שאלה...

THE PooPick

New member
שאלה...

אני כבר כמה שנים מתעסק במוסיקה, ושאלתי את עצמי (ועכשיו אותכם...)- האם יש אפשרות שאני אדע לקרוא מנגינה מתווים ללא כלי נגינה? במילים אחרות: האם יש סיכוי שאוכל לקרוא את התווים "סול/מי/מי/ פה/רה/רה" ולדעת שמדובר ב"יונתן הקטן, מבלי לנגן? או שמא זה בלתי אפשרי... האם יש פה עניין של שמיעה מוסיקלית, או שזה תירגול נטו? _____________________________________________________________________

DrunkGoat

New member
זה מה שנקרא סולפג'...

באופן עקרוני, כן, זה אפשרי וזה אפילו די קל. ז'תומרת, מנגינה מוכרת כמו יונתן הקטן, שהרי גם אם לא תשיר את זה על הסולם הנכון, תזהה שזה יונתן הקטן. גם אם תשיר נניח, במקום סול לה ובמקום מי פה#, תזהה את המנגינה. בעצם אתה עושה לזה טרנספוזיציה בלתי מודעת... זאת בהנחה שיש לך שמיעה יחסית טובה, ואתה יכול לשיר סולם מז'ורי באופן מדוייק... בכל מקרה, הקושי בשירה של מנגינה מהדף לא אמור להיות המרווחים בין התווים, אלא הטוניקה. ברגע שאתה יודע את הטוניקה (במקרה של יונתן דו מז'ור) ואתה יודע גם איך היא נשמעת, אתה אמור להיות מסוגל לשיר את יונתן הקטן על הסולם הנכון (אתה יודע שסול הוא הקווינטה של דו ואם יש לך שמיעה יחסית טובה אתה יודע לשיר קווינטה מעל תו מסויים, אתה יודע שמי הוא טרצה קטנה למטה מסול או טרצה גדולה למעלה מדו וגם את זה אתה אמור לדעת לשיר וכן הלאה.)

shykedmi2

New member
מניין לך שהסולם של יונתן הוא C? ../images/Emo13.gif

אפשר להכנס כאן לדיון מעניין ללמה כולם משוכנעים שיונתן זה שיר שנכתב בסולם דו מז'ור. :) אני משוכנע שהוא לא נכתב בדו מז'ור, והוא מנוגן שם רק עבור הנוחות של פשוטי העם. :) או אולי אני מגזים?... :)

StagaDish

New member
לדעתי.. ../images/Emo6.gif

כאן אתה בהחלט מגזים... אבל היו דברים מעולם!

למעלה