גלידה
קצף וקצפת (עבורם משמשים החלבון והשמנת המתוקה בגלידה) הם מהדברים הבודדים שעוד לא מצאתי להם תחליף טבעוני ראוי. ניתן לעשות גלידות טובות על בסיס בננה קפואה - מרסקים עם ממתיק וכל תוספת רצויה בפוד פרוססור. מגישים מיד או מקפיאים במכשיר גלידה. יש גלידות טבעוניות מעולות על בסיס טופו (ריו, פלדמן, טופוטי) ושווה לנסות טופו כבסיס לגלידה ביתית. אני עשיתי בינתיים רק נסיון אחד כזה עם מכשיר הגלידה שלי. בשל כמות סוכר מופרזת היה קשה לעמוד על טיבה. יש מתכונים בספר הטופו של זהורית שייחי וניתן למצוא באינטרנט על יד חיפוש: +"ice cream" +vegan +tofu