שאלה

עמרי1000

New member
שאלה

שלום לכל חברי הפורום. בשרות הסדיר שלי שירתתי בכלי שייט של חיל הים, לאחר השיחרור הועברתי לחיל הקשר בתפקיד אלחוטן ושרתתי במילואים בתור שכזה. בצו האחרון שקיבלתי זומנתי לתעסוקת נהיגה. השאלות: 1. מה הקשר ביני לבין נהיגה, ברשותי רשיון אזרחי בלבד לרכב פרטי ואופנוע. 2. אם במהלך המילואים וביוזמת הצבע רכשתי מקצוע בחיל הקשר אני לא אמור לעסוק במקצוע במילואים. מבקש עזרה או עיצות מה לעשות. אני רוצה לעשות את המילואים אבל נראה לי שבשלישות שלי לא ממש יודעים מה לעשות איתי. הארות והערות יתקבלו בברכה.

Section

New member
פשוט וקל

יש תעסוקה שצריך בשבילה נהגים והוציאו לך צו. לא תמיד יש קשר בין המקצוע הצבאי שלך למה שתעשה במילואים. וברב המקרים העובדה שאתה מבצע מילואים "שלא בתפקידך" לא סותרת את זה שבעתיד תחזור לבצע מילואים "מקצועיים".

עמרי1000

New member
../images/Emo51.gif אבל.....

לא ממש הבנתי את הקשר שלי לנהיגה, אני לא נהג לא נהגתי בצבא, ובחיי היום יום אני רוכב על אופנוע!!!!. האם כדאי לי לדבר עם משרד הקישור שלי ולידע אותם בקשר למצבי. לא נראה לי שאני יכול לשמש כנהג בתעסוקה. תגובתכם........

תן לי לנחש ניחוש פראי../images/Emo3.gif

.. אתה שייך ל"מלח הארץ"- ההתיישבות העובדת וכנראה קיבוצניק (והדברים אינם נאמרים לגנאי..). מתוך היכרותי עם כלל החברה הישראלית ... שאלות מהסוג הזה צפויות רק ממה שמנותק במידה מסוימת מהוויה המטרופולינית המהבילה.

binon

New member
תבדוק איזה מקצוע צבאי מוזן לך

בד"כ קשרים משרתים במקצוע שלהם ולא יוצאים לכל מיני תעסוקות יזומות. בדוק האם המקצוע שלך הוא אלחוטן או שפשוט יצאת לקורס והמקצוע שלך הוא מקצוע כללי כלשהו (לוחם, איש צוות וכו') ועוד שתי שאלות: לא ציינת האם אתה שייך לגדוד מילואים או לאיזשהו מאגר זמני וכמו כן, האם במהלך השנה ביטלת או לא יצאת מסיבות כלשהן לתעסוקה עם הגדוד שלך.

עמרי1000

New member
הבהרות....

אני באמת בעברי קיבוצניק אבל לא ממש מבין את הקשר להוויה המטרופולינית? המקצוע שלי לפי מיטב הבנתי הדלה יש לציין הוא אלחוטן וזאת לאחר שסיימתי קורס אלחוטנים של חיל הקשר. אני שייך לגדוד קשר של פיקוד דרום לפי מה שידוע לי. במהלך השנה לא ביטלתי או לא הגעתי למילואים אבל זכור לי שהקישור ביוזמתו ביטל לי תעסוקה השנה. אני עדיין לא ממש מבין למה לצבא לטרטר אותי ממקום למקום בכל תעסוקה. הדברים האלו מביאים לי מחשבות על השטמתות או התחמקות בדרך זו או אחרת. בנוסף ואני מקווה שאני לא מכביד עליכם, מהי מכסת הימים לשירות מילואים של סטודנטים? אני זומנתי לחודש? תודה מראש על כל העזרה וההתייחסות..........

Section

New member
לסטודנט

בשנת הלימודים עד 21 יום. שנת הלימודים היא בין ה-1 באוקטובר ל-31 ביולי. אז אם קבלת מילואים בין תחילת אוגוסט לסוף ספטמבר אתה יכול לעשות גם יותר מ-21.

binon

New member
תבדוק מה רשום בתעודת השחרור

אם אתה שייך לגדוד קשר, כנראה שמספחים אתכם לכל מיני תעסוקות והשלמות ולכן נשלחת לתעסוקת נהגים. תנסה להגיע לראיון מגד ותבקש לעבור לגדוד רגיל ואז תשרת במקצוע שלך. (למרות שקשרים עושים תעסוקות רגילות כולל שמירות וכו' אבל לפחות תעשה את זה ביחידה האורגנית שלך).

בקשר לזה שאתה לא נהג

יתנו לך לנהוג על ג'יפ סופה. זה סבבה דווקא..מה אכפת לך עדיף על לטחון שמירות בכלא עופר או משהו

למעלה