שאלה

iziman

New member
שאלה

אני רוצה לדעת איך מתיישבות דעות ימניות של חלק מן הדתיים עם העובדה שאין סיבה לכעוס על הערבים מפני ש "לא כועסים על המקל" כלומר למה הערבים אשמים שאלוהים בחר בהם כמכשיר להעניש אותנו על חטאנו ?

saar7650

New member
תשובה

כי אלוקים לא קובע מי יבצע את גזרותיו. אילו כך היה אזי זכות הבחירה החופשית הייתה נשללת. לכן- אומנם כך רצון הבורא אך הבורא לא קובע מי יבצע את רצונו. שאלה זו נשאלה על המצרים במצריים: הרי נגזרה גזרה על עם ישראל עוד בימי אברהם אבינו "גר יהיה זרעך בארץ לא להם ועינום ועבדום אותם"... לכאורה, המצרים לא אשמים בכך שעינו אותנו אז מדוע נענשו? תשובות רבות על כך בספרי חז"ל חלק מהתשובות הן: א. המצרים עינו אותנו הרבה יותר ממה שהיו צריכים לענות, ולא עקב ציווי הבורא אלא למלאת את רצונם האישי. ב. לא נקבע מי מהמצרים יענה את ישראל. כלומר, כל מצרי שעינה את ישראל בחר מרצונו להיות מענה.

iziman

New member
אין

בחירה חופשית על פי היהדות כי הגורל נקבע מראש . הבחירה החופשית היא רק למראית עין , מפני שהגורל שלנו כבר נקבע . אני יתן לך דוגמא , היום שנת 2003 האם בשנת 1903 אלוהים ידע שהיה פיגוע אתמול , כמובן לכן אף אחד לא יכול לשנות את הגורל .

saar7650

New member
הסבר-

שאלת שאלה שחז"ל שואלים. תשובה- לגבי בורא עולם המושג זמן לא קיים, כי הוא מעל הזמן (הרי הוא ברא אותו). לכן אין אצלו לפני אחרי ועכשיו (עתיד, הווה ועבר). ולכן אי אפשר לומר כי אלוקים ראה לפני או אחרי כיוון שאין אצלו זמנים. הבורא אומר- "כי לא מחשבותיי מחשבתכם". כלומר, אתם לא יכולים להקיש עליי דברים ממחשבותיכם, =להשוות אותו אלינו, להשוות את דרך מחשבתינו למחשבתו. לסיכום: יש בחירה חופשית ביהדות ואין הגורל קבוע מראש, כי אם כך היה אז לא היינו מצווים על כל המצוות. אם תרצה בקישורים לנושא אשמח להביא לך.

iziman

New member
תמיד

אשמח להרחיב את הידע שלי , אז אם אתה יכול לתת לי קישורים אני אשמח . אבל אני אשאל עוד פעם האם אין לכל אחד מאיתנו ייעוד על כדור הארץ , מטרה כל שהיא על פי היהדות . מפני שאם כן אז אין בחירה חופשית .

saar7650

New member
בוודאי שיש

בחירה חופשית- גם אם יש מטרה לכל אדם הוא בוחר אם לעשות את אותה מטרה או ללכת בדרכים שהוא עצמו רוצה... כלומר- הוא יכול לקיים את מצוות הבורא, שזו מטרתו בעולם. ויכול גם לא לקיים את מצוות הבורא ולא ללכת על פי התורה. הבחירה מצויה בידי האדם. אביא לך את הקישורים בהודעה הבאה.

minzly

New member
יש בחירה חופשית, והכל ידוע מראש!

מה הפשט? ידוע מראש מה תבחר! זה בחירה שלך ורק שלך, וידוע מראש מה יקרה, כמו גם שידוע מראש what it takes to לגרום לך לבחור את זה. אבל זו בחירה שלך, אף אחד לא גרם לך לבחור את זה, ה' רק ידע כבר מה יעלה בלבך, משום שהוא בוחן לב וכליות

למעלה