שאלה..

ירון-מ

New member
שאלה-

יש לי שאלה איך אפשר לברר אם במשטרת גבולות מוזן שאדם מוגדר כעריק או נפקד עקב אי התיצבות למילואים ז"א מבלי לגלות בדרך הקשה של להגיד לטרמינל ולהיתפס? ועוד שאלה - יכול להיות שאיש מילואים לא הגיע למילואים והיחידה פשוט מלאה את מכסת המילואים שהייתה צריכה לספק ופשוט עברה ךלסדר היום שלה??

binon

New member
תנסה לברר בקצין העיר

ואם לא, תרים טלפון לשלישות הראשית. אני מבין שלא הגעת למילואים ואתה חושש שהוכרזת כעריק. רק לידיעתך, הכרזת עריקות נעשית רק לאחר שני ביקורים בביתך שלפחות באחד מהם יצרו עמך או עם קרוב משפחה שלך קשר. אם לא קרה ככה סביר להניח שלא הוכרזת כעריק. ולשאלתך השניה, יכול להיות.

Section

New member
תשובה

אם אתה נפקד, סביר להניח שתדע על זה. זאת כי אמורים לשלוח חפש אליך הביתה.. ואם הוא לא מוצא אותך אחרי כמה פעמים הוא אמור לשהאיר מכתב או משהו בסגנון. אז אם לא קבלת כזה דבר סביר להניח שאתה לא נפקד. ואפשר לברר אם פתחו עליך נפקדות- עם קצת קשרים במקומות הנכונים. האם יכול להיות ששכחו ממך? כן. קורה. אם זה מה שקרה יש מספר אופציות. יתקשרו אליך עוד כמה ימים וישאלו למה לא באת, אך מכיוון שהם כבר לא יכולים לפתוח נפקדות (אפשר עד יומיים אחרי תאריך ההתייצבות) פשוט ישלחו לך צו חדש (אז יש לך 4 ימים בערך לברוח מהארץ). אפשרות נוספת היא שיום אחד פשוט יגיע צו חדש. וחוץ מזה אני חושבת שלצאת תוכל בכל מקרה (מהארץ). השאלה היא מה יקרה כשתכנס...

ירון-מ

New member
תודה על התגובות וההתיחסות

כמובן אני מדבר לא עלי אלא על חבר שלי ועם קצת קשרים אכן בררתי חודש לאחר התאריך של ההתיצבות (של החבר כמובן) במחשב של הצבא ולא היה מצוין שם שום דבר ומאז עברו כבר יותר מחודשיים קיצור החבר יכול להרגע ולטוס יום טוב

levyosi

New member
שאלה..

קיבלתי מילואים ל3 בנובמבר לאימון. וזה בדיוק כאשר מתחילים הלימודים במכללות. יש מצב שיבטלו או יידחו לי את המילואים בגלל הלימודים??

binon

New member
תלוי מה התפקיד שלך

אם אתה לא בתפקיד קריטי לאימון תנסה להסתדר איתם כך שתעשה רק את החלקים הרלוונטיים לך. הסיכוי להשתחרר לגמרי הוא לא גדול.

למעלה