שאלה

לסבו

New member
שאלה

שלום לכולם/ן. אני לסבית בת 14 (לא מתאימה לפורום הזה), ויש לי שאלה שמסקרנת אותי: האם הומואים ו/או לסביות יכולים להתחתן??? כי מישהו אמר לי שמבחינת החוק הם לא יכולים להתחתן, אז אפשר או אי אפשר להתחתן עם בני מינך? אני רוצה לדעת את התשובה, סתם בתוך סקרנות. תודה רבה.

תשובה

התשובה הכי מדוייקת שאני יכולה לתת לך היא: תלוי. תלוי איך את מגדירה "יכולים" יש זוגות שעורכים טקסי נישואין, אך המדינה לא מכירה בטקסים אלו (כלומר, גם אם ערכת טקס שכזה את נחשבת מבחינת המדינה רווקה) מאחר ואנחנו חיים במדינה דמוקרטית, החוק לא יכול לאסור עלייך לערוך טקס שכזה, ולכן את "יכולה" להתחתן. אבל בני זוג הומוסקסואלים לעיתים מוכרים מבחינת הרשויות כ "ידועים בציבור" ואז מקבלים את אותן זכויות שמקבלים הסטרייטים. אחת הדוגמאות המוכרות ביותר היא של אדיר שטיינר, שבן זוגו נפטר ממחלה קשה בעת שירותו כאיש קבע. אדיר קיבל (לאחר מאבק) את הזכויות המגיעות לידוע בציבור (פנסיה וכו). אגב, עיריית ת"א פירסמה בימים אלו, שהיא מאפשרת לזוגות חד מיניים להרשם אצלה.

ברוכה הבאה לסבו ../images/Emo39.gif

נישואין הומולסביים מוכרים היום במספר מדינות בעולם, ישראל לא נמצאת עדיין ב"רשימת-האור" הזו... הולנד, גרמניה, קנדה ועוד - כבר מכירות בנישואין הומולסביים, ויש עוש מדינות שנמצאות בהליכי חקיקה בכיוון. ואני שמחה שאת קוראת בפורום שלנו. אני לא יודעת אם את לסבית , או נמצאת ב"תקופה לסבית" של חייך (גיל 14 נראה לי מוקדם מדי בשביל להתחייב על כל דבר שהוא - לטווח ארוך, אבל אם את לסבית, טוב שאת קוראת כאן, ו"מציצה" קדימה.

לסבו

New member
ורק שתדע

שבימינו כבר ילד בן 13 יודע שהוא הומו, ואחי הגדול כבר בגן התאהב בבן. אבל כמובן שיש גם כאלה שמגלים את זה בגיל מאוחר יותר. אז אני בטוחה שאני לס. אגב לפי כתבה שקראתי היה כתוב שהורים הומולסביים הם הורים טובים יותר. היה כתוב שהילדים גדלים בצורה נורמלית ורגילה לחלוטין ואפילו טובה יותר ולמה זאת? * הילדים אינן גזעניים, הומופובים, שוביניסטים הם בעד שיויון בין אנשים. * אינם בעלי דעות קדומות, הם ישפטו בן אדם רק אחרי שיכירו אותו. * הם פחות אלימים, אינם יציקו או ילעגו למישהו רק בגלל שהוא שונה. * יותר חברותיים, הם מקבלים את חבריהם כפי שהם, חברי אמת לא משנה מה. ועוד דברים... אז בקיצור מחקרים מראים שאנשים הומולסביים הם הורים טובים יותר. רציתי לתת קישור אך לא מצאתי את הכתבה- היא בgogay אם אתם רוצים לחפש אותה.

תודה לך ../images/Emo39.gif

את הכתבה הנ"ל אנחנו מכירים - והיא מופיעה אצלינו כבר בקישורי הפורום
ואני שמחה בשבילך שברור לך שאת לסבית... הכוונה שלי , היתה יותר כללית: אני בתור אמא (ואני אמא ל-3 ) , לא הייתי רוצה שילדיי יהיו "סגורים" לגבי עצמם מוקדם מדי - בשום תחום. הכייף הגדול בחים הוא בין היתר להיות חופשי לבחור "מי אני" מדי פעם - מחדש.

בקשר לשאלה של לסבו

אני גם לא ממש שייכת לפורום, אני בת 23 רווקה אך מתעניינת באופציות לעתיד כי כבר איני כה צעירה. בקשר לנישואין, אני מבינה שיש רק אפשרות לנישואין אזרחיים בקפריסין או משהו אך זה לא נחשב במדינת ההלכה שלנו נכון? אבל אם יש זוג שעושה חוזה משפטי אז יש להם זכויות כמו של זוג נשוי לכל דבר נכון?הם נקראים, ותתקנו אותי אם אני טועה, ידועים בציבור?

שמנתולה

New member
מה שכתבת נכון

לזוגות סטרייטים בלבד. מדינת ישראל לא מכירה בנישואים חד מיניים.

לא ממש שייכת לפורום??

אין כזה דבר.
אם ההורות ההומולסבית עלתה בדעתך כאופציה , לך או למישהו ממכירייך,
אם היית רוצה לדעת מהי הורות הומולסבית ו"איך אוכלים את זה" ,
אם הכרת פעם הומו או לסבית ושאלת את עצמך : "איך יהיו להם ילדים?"
אם מעולם לא הכרת הומו או לסבית...ואת סקרנית לדעת : "מהם,ואיך הם חיים?"
אם שאלת את עצמך פעם :"למה המדינה פוחדת להכיר בנישואין ההומולסביים"? אם התקיים בך אחד מהנ"ל.. או אם מכל סיבה אחרת - את מתעניינת בהורות הומולסבית - את שייכת לפורום !

למעלה