שאלה

השרוט2

New member
שאלה

כל כמה זמן אני צריך להחליף פחם בפילטר? (יש לי שני פילטרים, ושלש מאות ליטר מים).

לי יש 300 ליטר ואין לי פחם בפילטר

המים צלולים ושאר הפרמטרים יציבים ובטווח הרצוי. אני מחזיק ציקלידים.

אז ככה

אם אני לא טועה אתה לא צריך להחליף את הפחם אתה רק צריך לישטוף אותו כל כמה זמן (כשהוא מלוכלך). וחוץ מיזה הוא כי הפחם מגדל עליו בקטריות שעוזרות למים או שאני מיתבלבל בין הפחם לשיש.. בקיצור אל תחליף את הפחם פשוט תנקה אותו מידי פעם...

dz108

New member
לשטוף?

פחם פעיל לא שוטפים, רק מחליפים אחת לשלושה חודשים בערך (תלוי בטיב הפחם ובגודל האקווריום). אבני קרמיקה (העגולים או הכוכבים) לא שוטפים במי ברז, כי הכלור שבמים הורג את המושבה, יש לנער את האבנים במי אקווריום אחת לכמה שבועות.

ninetels

New member
אתה צודק........

לא שותפים פחם פעיל, זה אסור בתחליט האיסור. צריך לקנות חדש בחנות ולהחליף אותו.

Suikun

New member
בטוח

פחם פעיל צריך להחליף. הפחם סופג אליו רעלים מהאקווריום, וכאשר הוא "מתמלא"- הוא פולט אותם בחזרה למים. שטיפה לא תעזור.

wiz

New member
הפחם לא פולט את החומרים בחזרה...

(לשם כך נדרש תהליך כימי שלא מתרחש באקווריום). הוא פשוט מפסיק לספוח חומרים, ונעשה חסר תועלת.

אורי-

New member
נכון , וחשוב לדעת

הפחם לא בדיוק סופח אליו את החומרים אלא מנטרל אותם. הבדיקה הכי פשוטה ליעילות פחם פעיל - לטפטף מתילן בלו (נוזל חיטוי כחול) לקערה עם הפחם , אם המים הופכים צלולים שוב - הפחם עדיין יעיל. ובשום מקרה הפחם לא יפלוט חזרה את הצבע הכחול למים... פחם שלא פעיל רצוי להוציא , אבל אם לא מוציאים הוא יהפוך למדיה ביולוגית לא רעה , ולא ירעיל את המים.

גלעד cool7

New member
טעות בידכם, פחם חומר ספיחה....

אינני זוכר הרבה, אך מלימודי כימיה אני יכול להגיד לכם שתפקיד הפחם הוא לספוח, למשל- עיקרון מסכת אב"ח הוא לספוח את הגזים לתוך מסנן הפחם. וכמו כן יש מלא חומרים הידרטיים המשמשים לספיחת נוזלים. אז כן, הפחם סופח. האם הפחם פולט? שמעתי את התאוריה בספר האקווריום ובעוד הרבה מקומות, אין לי הסבר לכך אבל אני יכול לדמה את זה לכוס מים מלאה עד הסוף בחלל אויר (לא אקוריום) כל תנודה קלה של הכוס (שמדמים לפחם כאן) והיא תשפוך את הנוזל (שמדמים לחומרי הספיחה של הפחמן).

למעלה