שאלה

שאלה

תראו אני ממש לא מבינה בקומיקס... אני מאוד אוהבת סרטים מצוירים (דיסני, גארפילד וכאלה). אני מעוניינת במשהו "חמוד" ומקסים להתחיל בו את היכרותי עם עולם הקומיקס. תודה!

amitais

New member
Calvin & Hobbes

אני בעקרון זוכר לטובה גם את הגארפילד המוקדמים, אבל למוצר משובח באמת, פני לקאלווין אנד הובס. קאלווין הוא ילד בערך בן שש, שיש לו טייגר צעצוע, הובס. כשקאלווין והובס לבד ואין אף אחד אחר שם, הובס הופך לדמות חיה והוא החבר הכי טוב של קאלווין. קאלווין מייצג עבור היוצר, ביל ווטרסון, את כל מה שטוב וכל מה שרע בגזע האנושי, בעוד הובס מייצג מישהו מבוגר יותר, שעוקץ את קאלווין על האגואיסטיות שלו. קאלווין אגואיסט, ניהיליסט, חכם מכפי גילו, ומצד שני חולם בהקיץ, עושה תעלולים ושטויות, ומפחד מהמפלצות מתחת למיטה. סטריפ גאוני. יש ספרי אוסף שמאגדים ריצות שלמות של הסטריפ, ויש אתר של הסינדיקט שבו אפשר לטעום מהסחורה. http://www.ucomics.com/calvinandhobbes/

כל מיני הצעות

קלווין והובס באמת מצויין. יו-קומיקס הוא באמת אתר טוב כדי לטעום כל מיני סטריפים. אני לא בטוח איך אפשר בארץ להשיג את הספרים שאוספים את הסטריפים (קומיקאזה?) של גארפילד, קלווין וחברים, אבל אולי אפשר להזמין דרך האינטרנט מכמה מקומות. אם את רוצה קומיקס יותר בכיוון של קומיקס עלילתי אני ממליץ על BONE שזו סדרה עלילתית שנאספה לספרים והיא די "חמודה" אבל גם עם אקשן והרפתקאות. מבחינת סרטים מצויירים יש קומיקסים חודשיים לפאואר פאף גירלס, המעבדה של דקסטר, סקובי דו, משפחת סימפסון ועוד כל מיני.

שאלה של מתחילים ועוד קצת כיוון

מצטערת אם זה נשמע מטומטם, אבל מה זה סטריפים? בעיקרון אני מעדיפה משהו עלילתי, סיפור שאפשר לשקוע בו, כמו בספר (אני מאוד אוהבת ספרים).

סטריפים

סטריפ זה בעיקר קומיקס קצר. גארפילד למשל הוא קומיקס סטריפ שמפורסם בעיתונים יומים. ככה שבימי שני עד שבת יש סטריפ קצר של שלוש פאנלים בעוד ביום ראשון יש סטריפ גדול יותר של בערך שליש דף. אם את רוצה משהו עלילתי כמו ספר אז אני בהחלט שב וממליץ על BONE. בעמוד הראשי של הפורום הזה יש כמה קישורים לאתרים שאולי יוכלו לעזור למצוא את זה. תזכרי כמובן להתחיל עם הספר הראשון של BONE שנקרא OUT FROM BONEVILLE.

amitais

New member
סיפורים ארוכים יותר

My New York Diary של Julie Doucet יוצרת קנדית מעולה, מספרת על איך היא עברה לניו יורק בעקבות החבר הראשון שלה, ועל מערכת היחסים ההרסנית שיצאה לה מזה. סיפור אמיתי. קישור לדפי דוגמא באמזון. משהו טיפה יותר כבד: Violent Cases של Neil Gaiman בציורו של Dave McKean את ניל גיימן את בטח מכירה מסיפורי הפנטזיה שלו, כאן מדובר בסיפור קצת יותר כבד, סיפור זיכרון של מישהו שנזכר בזכרונות ילדות דהויים בדמות שהכיר כילד קטן, שהיה רופא של אל קאפונה. שם הספר מתייחס לטעות פונטית של הילד, שזכר violent במקום violin. מדובר בתיקי הכנורות שבתוכם היו נושאים הגנגסטרים אקדחים ומכונות ירייה. סיפור מורכב ומהורהר ואמנות מרהיבה.

אמיר0

New member
אני חושב שהמילה העברית היא "רצועה"

סטריפ, או רצועת קומיקס, הוא קומיקס קצר הכולל מספר קטן של פאנלים (בד"כ 4). הפאנלים מסודרים בד"כ בשורה או בטור, אם כי סידור ריבועי הוא גם נפוץ. רצועות קומיקס בד"כ לא מופיעות במקור לבד (אם כי הרצועות המצליחות נמכרות באסופות), אלא כמלוות מדיום אחר - למשל מעטרות את מדורי ההומור, הפנאי או העסקים של עיתונים יומיים ושבועיים. כמו כן ניתן למצוא רצועות בעמודים האחוריים של חוברות קומיקס (Omeka, הכוללות את דבר המחבר). בדר"כ, לא נהוג שרצועות קומיקס יהיו בעלות עלילה ממושכת, והן בד"כ מבוססות על הומור בעל שורת מחץ. למרות זאת, האינטרנט משנה מגמה זו לאט לאט. דוגמאות לרצועות קומיקס הן "חמודי", "קלווין והובס", "דילברט" וכדומה.

ומה עם קצת צבע?

ממה שראיתי ההמלצות שנתתם לי הן בשחור לבן. מה עם קומיקס צבעוני? או שזה לא מקובל ספרים בצבע בגלל המחיר?

yonabarak

New member
Violent Cases זה בצבע מלא ומרהיב

כולל שילובי טכניקות ציור באקריליק, עפרונות צבעוניים, דיו, וצילומים. אם את מוכנה להשקיע בעלילה כבדה יש גם את יצירת המופת המשותפת האחרונה של ממקין וגיימן, Mr Punch. גם זה סיפור על זיכרון ילדות, של ילד שמבלה חופשה אצל סבא וסבתא שלו בעיירת חוף שכוחת אל באנגליה. לסבא יש מין קרקס\פריק שואו עלוב וחסר מבקרים. סיפור הזכרון משולב בעלילה של מר פאנצ', שזה תיאטרון בובות מסורתי באנגליה. כל הספר עשוי בטכניקה מעורבת של צילומים וציורים, והוא פשוט מרהיב. הנה הכריכה.

הכי קרוב ל CARTOONS ובצבע...

יש מעט מאוד שעונה על דרישותיך להיות משעשע, קליל, בעל הומור כמו של טלויזיה וגם להיות בצבע. מבין הדוגמאות שיענו על שאלת אני יכול לחשוב על ARCHIE המפורסם. ייתכן ש BONE באמת יענה על רצונותיך, וגם BOOGY MAN ו GROO הם בעלי פאנץ' ליין משעשע ובצבע. לטובת GROO אני יכול להמליץ בעיקר על כך שזו חוברת קומיקס סטנדרטית של 32עמודים (לא כולל פרסומות), שמתחילה ומסתיימת בתוך עצמה כמו פרק בסדרת טלויזיה. יש שם מוסרי השכל ורעיונות על כל מיני נושאים אקטואליים וחברתיים בצורה הומוריסטית, כמו למשל "מי הולך לעשות קריירה צבאית ומה צריך בשביל להצליח בה", "למה אנחנו משלמים מיסים" וכ"ו. ואחרונים אבל לא הכי מומלצים, סדרות הקומיקס טלויזיה כמו סימפסונס, FUTURAMA ודומיהן.

ואם נוותר על הדרישה של

משעשע ובעל הומור... ביקשתי משהו "חמוד ומקסים". לא חייב להיות מצחיק בהכרח... יכול להיות משהו בכיוון של אגדה, או משהו כזה.

yonabarak

New member
אז לכי על BONE

זה הדבר שעונה הכי במדוייק על הספציפיקציות שלך. גם אגדתי, גם חמוד, גם מקסים, גם סיפור מסע מתמשך. BONE

tarkan

New member
יש גם קומיקס אירופי טוב ומצחיק

אסטריקס וטינטין למשל (אפשר להשיג ברוב סניפי סטימצקי בעברית ואנגלית).

yonabarak

New member
נכון, אסטריקס גאוני

כמו כל יצירת מופת אמיתית, אסטריקס מכיל יותר מרובד אחד. ברובד הגלוי אלה בדיחות ילדותיות על ציורים צבעוניים, אבל ברובד הסמוי (כמו שבדוכנים של סטיות אהבו להגיד) יש קצת ירידות על ההתנהלות של האנושות, ביקורת על אופי השלטון שנכונה לכל זמן. הרבה פעמים יש רמיזות לאירועים שלא ייתרחשו אלא אלפיים שנה אחר כך.

ניר T

New member
ראיתי את הטענה הזאת בהרבה מקומות

ואני חייב לציין- בעוד שקומיקס אסטריקס בעברית יש כמו זבל ברוב סניפי סטימצקי, הרי שמעולם לא נתקלתי בסניף סטימצקי כלשהו שהחזיק קומיקס טין טין (וחיפשתי. בכמה עשרות סניפים בערך). אז אנא- מי שיכול לתת לי שם מדוייק של סניף שמחזיק טינטינים (עברית או אנגלית)- אודה מאוד. (רצוי באזור הצפון). אם לא- אאלץ לקבוע שמדובר באגדה אורבנית ותו לא.

כן.. זה נראה לי הכיוון

קומיקס שיש בו איכויות ספרותיות, כמו כמה רבדים שונים, נראה לי שזה בעצם מה שאני מחפשת. בעיקרון אני מעדיפה לא לקרוא קומיקס מתורגם, אבל אם אין ברירה, אז מה איכות התרגום? ותודה על כל העזרה, בהחלט נתתם לי כמה דברים להתחיל מהם!

למעלה