שאלה........

ninetels

New member
שאלה........

יש לי שאלה: באיזה אוכל צריך להאכיל פלתקומוס(פלקו)?

אורי-

New member
יש מזון שוקע מיוחד לכשכמותו

אם יש לך המון אצות - שום אוכל מיוחד , אם לא - חתיכות מלפון , קישוא , חסה , תרד . ברוקולי שמדי פעם תכניס לאק' ותוציא לפני שירקב.

אורי-

New member
תלוי באיזה סוג אוכל

אם אין לך המון אצות באק' - עקרונית מדי יום , הוא לא כמו דגים אחרים , ולא "יבלע" את המלפפון או הירק שתשים שם , והירק יוצא בשלמות לפני שנרקב ולכן אין זהום מים מהאכלת יתר. אם במזון שוקע אז זה כמו כל מזון רגיל - לתת לו כמה דקות לסיים (הדגים שמגרדים אצות עשויים לאכול קצת יותר לאט) בכל מקרה הדגים האלה אוכלים גם שאריות רגילות , בד"כ , ולא יתנגדו גם לתוספת בשרית מפעם לפעם (הם אוכלים דגים מתים , אבל לא מומלץ להשאיר דג מת באק' , מסיבות מובנות - הוא כנראה היה חולה , לכן אפשר לתת חתיכת בשר / דג מבושלים קשורים בחוט).

גלעד cool7

New member
פלקוסטומוס ציקלידי ../images/Emo6.gif

הפלקוסטומוס שלי היה נוהג לאכול את האוכל של הדיסקוסים... כל פעם שאני מכבה את 2 הפילטרים והמשאת אויר הדגים ישר עולים למעלה ומחכים לאוכל, כך גם הפלקוסטומוס יוצא מין מקום המיסתור (הוא לא מתחבא תמיד רק בשעות היום) ומחכה לאוכל על הקרקעית. אגב, זה שאמרתי זה סתם לידע-לא נראה לי שכדאי לנסות היות והוא נפטר לפני זמן לא רב, אחריי שהיה אצלי טיפה יותר משנה. אני אישית מעדיף שואלים מעופפים, הם מאוד מועילים עם האצות וגם פעילים מאוד.

למעלה