שאלה

amos100

New member
שאלה

אני רוצה לרענן את המים באק´ שלי. אני יכול פשוט לרוקן ולמלא ישר מהברז? מה עם הכלור והטמפ´?

גם כאן יש כמה גישות

יש כאלה שאומרים שאפשר להחליף מים חופשי היות והמים בארץ יחסית טובים. יש כאלה שיגידו לך שהם לא מסתכנים ותמיד שמים אנטי כלור לפני ההחלפה. אני אישית שם אנטי כלור מידי פעם, ויש פעמים שאני מוותר עליו וטפו טפו לא קורה כלום. לגי הטמפרטורה, מנסיון אישי צריך להזהר, במיוחד בימי הקיץ. אצלי בבית כשאני פותח את המים הקרים, בגלל החום הם יוצאים די חמימים, ולעומת המים הקרירים באקווריום, זה פער גדול מידי בטמפרטורה, לכן אני מקרר אותם לפני ההחלפה.

kobi10

New member
המלצה, בכל מקרה לא להחליף

יותר משליש ממי האקווריום. לגבי הכלור חשיבות רבה למיקומך בארץ הקטנה שלנו. אני מחליף פעם בכמה חודשים 10% ממי האקווריום בלבד.

Suikun

New member
תלוי מה הכמות שאתה מוסיף לאקווריום

אם אתה מוסיף כמות זניחה, זה לא משנה מה טמפרטורה ולגבי הכלור, זה יתערבב עם שאר המים והשינוי לא יורגש (אלא אם יש דגים ממש רגישים, ואז כן כדאי להקפיד בעניין הזה). אם מוסיפים כמות גדולה, חייבים לדאוג שהטמפרטורה תהיה אותה טמפרטורה, ולהשתמש באנטי כלור.

aqualogic

New member
החלפת מים

החלפת מים זו הפעולה החשובה ביותר כדי לשמור על איכות המים. רצוי להחליף 15 עד 20% אחת לשבועיים, אך לא פחות מ 20% כל חודש. כאשר מחליפים 20% הרי שהכלור והכלורידים המגיעים עם המים מדוללים בשאר המים ואינם מזיקים. לגבי טמפרטורת המים: להוציא מים ניתן מהר, להוסיף מים רצוי לאט לאט. שינוי של יותר ממעלה אחת בפתאומיות תגרום להתפרצות של מחלות פטריה כמו נקודות לבנות, רקבון סנפירים וכו'.. אנטי כלור - לטעמי הסיבה היחידה שהוא נמכר זה כדי לספק פרנסה לסוחרים. כאמור כלור מדולל אינו מזיק וממילא הוא מתנדף מהמים. מי שחושש מהכלור יכול להעמיד מים בדלי למשך 4 שעות והכלור יתנדף.

duel

New member
אכן כן אין צורך בכלור

ניתן גם לראות את הכלור מתנדף מהמים ולהוסיף את המים לאקווריום אפשר לקחת מים מהבוילר (ע"י ברז המים החמים) לתת למים לעמוד כמה שעות ואז לאקווריום. אל תתנו למשווקים להיכנס לכם לכיס. בברכה, דודי

ostap bender

New member
החלפת מים

אני מבין, שאני עומד לשחוט פרות קדושות, וכבר ממתין לתגובות נזעמות, אבל עובדה היא - שכבר קרוב ל3 שנים לא החלפתי מים באק. שלי 100 ל. רק מוסיף מים כאשר רמה יורדת. הדגים אצלי גדלו, התפתחו, ולא מראים שום סימני מצוקה. אני חושב שהם שייכים לציקלידים, ויש גם 2 דגים מנקים שאחד מהם - משהו חתול - כל הזמן מסתתר ביום. שאלתי בעבודה את הכימאי הראשי, לאן נעלמים כל האמוניה, כלור, ויתר ירקות. והתשובה שלו היתה די פשוטה: החומרים שדגים פולטים, בסופו של דבר נהפכים לגזים ומתנדפים לאוויר כמעת[!] עד הסוף - בתנאי שיש תנועת אוויר באק. אלא עובדות,ותאמינו לי, דגים חיים אצלי טוב. אני מתפלה שפתאום כל הדגים מתים אצל חלק מחברי הפורום, למרות הטיפול המסור. אז אולי צריך לטפל קצת פחות, פשוט להנות מהדגים ולתת להם להיות?

גלעד cool7

New member
הכימאי עבר בהצלחה?

אמוניה-NH4 (ארבע קטן) היא גז בעל מסיסות גבוה. עד כדי כך גבוה שביצור אמוניה משתמשים בסיד חי (אם אני לא טועה CaO), על מנת לייבש את אדי המים שהתהוו ולמנוע מהם להגיע למיכל גז האמוניה, על מנת שלא יזקו את התוצרת. עוד דוגמא למסיסות-אמוניה אחריי שנוצרה ורוצים להפוכה לתמיסה פשוט שוטפים את הגז בזרם מים, ללא שום תהליך מיוחד חוץ מלוחות שנועדו להביא יותר שטח פנים (יותר מרחב מגע בין המים לגז). כלור גם כן גז יחסית מסיס. לא להחליף? = להשאיר בזוהמה וברכה כימית, אם כי דגייך ציקלידים הם ישרדו זאת, אך לא בטוח שבהנאה. ואולי מי יודע יצרת מערכת אקולוגית מושלמת שהדברים מפורקים על ידי בקטריות (או בכל תצורה טבעית-לא מומלץ כימית) והן משחררות זאת מהמים. מישהו אמר על מים חמים, איני מכיר את המכשיר הנאמר, אבל אכן חימום מים גורם לגזים להתנדף היות וגזים מסיסים יותר ככל שהטמפרטורה נמוכה יותר. אם כי זהירות, אין לקחת מים מהדוד-אולי אם זה דוד שנקנה והורכב לפני שעה תתפשרו... אבל הדוד מתמלט עם הזמן באבנית, חול וחומרים אשר יגרמו למים להיות בעליי רמת קשיות גבוה. בברכה, גלעד.

Suikun

New member
-

ציקלידים (חלקם,לפחות) הם דגים עמידים מאוד, ככה שיכול להיות שהם שורדים בתנאים הנוכחיים. בנוסף, ישנו מושג שנקרא Old tank symptom שגורס כי דגים עמידים מתרגלים למצב בו הם חיים באקווריום. כלומר, אם התנאים רעים (אי החלפת מים, למשל) בסופו של דבר הם יתרגלו אליו, וישרדו. אבל אם תכניס דג חדש, ייתכן והוא לא יעמוד בתנאים וימות. (אני לא אומר לנסות את זה, כמובן)

ostap bender

New member
פספסתה ,ידידי

לפני כחודש קניתי 2 זברות והם לא מתו. מרגישים טוב. טפו, טפו. יהיה בסדר, אל תהיה כל הזמן פסימי...

Suikun

New member
*פספסת

לא אמרתי שכל דג חדש שתכניס לאקווריום ימות, אבל אני יכול להבטיח לך שהם כן נתקעו בשוק ראשוני כלשהו. זברות הם דגים חזקים ועמידים.

ostap bender

New member
נו, באמת...

לא שוק ולא נעליים. אחרי כי שבוע היה להם כבר דגיגים שנהכלו על ידי שאר הדגים, אבל זה כבר פשלה שלי. ושוב אני עומר לך, דגים אצלי חיים טוב. בכל זאת לא מאמין? תשלך לי מסר, ואני אזמין אותך הביתה. אולי גם לך[!} יש מה ללמוד? זה לא בושה. אתה פשוט לא צודק, ויש לי הוכחה.

למעלה