שאלה

אויר2אש1

New member
שאלה

בעבר התחלתי לשאול שאלה אז... זו הכתובת שמתנוססת בגאון על החולצה שאחי הביא לי מהמזרח הרחוק אחרי שהוא ניכנס לחנות של יפנים ואמר שהוא מבקש משהו בשבילי (לעוסק באומניות מגע אוריינטליות) הסנסאי אמר שהוא לא בדיוק מבין מה כתוב אבל זה מעורב מזרחית גם סינית (לדעתי באדום בקצה) וגם יפנית (לדעתי העניה בשחור) אני חושב (משמעו אני קיים) שאולי אתם תוכלו לעזור לי בתודה... נ.ב. זו הסריקה הכי טובה שיכולתי לבצע....

אויר2אש1

New member
ושאלה נוספת

וחיפשתי במילונים.... 50 אחוז מבני האדם טוענים שיפנית כותבים מלמעלה למטה וסינית משמאל לימין ו50 אחוז מהמילונים אומרים יפנית משמאל ימין וסינית מלמעלה למטה.... והסנסאי רק אמר שהוא יבדוק את זה מי צודק למה שאלתי כדי לא לצאת אדיוט ביחס לשאלה הקודמת שלי

sonkun

New member
תשובה

יפנית כותבים משמאל לימין _חוץ_ מבאומנות, שאז כותבים מלמעלה למטה (אומנות=מאנגה, פסלים, ציורים, וכדומה) סינית אני לא יודע.

DecayCell

New member
הוא כנראה לא כזה סנסיי טוב... ../images/Emo3.gif

את שתי השפות אפשר לכתוב בשתי הדרכים - מלמעלה למטה זה אומנותי יותר, ופחות מעשי ביום-יום.

Tonjin

New member
אתה צודק - מה שכן, רוב הספרים

והעיתונים בכל זאת כתובים מלמעלה למטה (אגב מעשיות בחיי היום-יום)

neko

New member
1. החותם יפני בודאות.

2. הקאנג'י בחלקו הגדול משותף ליפנית ולסינית. 3. הסריקה לא כ"כ טובה כי החולצה לא שטוחה ולא ישרה ביחס למצלמה. עדיף מצלמה דיגיטלית בזמן שהיא עליך.

אויר2אש1

New member
!

תודה וכבוד גדול רבותיי שתיהיה ברשת מצלמה דיגיטלית אחזור לשאול את שאלתי זו שוב תודה אריגתו

Tonjin

New member
דווקא החותם אינו יפני בוודאות מלאה

(אם כי גם לי נראה שכן) זהו 'שם הקליגרפיה' והחותמת האישית של מי שצייר את הקנג'י השחור.... סביר להניח שלא תמצא מישהו שיוכל להגיד לך מה כתוב בו (בחותם) שכן כל נושא קריאת שמות בקנג'י הוא בעייתי... (גם ליפנים) החדשות הטובות הן שזה לא כ"כ משנה, זה קרוב לודאי משהו בסגנון "אי ירוק" או "רוח צוננת".. לגבי הקנג'י עצמו, הוא לא נראה לי מוכר, אם תצליח להעלות תמונה טובה יותר אולי אצליח לברר....

Tonjin

New member
ארר... כן.. אבל כשאני קורא שוב את

ההודעה אני רואה שלא התנסחתי בצורה מוצלחת... מה שהתכוונתי לומר זה שקשה (לי לפחות) לומר בוודאות מלאה אם הוא יפני או סיני.... סליחה! הקנג'ים במבט מקרוב נראים לי דווקא יותר 'סיניים' אבל מכיוון שאני לא מזהה אף אחד מהם אני לא רוצה להתחייב....

למעלה