שאלה

monca1

New member
שאלה

שלום לכולם, לפני כשלוש שנים אחותי חלתה בלוקמיה, עברה טיפולים, וברוך השם הבריאה. היום היא בת 17. היא לא מדברת על התקופה שהיתה חולה ואומרת שהיא בקושי זוכרת משהו. בשנה האחרונה יש לה המון התקפי זעם. אני לא יודעת האם זה גיל ההתבגרות, או שהיא מוציאה את כל הכעס על התקופה שחלתה (בתקופה שעברה טיפולים, היא כמעט ולא אמרה כולם, לא בכתה ולא התלוננה). האם יש מקום שהיא יכולה לדבר עם מישהו? האם זו התנהגות שכיחה למי שעבר את המחלה? אני מודה לכם מאוד, ומאחלת לכם רק בריאות ואושר

יש כמה אפשרויות...

היי, הדבר הראשון שצריך להבין איזה מצבים יוצאים לה התקפי הזעם? הדבר השני, וזה אני כותבת מנסיון אישי, מגיע השלב שבו נרגעת תקופת הטיפולים אז פתאום "נופל האסימון" ואנו קולטים מה היה, מה קורה, ואם את אומרת שיא לא מדברת ולא מעבדת את כל התקופה, מאוד יכול להיות שכך היא מוציאה החוצה את כל הרגשות שהיו אז... אני חושבת שאכן כדאי לה לדבר אם מישהו, מוסמך או אפילו מישהו שהיא תבחר, העיקר שיהיה לה נוח לדבר איתו ולהוציא מתוכה את הסיבה שגורמת לה לזעם ויכול להיות שזה כלל לא קשור לסרטן... שירה.

היי מונקה

ברוכה הבאה לפורום. זה ממש יפה בעיניי שאת דואגת ככה לאחותך. ואולי גם בצדק כי לראות מישהו שאכפת לך ממנו פתאום מתנהג ככה, לא בכל המשפחות זה ככה וזה מראה כמה אתן קרובות. יכול מאד להיות שהתקפי הזעם שלה נובעים מהמחלה ומכל מה שעברה. הפסיכולוגיה אומרת שבכל מצב של טראומה ישנם שלבי התמודדות וכולם עוברים אותם בשלב זה או אחר. יש הדחקה וקבלה ואבל וכעס (לאו דווקא בסדר הזה...)ואין הגבלת זמן על כל זה. ולפעמים זה גם יכול לקחת שנים עד שעוברים ומצליחים להתגבר על הטראומה הזו. יכול להיות שכל מה שהיא לא הוציאה החוצה בתקופה שהיא היתה חולה, ולא משנה מה הסיבה. עדיין, כל התחושות, הרגשות, הכעסים, העצב, האבל, זה חייב לצאת החוצה אחרת יהיה לה קשה להמשיך הלאה. היא יכולה לקבל עזרה, ויש עם מי לדבר אבל - היא צריכה לרצות לדבר. להרגיש שזה חשוב לה ויכול לעזור לה. זה מהצד שלה, וגם - צריך להיות איש מקצוע שמבין בנושא של אנשים שעברו סרטן כי המקום הזה יוצר חוויית התמודדות מאד ספציפית ושונה מטראומות אחרות. וכמובן שצריך להיות "קליק" בינה לבין המטפל. מנסיוני האישי, כשהייתי חולה נפגשתי עם פסיכולוגית מהמחלקה. שלא הפסיקה להגיד שאני צריכה להתמוטט נפשית (כי ככה כתוב בספר) וזה יגיע. והיא פשוט התעקשה על זה. אני התעקשתי להיפך והפסקתי להפגש איתה. לא יכולתי להבין למה האישה הזו, שאמורה להיות בעדי, כל הזמן מחכה שיהיה לי רע. שלוש שנים אחרי זה - זה קרה. דכאון, ועצב ובכי שלא נגמר. לקחתי חופש מהכל, סידרתי לעצמי קצת את המחשבות בראש. ורק אז הרגשתי שאני יכולה להמשיך הלאה. זה בדרך כלל לא נגמר בדכאון חד פעמי אלא בנפילות קטנות ככה מדי פעם של יום-יומיים בכי בלתי נשלט וזה עובר, ולאט לאט עובר יותר זמן בין נפילה לנפילה וזה עובר. והרבה יותר קל לראות את הדברים אחרי זה, יותר קל להבין דברים. אני חושבת שאם את רוצה לעזור לה, את יכולה לנסות לדבר איתה. לאו דווקא על המחלה או על התקפי הזעם שלה, אלא להתקרב אליה ולתת לה להבין שאת שם בשבילה והיא יכולה לבוא אליך כשרע לה. ואם היא תרגיש שהיא יכולה לפנות אליך, אז אולי תבדקי איפה היא עומדת בעניין של עזרה מקצועית. ולהציע לה בזמן שיחה כשהיא מוכנה להקשיב לך, אפילו אם זה לא ימצא חן בעיניה לפחות זה יתן לה משהו לחשוב עליו ויכול להיות שאחרי קצת זמן מחשבה היא תחליט כן לנסות. חוצמזה, את יכולה לפנות לעו"סית אורית שפירא שיושבת באגודה למלחמה בסרטן, וגם לבדוק אם יש מחלקה פסיכואונקולוגית בבית החולים בו טופלה אחותך ולראות משם איך את ממשיכה. זהו, בינתיים. תגידי אם זה עזר. יום טוב גלי

ועוד משהו..

את יכולה להציע לה לכתוב. פשוט לשבת ולכתוב את כל מה שעבר עליה. כמו תיעוד או סיכום. אולי זה גם יעזור. וזה בלי לערב אף אחד מבחוץ. ליל מנוחה
גלי

monca1

New member
תודה, דיברתי איתה...

תודה על העצות שלכם. אחותי ואני דיברנו על זה בסוף השבוע, והיא הסכימה להיפגש עם מישהו מיקצועי. אני מאוד מודה לכם

איזה יופי ../images/Emo79.gif

שמחתי לשמוע. ואשמח לשמוע מה קורה איתה בהמשך. יום טוב לשתיכן ובהצלחה בדרך החדשה. גלי

למעלה