שאלה

OFIRB9

New member
שאלה

וזו לא האחרונה איך כותבים קונ'נצ'ו ווה (שלום) האי (כן) וסיונרה? (להיתראות) אה כן, ואיך כותבים או אומרים לא? לא רשום לי תודה!

neko

New member
תשובה

קוניצ'יווה - こにちは האי - はい סיונרה - さよなら איאה (לא) - いいえ ניתן לכתוב את חלק מהמילים הללו גם בקאנג'י, חפש בימים האחרונים בפורום.

OFIRB9

New member
אווווו תודה!!!!!

אפשר לשאול עוד? יש לי כבר את המספרים, אני צריכה אותיות, יש אותיות ביפנית נכון? אני מה זה מבולבלת...

lgmtk

New member
קונניצ'יווה זה לא ככה?../images/Emo26.gif

こんいちは?

dswbg

New member
למעשה ככה

こんにちはー今日は וסיונרה נפוץ יותר עם う - さようならー左様なら

OFIRB9

New member
0_0 רגע, אז איך לכתוב?!

אתם יכולים לתת לי את המספרים?

OFIRB9

New member
או! את זה לא ידעתי!!!!

תודה!!! אני צריכה את כל הקאנג'ים! תגידו, מה השיטה הכי טובה ללמוד יפנית? בלי מורה הכוונה, לבד אול אלון אין דא דארק, שיהיה

OFIRB9

New member
מספרים

למדתי איך כותבים מספרים, אבל אני לא יודעת איך אומרים, אני יודעת עד עשר, אבל איך אני אומרת, אחת עשרה, חמש עשרה, שלושים, מאה, אני עוד לא יודעת לקרוא בכלל! ועוד דבר, האם い אומר "אי"? כי יש אותו בסוף המילה האי ופעמיים בתחילת המילה איאה, אז חשבתי מישהו יכול ללמד אותי לקרוא?!

neko

New member
את יכולה ללמוד לקרוא לבד. תתחילי

בלקרוא את המאמרים של הפורום (אין הרבה עדיין) ואח"כ חפשי בקישורים. בייחוד אני ממליץ על אתר הקאנג'י KANJISITE.COM שיש בו המוני קאנג'י שרק מחכים שנלמד אותם (כולל המספרים).

dswbg

New member
לזכור את האותיות

יש פה לינק נחמד ל'משחק' שעוזר לזכור את אותיות הקאנה וגם קנג'ים ברמות שונות..

OFIRB9

New member
אז, הנה הבא שלי

ניקוד, אני רואה את האות הזו さ ואת האות הזו, き האם אלו שתי אותיות שונות או אותה אות, והקוים הם ניקוד? ושאלה 2 מה אלה שני הפסיקים (が-だ) שלפעמים יש ליד אותיות, זה ניקוד או אות?

neko

New member
שתי האותיות הראשונות שהבאת

הן אותיות רגילות - SA וKI בהתאם. שני הפסיקים שיש ליד אותיות הם ניקוד (הופכים K לG, הופכים H לB, הופכים T לD). בנוסף קיים עיגול קטן שהופך H לP. ראה טבלת הירגאנה\קאטאקנה מלאה בשביל כל האותיות (יש בקישורים).

OFIRB9

New member
אוקי....

לא הבנתי מילה לא נורא!!! יש לי את השיעור של מחר! בנתיים אני אתאמן תגיד נקו תוכל לומר לי (בנתיים אתה היחידי שעונה לי, לא יודע כלום עלק) מה כל אות אומרת? אלף בית גימל....לא כל כך קשה לך נכון? מיני! תתחנני גם את! מיני:בבקשהההההההההה זה מספיק מיני:בסדר

שימי לב....:

הצליל 'קה' עם 2 הקווים למעלה יהפוך ל...'גה' הצליל 'טה' עם 2 הקווים למעלה יהפוך ל...'דה' 'הי' יהפוך ל 'בי' 'הו' עם עיגול קטן יהפוך ל 'פו' (הו הדב, יהפוך ל פו הדב...חחח)

OFIRB9

New member
מממ לא רע

איזה מאמרים?! חיפשתי לא מצאתי כלום!!!! הלפ מי!!!

OFIRB9

New member
טוב, עכשיו אני לא הכי דפוקה!

סוף סוף נכנסתי לאתר members ועכשיו אני יודעת מה כל אות אומרת!!! אבל יש לי שאלה בשבלכם, ובלי שטיות ראיתי כמה סוגים של קונניצ'ו ווה, ואני רוצה לדעת מה האמיתי כתוב לי こにちは, אבל לפי האותיות שלמדתי הרגע זה לא הכי מתאים...מה האמיתי? תודה רבה לכם, עכשיו אני רק צריכה ללמוד את הניקוד הזה של שני הפסיקים והנקודה

למעלה