שאלה

bilboaz

New member
שאלה

שלום. חברי ואני התחלנו להתווכח בשעת לילה מאוחרת זו בנוגע לשאלה מאוד ספציפית - האם במקרה שאזרח יהודי מסכן חיי אזרחים פלסטינים ולא ניתן לעצור בעדו, האם חייל ישראלי צריך להרגו? לדוגמא - אם במקרה של ברוך גולדשטיין היו נמצאים במקום חיילים ישראלים - האם הם היו צריכים להרגו? אנחנו מבקשים לדעת את התשובה מבחינה חוקית או על בסיס עקרונות הדמוקרטיה של מדינת ישראל. האם חייו של אזרח פלסטיני שווי ערך לחייו של אזרח ישראלי? אני מזכיר - אנחנו מדברים על אזרחים תמימים, לא מחבלים ולא טרוריסטים.

orlyt

New member
לדעתי

אם יש אפשרות שלא להרוג, מוטב שלא להרוג (ולא משנה אם מדובר ביהודי, נוצרי, או חסר דת). כלומר אם במקרה של ברוך גולדשטיין היו נמצאים במקום חיילים ישראלים (או סתם אנשים עם נשק), היו צריכים לכוון למינימום פגיעה ועם זאת להפסיק את הירי שלו שפוגע באנשים אחרים. לגבי השאלה השניה, כמובן שחייו של אזרח פלסטיני שווי ערך לחייו של אזרח ישראלי, כמו שהם שווים לחיי כל אדם אחר. מה הקשר בין המוצא או הזהות הלאומית לבין הזכות לחיים וערך החיים?

עד הלום

New member
זו לא שאלה של ערך.

זו לא השאלה בכלל . אין טעם להשוואה בין ערכם של חיי אדם של לאומים שונים . אנחנו דנים בהתנהגותן של מדינות והזרועות המבצעות שלהן . לכן , השאלה החשובה היא כלפי מה יש למדינת ישראל מחויבות גדולה יותר - חיי אזרחיה או חיי האויב.

guruyaya

New member
כן

אני עונה כן כמעט בביטחון מלא. חייל ישראלי, שרואה אזרח יישראלי מסכן פלסטינים בהתנהגות פושעת (כמובן לא חברו החייל - שמסכן את חייהם של פלסטינים במהלך קרב), חובה עליו למנוע ממנו להמשיך בכך, גם במחיר חיי אותו אזרח. ההנחיה לצה"ל היא שיש למנוע פגיעה בחפים מפשע. לא אזרחים חפים מפשע. לצערי, אני לא יכול לצטט לך את ההוראה המדוייקת, אבל אני די בטוח במה שכתבתי.

למעלה