שאלה..

Raytlin

New member
שאלה..

נגיד ואני ילך ללשכת עבודה יהיה לי עם מי לדבר שם בגלל השביתה הזאת?? וגם לביטוח לאומי..יהיה לי עם מי לדבר??

Raytlin

New member
אווף..עוד שאלה

אני חייל משוחרר ,נשאר לי עוד בערך חודש וחצי ואז אני יהיה מעל שנה משוחרר,ולא יהיה זכאי לדמי אבטלה....מתי הם יחזורו לעבוד?!?!? אני רוצה את דמי ההבטלה שלי. מה לעשות,ללכת לחפש עבודה,או לחכות להם???

galh

New member
אתה רוצה להגיד ששנה מאז השחרור...

לא הצלחת למצוא עבודה ואתה חי על דמי אבטלה?!

Raytlin

New member
לאא...

עבדתי חודשיים...ואז התפטרתי עקב לימודים. ועכשיו אני רוצה את דמי ההבטלה שמגיעים לי כדין ..(70 יום). הרי כל חייל משוחרר בשנתו הראשונה לשיחרור זכאי ל 70 יום דמי אבטלה.

galh

New member
"מגיעים לי"...

דמי האבטלה האלו נועדו לעזור לחייל משוחרר שלא מצליח למצוא עבודה ולתת לו "מרווח נשימה" לחיפושים, זה לא מענק שיחרור "שמגיע" לכל אחד.

Raytlin

New member
בוא נגיד ככה...

אני כרגע לא מוצא עבודה...אז אני רוצה את דמי ההבטלה האלו..שכן "מגיעים לי!"

galh

New member
הסמסטר התחיל, לא?

או שהוא עומד להתחיל. אני מניח שידעת את זה לפני שהתפטרת מהעבודה שלך. אז נראה שאתה באמת מחפש דמי "בטלה" ולא "הבטלה". מה הסיבה שאתה לא מוצא עבודה?

Raytlin

New member
תגובה

מה זה משנה לך מה אני מחפש,זה מגיע לי כמו כל חייל שהוא "בשנתו הראשונה לשחרור.." אז אני רוצה את זה... זה שאתה לא מוצא מוצא עבודה ואתה מפיל את זה על אנשים אחרים זה בעיה שלך ....

pixiER

New member
רק דבר אחד כדאי לך לבדוק...

לפני שאתה משחרר פה כל כך הרבה קיטור... אני לא בטוחה שלסטודנטים מגיעים דמי אבטלה, כלומר בטוח שלא, אולי בהסתייגות שלך, של חייל משוחרר פחות משנה אז כן. כדאי לבדוק את זה... המון עצבים בשביל שום דבר. אני גם לא ממש רואה צורך לפגוע באנשים שמנהלים איתך שיחה... כולנו פה בדיוק באותו מצב, יש ימים טובים, ויש ימים מדכאים. לא הכל אישי נגדך...

galh

New member
אתה כבר סתם מעצבן.

אני במקרה כן מצאתי עבודה, אז אני לא מפיל עליך שום דבר. מה הקשר בין אם יש לי או אין לי עבודה לבין העובדה שאתה בא עם גישת "המגיע-לי" המרגיזה. הגישה הזו שלך, גישה של לנצל כוונה טובה של המחוקק שבא לעזרת חיילים משוחררים היא מה שמעצבנת. במקום שתגיד לעצמך משהו בסגנון של "איזה יופי, יש לי אפשרות להתקיים גם אם אני לא אצליח למצוא עבודה מייד בתום השחרור" אתה אומר "מגיע לי חודשיים מתנה, אני רוצה את מה שמגיע לי".

ruta2

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo60.gif../images/Emo66.gif

מי שרוצה לעבוד מוצא עבודה. הצרה במדינה הזו אנשים לא רוצים לעבוד

pixiER

New member
הנשק של שר האוצר...

כל מי שיש לו עבודה, יאמר את המשפט הזה בלי להניד עפעף... גם אני פעם הייתי אומרת אותו לא מעט... אבל היום המצב שונה. אחרי שהשקעתי לא מעט כסף בהשכלה שלי, וצברתי ניסיון כלשהו בתחום שלי, אני מכירה בכישורים וביכולות שלי, הרבה יותר קשה לי להתפשר. אני בטוחה שכשיגמר הכסף, אני כן אעבוד בכל מיני עבודות שהן ממש לא בתחום שלי,אבל בינתים, אני מנסה לא להרים ידיים. הרי גם אם אני אעבוד במשהו שאני ממש לא קשורה אליו, אני אהיה מתוסכלת, מרירה, ובעיקר בדכאון רוב הזמן. אני גם חושבת שזו הסיבה שהפרידו אפילו בלשכת התעסוקה בין האקדמאים לכל השאר... יש פה ענין של השקעה כספית מצד העובד, יש פה ענין של ניסיון וכישורים וידע, שילכו לאיבוד במקרה של עבודה שאינה במקצוע. אז בבקשה, פעם הבאה שבא לך לפלוט את המשפט הנדוש והמרגיז הזה, תחשבי שוב, בסדר

../images/Emo31.gif

אין עבודה! ניסית לחפש עבודה בעצמך? או שאת עובדת ובעצם לא מדברת מנסיון? על כל הצעת עבודה שמתפרסמת מגיעים מאות ואלפי קורות חיים. מפעלים נסגרים והמונים נשלחים הביתה. חברות הייטק מתמוטטות ולא מגיעים משקיעים לארץ- אז איך תהיה עבודה? מה זה מי שרוצה לעבוד מוצא עבודה? איפה יש עבודה? תגלי לי.

akapulko2020

New member
עצה

לא,אין עם לדבר בלשכה ובביטוח לאומי-נראה לי שהם לא עונים לטלפונים. מה שכן אפשר לעשות על מנת לקבל מידע-הוא לשאול שאלה בפורום מחפשי עבודה בYNET,יש שם מישהי בשם דנה שעובדת בלשכת תעסוקה ועונה בשמחה לכל השאלות בנושא זה(כן,גם בזמן השביתה
)

akapulko2020

New member
תיקון

שמה "דנה.." ולא "דנה" ,כי עכשיו שמתי לב שיש גם "דנה" ,שהיא לא אותה אחת

siv30

New member
אם השביתה לא תסתיים ולא תחתום

בלישכה לא תהיה זכאי לדמי האבטלה בשם היותך חייל משוחרר. יתרה מכך, לישכת העבודה רשאית להפנות אותך לעבודה. אם אתה סטודנט ותסרב לעבוד מפאת שעות לימודים, תשלל זכאותך לדמי אבטלה. כל סירוב שולל 90 יום דמי אבטלה.

למעלה