שאלה...

שאלה...

יש את האלבום פיפר אט דה גייטס אוף דאון,ושמסתכלים באינטרנט,זה מראה שיש את השיר see emily play בדיסק,אבל אתמול שביקרתי בחנות דיסקים,הסתכלתי על הדיסק,ושם לא היה את השיר.. ועוד שאלה,גם קשר בשיר סי אמילי פליי... צפיתי בקליפ עשרות פעמים,ולא הבנתי עדיין את מי ראיתי שם! 4 אנשים,ואני יודעת בוודאות שיש שם את רוג'ר וניק.. וזה בילבל אותי.. חשבתי שראיתי בטוח את סיד,אבל אז הוא לא נראה לי ממש הוא...ואז פתאום אני רואה את גילמור.. מה הולך פה..??

Chocoholic

New member
היפנים

הכניסו את See Emily Play כשיר האחרון, בגירסה של האלבום הזה שהם הוציאו. בקליפ, ריק זה הבחור עם הכובע שעובר בין כולם בהתחלה. רוג'ר זה ההוא שעושה שטויות עם הבאס. אח"כ מופיע ניק, יושב על שרפרף ומתופף באוויר. את סיד לא כל כך רואים בקליפ, משום מה המצלמה התמקדה עליו פחות. דייויד לא מופיע בקליפ, הוא עדיין לא היה בלהקה.

אם היית

מסתכל/ת כמה שרשורים למטה, היית קורא/ת שהקליפ ל-see emily play צולם בחודש פברואר 1968, עם דייויד גילמור, ובלי סיד בארט. בדומה, בשרשור לפני זמן מה הוסבר כי הסינגלים הוספו לגרסה האמריקאית של Piper, כפי שהיה נהוג באותן שנים, במקום שניים מהשירים שהיו באלבום במקום. כיום גרסת הדיסק של האלבום היא זהה בארה"ב ובאנגליה, ואינה כוללת את הסינגלים. ראו הקישור. לא ידוע לי על הגרסה היפנית, אבל תודה על המידע. כשיהיה FAQ לפורום, יש לדעתי להכניס גם את שאלות אלו, כי הן חוזרות מדי כמה שבועות.

Chocoholic

New member
לינק, בבקשה...

המידע הזה (שזה דייויד ולא סיד) מופיע באתר רשמי כלשהו? אני לא זהיתי את דייב בקליפ. מצד שני, אני גם לא יכול לומר בוודאות שזה סיד. אם יתברר שזה נכון, אגזור על עצמי גלות של חודשיים מהפורום כדי שלא אוריד את רמתו...

השיר נמצא ב-Relics

מקומות נוספים בהם השיר הופיע: 1. האוסף Works שיצא בתחילת שנות השמונים. כמדומני שהוא לא זמין כיום. 2. בקופסא Shine On שיצאה בתחילת שנות התשעים, בדיסק שיוחד לסינגלים המוקדמים, ונקרא, כמובן, The Early Singles. הדיסק יצא גם בנפרד מהקופסא, במהדורה מוגבלת. לא זמין כיום, אבל אפשר להשיג ב-E-bay, מדי פעם. 3. באוסף Echoes שיצא לפני שנתיים. Relics הוא המקור המומלץ, לדעתי.

אגב works

מה יש באוסף הזה? אכן עבודות לא גמורות של חברי הפלויד או שמא סתם אלבום אוסף?

אוסף עם כמה שינויים

הגרסאות ל-Brain Damage ו-Eclipse שונות מאלו שהופיעו ב-DSOTM ולקוחות מהמיקס הקוואדרופוני. איך שלא יקראו לזה, ההבדל המשמעותי בין שתי הגרסאות הוא ש-Roger the Hat אשר דיבר ברקע בגרסת DSOTM, כאן רק נשמע צוחק. כ"כ, מופיעה כאן גרסת האולפן ל-Embryo אשר לא הופיעה קודם באלבום רשמי. (בעצם כן הופיעה, באלבום אוסף של חברת התקליטים Harvest שהיתה הלייבל של הפלויד, בשנת 1969, אבל הלהקה לא היתה מרוצה אז מהקטע ודרשה להפסיק את הפצת אלבום האוסף ההוא. כנראה שבשנת 1983 הם כבר היו מספיק מרוצים כדי להתיר את הוצאת הקטע לאור).

הלינקים

הנה כמה לינקים. כולם העתיקו את אותו המקור: רשימת ההופעות הטלוויזיוניות של הפינק פלויד שהופיעה במגזין Record Collector (שהוא ירחון רציני ומכובד), אך תאריך הפרסום לא ניתן. הלינק הראשון הוא מאחד האתרים הטובים ביותר המוקדשים לסיד בארט. הלינק השני הוא לאתר הגרמני הגדול ביותר המוקדש לפלויד, ובו דיסקוגרפיה ופילמוגרפיה מלאה. הלינק השלישי הוא אחד מהאתרים בהן רשימה מקיפה של כל ההקלטות הלא-חוקיות של הפלויד - הם גם כוללים רשימה של סרטים וקליפים, שאוהדי הלהקה מחפשים/אוספים. אותה רשימה עצמה מצויה בארכיבים של קבוצת הדיון Echoes, שהיא קבוצת הדיון הוותיקה והגדולה ביותר לענייני פלויד ברשת. כמו כן, ראה למטה לינק לדיון על הקליפ, שהתנהל באחד הפורומים הגדולים המוקדשים לפלויד. אני מניחה שהמידע מצוי גם בספר Emryo: A Pink Floyd Chronology 1966-1971 אבל הספר אינו עוד בידי. יתכן והמידע מצוי גם בביוגרפיה של שאפנר - אבל את הספר קבלתי רק עתה ועוד לא הגעתי לפרק הרלבנטי. כפי שכתוב שם, נעשו באותה הזדמנות מספר קליפים, כולל קליפ שני ל-Scarecrow (הראשון נעשה בשנת 1967, עם בארט ובצבע והוא מומלץ ביותר. את הקליפ עם גילמור לא ראיתי), וכן Apples and Oranges, שאותו יש לי ושהוא די מוזר - אם לא ממש מצמרר: אנחנו שומעים את הקטע המקורי, אבל ווטרס עושה כאילו הוא שר, וגילמור עושה כאילו הוא מנגן במקומו. כפי שנאמר באתרים לעיל, הקליפ של see emily play משודר מסחרית מדי פעם, וכך יכולנו לראות אותו ב-vh1 לפני שבוע. את האחרים, אני מניחה, לא נראה לעולם בהפצה מסחרית, משום שהלהקה מן הסתם מעדיפה לקבור אותם. שים לב לתאריך הצילומים... אם זה אכן נכון שהקליפים צולמו בפברואר, אז זה היה כשבארט עוד היה חבר רשמי בלהקה. יחד עם זאת, למען ההגינות יש לציין שקראתי איפשהו (לא מקור רשמי) שגילמור כנראה הכחיש שהקליפים צולמו כשבארט עוד היה בלהקה, היינו, לדבריו הם צולמו אחרי(?) אפריל 1968. ואתה לא ממש חייב לגזור על עצמך גלות מהפורום
- זה בדיוק המקום ללמוד דברים כאלו. ואני בטוחה שיש דברים שאתה יודע ואחרים לא.

למעלה