שאלה..

Adi 666

New member
שאלה..

אם בעתיד אני ארצה ללמוד באקמיה למוסיקה אני צריכה בתיכון לעשות 5 יחידות במוסיקה..?

slowhand1

New member
אני מניח שלא

אבל יש פה חברה שמבינים בזה יותר ממני אז הם יענו לך

לא, זו לא דרישה...

דרישות הקבלה לאקדמיה הם מבחנים בתיאוריה, סולפג', האזנה (זיהוי יצירות), וסולפג' בע"פ (וכמובן בחינה בכלי בו את מנגנת). אני אישית מצאתי שלאחר הבגרות במוסיקה (לא הרסיטל, הבגרות העיונית) לא הייתה לי בעיה לעבור את המבחנים של האקדמיה (המבחנים בכלי שלי - כלומר שירה - היו דבר אחר). אז בקיצור - זו לא דרישה, אבל לי זה רק עזר.

המבחנים בסולפג' כוללים:

זיהוי משמיעה של מרווחים, אקורדים משולשים והיפוכיהם, ספטאקורדים והיפוכיהם, סולמות, מודוסים. כמו כן הכתבה חד-קולית והכתבה דו-קולית. (המבחנים בתיאוריה כוללים בנייה וזיהוי של אותם דברים - אבל בכתב ולא משמיעה). המבחן בסולפג' בע"פ כולל שירה מהדף של קטע קצר נתון בקריאה ראשונה, שירה של מרווחים, אקורדים וספטאקורדים וכו'. זהו לא מבחן בשירה - לא צריך לשיר יפה! באקדמיה לומדים 4 שנים לתואר ראשון (כל מה שאני אומרת נוגע לאקדמיה בת"א).

ואם אפשר לשאול

בת כמה את? ובאיזה כלי את מנגנת? כי אם את חושבת על האקדמיה כדאי שתדעי מה זה סולפג'...

Adi 666

New member
אמ..

אני בת 14..ואני מנגנת על פסנתר.. עכשיו זה השנה השלישית שלי.. (התחלתי קצת מאוחר..) וואיי לפי מה שתיארת לא ניראה לי שיש מצב שאני יעבור אותם ..):

קטטוניה

New member
יא,

יש לך כל כך הרבה זמן. אם את לומדת עם מורה, את יכולה לבקש ממך שתעבוד איתך על הכתבות ומרווחים, ועל שמיעה פנימית. עד שיגיע הזמן לאקדמיה (אני מניחה שתעשי אותה אחרי התיכון) תהיי ספצית בזה. אם השאלה היא אם ללכת לחמש יחידות מוסיקה או לא, התשובה היא כן. ולא בגלל האקדמיה, פאק דה אקדמיה, במיוחד במצב שלה היום, אלא כי זה יהפוך אותך למוסיקאית הרבה יותר טובה ויתן לך תנאי התחלה הרבה יותר טובים. וזה גם כיף.

וגם... (סיבה לא כל כך מוסיקאלית)

לי זה העלה את ממוצע הבגרויות בהמון: 10 יחידות (5 עיוני, 5 רסיטל) שעל שתיהן את מקבלת בונוס של מקצוע מורחב - ואני יוצאת מתוך הנחה שגם תקבלי ציון טוב אם זה מקצוע שאת אוהבת ונהנית ללמוד. נדמה לי שאם לא הייתי עושה את היחידות האלו (97 בעיוני, 95 ברסיטל) לא הייתי מתקבלת השנה לפסיכולוגיה בת"א. (...ולא שלא ניסיתי לאקדמיה, אבל להם לא כל כך אכפת שהממוצע שלי גבוה..) בכל מקרה - יש לך ממש המון המון זמן ללמוד את כל מה שצריך ללמוד - אבל אני ממליצה להתחיל כבר מהשנה הקרובה, לפחות קצת תיאוריה - מה זה בכלל מרווחים, אקורדים, סולמות ומודוסים וכו'. אם תעשי בגרות (ואני אכן ממליצה) - תלמדי הכל במסגרת הזאת, אבל כדאי להכיר כמה שיותר מוקדם ועם כמה שיותר אימון זה יהיה פחות בעייתי בהמשך. בהצלחה בכל מקרה, נועה.

בוודאות - כן!

או לפחות כך היה עד לפני שנתיים. אפשר לראות זאת באתר משרד החינוך, וכן בספרים שמקבלים בערכת ההרשמה לאוניברסיטאות: יש שם פירוט של מקצועות שמקבלים בונוס, ובינהם: "מוסיקה", ו-"מוסיקה-רסיטל". עובדה שהממוצע שלי חושב עם בונוס על הרסיטל (לא על ידי! על ידי האוניברסיטה!). נועה.

harari10

New member
כן זה עם בונוס של 5 י'ח

אני בטוח בזה אני גם מתכוון כנראה לעשות רסיטל אבל לא בטוח... http://www.musictalk.co.il/ פורום מוזיקאים הכי טוב בארץ!

harari10

New member
אין התלבטות

אני לומד ל5 יח' עיוני. אני מקווה שאני יצליח להגיע לרמה טובה בשביל לעשות רסיטל 5 יח' . אם לא אז יש גם אפשרות לעשות רסיטל פנימי שזה של 2 יח' ואז יוצא לי בכללי 7 יח' במוזיקה

Ohad18

New member
אם את מעוניינת ללמוד בבתי ספר...

למוזיקה כגון רימון ניתן לראות את הדרישות באתר הבית שלהם, בקטגוריה קבלה ושיבוץ. בהצלחה

למעלה