שאלה

אורי.14

New member
שאלה

שלום! יש לי כלבה, בשם ספידי בת כארבע שנים. מאז ומתמיד ספידי פחדה מרעמים, קפצונים, נפצים וכו` (כמו כל הכלבים אני משער). בזמן האחרון, זה החמיר מאוד, עד כדי כך שכל קפצון אחד מסכן ספידי מתחילה לרעוד, להתנשף בכבדות (מוציאה לשון) ולפעמים אפילו לצייץ. בימים האחרונים, ספידי כנראה עד כדי כך מפוחדת, שהיא לא מוכנה לרדת למטה לטייל לעשות את צרכיה, אלא אם כן אני מרים אותה על הידיים לדשא, שאז היא מהר עושה את מה שהיא צריכה (מה שמראה שהיא בהחלט מתאפקת) ובורחת הבייתה. מה אפשר לעשות? עכשיו היא גם מתחילה לנשוך כשמנסים להרים אותה, והיא פשוט רוצה להשאר כל הזמן בבית... מחכה לתשובה, אורי .

MiToOsH

New member
זאת בעיה דיי נפוצה.

בזמן האחרון מפוצצים אצלכם הרבה נפצים? יכול להיות שרעשי הנפץ עוררו בה טראומה מסוימת והיא מפחדת לפגוש את הפיצוץ מקרוב. הנפצים הם לא רק רעש, אלא גם ריח של אש, וכמו שאתה יודע כלבים, וכל שאר החיות חוץ מיתושים מפחדים מאש. בקשר לשאלה מה לעשות: לדעתי אתה יכול לפתות אותה לרדת למטה עם משהו שהיא אוהבת ולהראות לה ככה שכלום לא יראה לה. בהצלחה, aMiT נ.ב גם שני הכלבים שלי מפחדים מנפצים, אבל לא עד כדי כך..

אורי.14

New member
סוף סוף מישהו הגיב!! B-()

תודה!! בכל מקרה, בגלל הטרואמה, היא בקושי רוצה לרדת למטה. בלי קשר אם היא שומעת קול נפץ לפני. זה ברור מראש שהיא צריכה לעשות את צרכיה, בגלל שהיא לא עשתה מספר רב של שעות, אך היא לא מוכנה לצאת מהבניין! היא מוכנה להגיע לחדר מדרגות, ומושכת חזרה הביתה. ניסינו כבר לפתות אותה עם אוכל, אבל כנראה היא מבינה, ואפילו בשביל האוכל היא לא מוכנה לרדת. בימים האחרונים, התחלתי להרים אותה, ולסחוב אותה בכוח עד לפארק, ואז כשאני משחרר אותה היא פתאום נהיית שמחה כאילו כלום לא קרה. אבל זה לא יכול להמשך ככה...

MiToOsH

New member
אל תכריח אותה...

מתישהו היא תראה בעצמה שהיא לא יכולה לחיות ככה. היא תתרגל. אבל אל תשכח שאתה חייב להראות לה שהכל בסדר ולהשרות עליה תחושת ביטחון. בהצלחה! MiT`o

למעלה