שאלה

חסויH

New member
שאלה

אין במטרתי להעביר ביקורת אלא השאלה היא אך ורק מסקרנות. אני יודעת שהנושא כבר עלה בעבר. יצאתי היום לטייל עם משפחתי ויצא לי לראות חרדים רבים, בעקבות כך עלתה תהייה לראשי: לשם מה קיים הלבוש החרדי? מדוע הגברים לובשים את החליפות והכובעים? הרי זה לא אך ורק למטרת צניעות כי אפשר להיות צנוע גם כשלובשים בלבוש אחר. אז מדוע? הרי לבוש כזה רק מקשה ומכביד בארצנו החמה.
 

חסויH

New member
כמו שאמרתי

אני יודעת ששאלו שאלה דומה בעבר אך בכל זאת אני שואלת שוב
 

א77

New member
שרשור כ"כ ארוך שיש שם.

כמו 77 יחידות של מקרוני של אוסם מוצמדות אחד לשני. אז וודאי תמצאי שם פחות או יותר...
 

בןפורת

New member
../images/Emo41.gifחסויה יקרה!

את שואלת שאלה בהחלט נבונה, את צודקת שכל לבוש אחר יכול להיות צנוע, הלבוש החרדי הוא יותר "אופנה חרדית", ואצל החצרות החסידיות והליטאיות זהו לבוש מסורתי שהגיע לכאן איתם יחד מהקהילות בחו"ל, והם ממשיכים את המסורת. ישנם לא מעט חרדים מכל קצוות הקשת שהם חרדים לכל דבר ולאו דווקא הולכים עם הלבוש עליו את מדברת. ודרך אגב - לא פגעת באיש בהודעתך ונשמח לשמוע ממך!! המשך חג מקסים ומהנה!
 

דוסית1

New member
יקירתי.

הלבוש החרדי בא לשמור על האדם החרדי בכל אשר יפנה, כאשר אדם חרדי מסתובב בלבושו המסורתי הוא לא יעיז לחלל שם שמיים וישמור על כבודם של החרדים, שהלא כולם רואים שהוא חרדי. וכן עוד סיבה ששמעתי היא החרדים הם חלק מצבאו של הקב"ה, כמו שלחייל יש מדים, והוא גאה בהם, כך גם לעבד השם החייל החרדי יש לבוש שמייחד אותו. אני מקוה שעזרתי לך להבין! דוסית.
 

חסויH

New member
2 שאלות

בקשר למה שבןפורת אמר. על הראשונה הדוסית דיי ענתה אבל נשאל: למה הם התחילו בלבוש הזה באירופה? השניה היא: אם יש חרדים שלא לובשים את הבגדים השחורים אז מה ההבדל בין חרדי כזה לאדם דתי?
 

דוסית1

New member
תשובותי...

לשאלתך הראשונה מדוע דווקא לבוש זה אין לי תשובה לצערי, אבל הבנתי שזה התחיל בגליציה ומאז זהו הלבוש החרדי המסורתי בקשר לשאלתך השניה ישנם הרבה סוגים של חרדים (דתיים אינם כלולים כ"כ בהגדרה זו כיוון שדרכם שונה והם אינם מקבלים עליהם את כל הצוויים שבתורה אלא את חלקם ונקוה שהקב"ה יתן להם את השכל להבין את טעותם) יש את החסידים שמתפלגים לחסידויות שונות ולכל חסידות יש את הלבוש המסורתי המיוחד לה אך הם חרדים לכל דבר והטעם לפילוג גם בלבוש נובע מכך (זה משהו ששמעתי ומאד מצא חן בעיני) שכמו שבצבא לכל פלוגה יש את הלבוש המיוחד ואת התפקיד המיוחד לה (וזה בלי קשר) כך אצל החרדים כל אחד עובד את הקב"ה בצורה שלו אך העקרון הוא אותו עקרון, להמליך עליו את הקב"ה ולכבד אותו בכל מאודו! מצטערת על הנאום... אני מקוה שתשובתי תספק אותך ושמחתי לעזור, דוסית.
 

בןפורת

New member
המציאות מראה -

שלמרות הלבוש (שנכון מאד נאמר שהוא בנוסף, גם אמור לשמור) רואים לא מעט כאלו עם הלבוש שמגיעים לאיפוא שלא בדיוק צריך... דבר ידוע גם בעבודת השם, "רחמנא ליבא בעי", לא תמיד החיצוניות של האדם מעידה על הפנימיות שלו, ולהזכיר את הסיפור הידוע בגמרא ששאלו את אליהו הנביא: "מי בשוק בן עולם הבא" והוא הראה להם אנשים שחזותם החיצונית שונה לגמרי, וכששאלו אותם מה העם עושים - הם השיבו שהם מעודדים את הנדכאים וכו'!
 

דוסית1

New member
זאת לא אמרתי!

בודאי שישנם אנשים צדיקים שאינם מתלבשים כמקובל בציבור החרדי, וזה חשבונות שלהם כלפי שמיים (בלי קשר לזה שזה רע או טוב) וכמובן שאלו שמתלבשים כחרדים ועושים עבירות בפרהסיה עונשם חמור, ולא המעיל מועיל ולא הכובע קובע....
 
למעלה