שאלה!

שאלה!

אז היום קניתי פילטר חדש-אטמן,2 כוסות 800 ליטר לשעה,הפילטר כולל איתו משאבת אוויר ושואב בעוצמה נורמלית. אחרי שהתקנתי ת'פילטר(שמתי אותו עם כוס 1 בלבד!)כל האקווריום התמלא בועות אוויר,וכן גם הדגים.(2דגים). לדג שלי יש על הסנפירים(את זה ראיתי אחרי שניקיתי ת'אקווריום מבועות אוויר)כמו בועות כאלו,ארוכות(2 מ"מ)והן לא מתפוצצות/זזות/יוצאות כשנוגעים בהן! מה זה יכול ליהיות? ועוד משהו-קניתי היום 4 חלזונות,מסוג לא ידוע,יש להם כונכיה שטוחה,לא עגלגלה כמו הרגילים,זה כזה צורת עיגול שטוח,עם פסים כתום שחור,החלזונות מאוד עצלנים(כשקניתי אותם הם היו בתוך הכונכיה ולא זחלו)הם בקושי זוחלים,וגם רק 2 זחלו בקושי 5 דקות ונכנסו ועד עכשיו הם לא יוצאים,וככה גם בחנות,כשהסתכלתי עליהם שעה והם לא יצאו,פשוט המוכר אמר לי שהם במצב מצויין אז קניתי כי אני צריכה מישהו שינקה לי ת'אקווריום...מה לעשות?מה זה יכול ליהיות?יש תרופות לחלזונות?וד"א היום קניתי תרופה(זה חדש,זה כמו הקופסה העגולה של המטילן בלו והאנטי כלור,אז יש כאלה גם שרשום עליהם:"נגד נקודות לבנות"זה בצבע ירוק)נגד נקודות לבנות וזה נגד גם פונגוס וקוסטיה,האם אני צריכה להשתמש בזה קבוע?גם אם אין לדגים שלי נקודות לבנות? תודה מראש~!

Suikun

New member
מוזר

את כל הזמן טוענת שאין לך כסף, אבל לפילטר שעולה לפחות 200 שקל יש לך? בכל מקרה. לדעתי 800 ליטר לשעה זה הרבה יותר ממה שאת צריכה, יש לך בערך 30 ליטר באקווריום, זאת אומרת, שבשעה אחת, המים שלך עוברים בפילטר בערך 25 פעמים. יש להזכיר שמומלץ שהמים יעברו בפילטר כ4 פעמים. אם הזרם שיוצא מהפילטר חזק נורא, זה גם פוגע בדגים. שמעתי פעם גם (אשמח אם מישהו יתקן אותי) שהבקטריות לא יכולות להתפתח במידה והזרם בפילטר כל כך מהיר. בקשר לבועות על הדגים- אין לי מושג. כנ"ל לגבי החזונות. אולי החלזונות לא יוצאים כי הם בסטרס, ואולי כי תנאי המים באקווריום לא מתאימים להם. הדבר היחידי שהחלזונות עושים בנקיון זה לאכול שאריות אוכל, וחלקם גם אוכלים אצות. צואה הם לא מנקים, אין שום דג/רכיכה שמנקה צואה. לא צריך להשתמש בתרופות קבוע, משתמשים בתרופות רק כאשר יש מחלה. כנ"ל לגבי מטילן בלו.

הפילטר עלה55

ולא 200...לא הייתי חולמת לקנות פילטר במחיר כזה... בכל מקרה,אני לא צריכה שהחלזונות יחפשו צואה,אלא שינקו את האבנית והלכלוך שיש על האקווריום,החלזונות היו בתוך הכונכיה גם החנות,ועכשיו גם אצלי...אז לגבי החלזונות: ראיתי עכשיו שיש על האקווריום (על החצץ,איפה שהנחתי אותם)מן קורים כאלו,זה נראה כמו קורי עכביש על החצץ,וזה דבוק לחצץ...מה זה?להציא את זה?להוציא ת'חלזונות? ואת הפילטר אני מכבה מידי פעם ומדליקה(עכשיו,הוא כבוי)כדי שלא יפגע בדגים... באקווריום שלי יש כ-25 ליטר(קצת יותר)ויש לי משאבת אויר+פילטר עם משאבה,ושתיהן פועלות(גם המשאבה הרגילה,וגם הפילטר שכולל משאבה)אז אין לך השארה מה זה הבועה הזאת?ומה זה הקורים?

גלעד cool7

New member
את והפורום-סיפור אהבה ../images/Emo99.gif

תאורטית אסור לכבות את הפילטר כי אז הבקטריות שהצטברו בתוכו מתות עקב החוסר בזרימת מים המכילים חמצן, אבל.. איזה פילטר יש לך-תא ביולוגי, או פילטר חשמלי פשוט (מסנן)? אני מאמין שיש לך מסנן חשמלי בגלל שדיברת על הכוסות, אם כן אז זה בסדר לכבותו (ייתכן שגם בתוכו מצטברות בקטריות אבל בצורה פחות רלוונטית בשביל התיחסות). ושליירית אם הזרם חזק מידי לכבות את הפילטר זה לא פיתרון (אני מכבה את המסנן רק ללילה), הפיתרון הוא להחליש את העוצמה בעזרת צינור מחורר.

אין לך איזה שמץ של מושג?

איפה כל אלה שמבינים בחלזונות?suikun?אורי-?man in wall??? איפה אלה?קצת help....please...

מישהו?אני עכשיו ראיתי על חלק

מהקורים מן נקודות בצבע לבן-שקוף כזה,יש רק איזה 3 כאלה,זה לא יכול ליהיות ביצים,לא יכול ליהיות שהחלזונות יתרבו,כי אמרו לי שהאקווריום שלי קטן מידי..

man in wall

New member
לי יש חילזון אחד גדול כתום

ובכל הזמן שיש לי אותו לא ראיתי קורים במים. מה שכן ראיתי זה עקבות של ריר על הזכוכית.

man in wall

New member
יכול להיות שזו הצורה של הריר שהם

משאירים. יש לך אפשרות להעלות תמונה של החלזונות?

לא,קניתי אותם רק היום

וגם אין לי בכלל מצלמה...(אין לנו שום מצלמה בבית משום סוג...)אבל החלזונות הם עגולים ושטוחים(כמו צלחת)עם פסים שחור וכתום ובאמצע לבן...יש לך מושג?

עוזאבי

New member
יש לי אותו פילטר......

העוצה של הפילטר באמת חזקה אבל לא מכבים את הפילטר פשוט מכוונים אותו אל דופן הזכוכית כדי שלדגים לא תהיה אפיסת כח ובטח גם יש הרבה חמצן מהפילטר אז תשימי ברז קטן בסוף הצינור ותכווני את עוצמת החמצן הרצויה.... בהצלה!!!

עוזאבי

New member
חחחח, אני מתכון לשים ברז בחלק

הסופי של הצינור שמצתחבר לפילטר שמשמש לכניסת אויר.... ואם לזה המוכר התכון אז לא הייתי מתייעץ איתו בחיים

למעלה