שאלה

naja

New member
בקשר לנחשים

צפע זעמן מטבעות זעמן זיתני זעמן שחור נחש מים משובץ עין חתול חברבר תלום קשקשים חנק משריץ נחשיל כל אלה בטוח. בנוסף אני מאמין שאפשר למצא ארבע קו מובהק שלון כתמים נחש חולות חרטומן שלון קוים שלון טלוא ראש שחור ראש

ובנוגע ללטאות

אני נותן רשימה שהיא הערכה שלי ולא על סמך ניסיון בנתניה אבל היא צריכה להתאים. לטאה זריזה שנונית השפלה עינחש עדינה? חרדון מצוי חומט פסים נחושית עינונית חומט ננסי שממית בתים ומניפנית מצויה אולי השמטתי שם או שניים.

נתתי שמות של לטאות וקרוביהן

שנהוג למצוא בקרבת האדם הנחושית נחשונית,קמטן החורש ושממית עצים טיפה פחות נפוצות. ולא ידוע לי על זה שבאזור יש קמטנים אבל כמו שאמרתי אני מהגליל המערבי ולא ממש טיילתי באזור.

naja

New member
אין בארץ לטאות ארסיות.

נחשים יש. באיזור נתניה הצפע ארסי. חברבר, תלום, ארבע קו-תת ארסיים.

תת ארסי אומר

שיני ארס מרזביות שלא ממוקמות בקדמת הלסת בדרך כלל הן יושבות מתחת לעין הן גדולות מהשיניים האחרות בלסת. והנחש צריך לנשוך וללעוס את טרפו כדי שהארס יטפטף דרך השיניים לתוך הפצע. יש מעט מאוד מינים של נחשים תת ארסיים שידועים כמסוכנים לאדם. ברוב המקרים מדובר על ארס שלא גורם ליותר מנפיחות מקומית שעוברת תוך כמה שעות או ימים. בארץ יש מספר נחשים תת ארסיים: מחרוזן דוגוני,ארבע קו מובהק ומצרי,תלום קשקשים מצוי ומדברי,עין חתול אדמדם,עין חתול חברבר,עין חתול אפור ונחש כיפה.

naja

New member
התכוונתי ללטאות בטבע.

לטאות כמו שאתה רוצה כבר יש.....

למעלה