שאלה

שאלה

הערב היתה לי שיחה מאוד מענינת עם חברה בנושא חד הורות או יותר בכיוון של הוורסיות של המשפחה הלסבית. היא טוענת שהתינוק מזהה את השפה שלו כבר שבועיים לאחר הלידה.היא גם טוענת שלא הוכח שאין קשר בין מישגל ללידה.יודע שרוב ,אם לא כל הילדים המאומצים רוצים לפתוח את התיק שלהם בשלב זה או אחר בחייהם לגלות מי הם הוריהם האמיתיים.ציינתי כמה דברים שונים אבל שיש בניהם קשר.ואני אשמח לתגובות מאימהות שבחרו להביא את ילדם ללא אב ידוע (בנק הזרע....). והאם הן תוהות לגבי נזק כל שהוא שיכול להיות לילד בשל העובדה שגדל ללא דמות אב. תודה

לא הבנתי כלום ../images/Emo4.gif

"לא הוכח שאין קשר בין מישגל ללידה"
מה זאת אומרת? אני יכולה להבטיח לך שאצל הומואים ולסביות, אין הרבה קשר בין משגל ללידה... וגם אצל סטרייטים - בד"כ יש יותר משגלים בחיים - מאשר לידות. רוב הילדים המאומצים אכן רוצים לפתוח את תיק האימוץ - אבל מסתבר שזה רוב לא גדול... ובד"כ רוב הא/נשים סקרנים - בלי קשר לנושא החידה... בכל פעם שאנחנו רואים פינת דף מקופלת - אנחנו נוטים לפתוח ולהציץ.. על זה בנוי עקרון ה"סוד כמוס" ב"ספרי הזכרונות"... ועומת זאת מסתבר שהרוב הגדול מבין המאומצים שפתחו את תיק האימוץ - לא יצרו קשרים משמעותיים עם ה"ביולוגיים" שלהם. כלומר: מעבר לעצם גילוי ה"סוד" - אין הרבה משמעות לפתיחת התיק. ולגבי השפה - חברתי קלינאית התקשורת, טוענת שזיהוי השפה לאשורה הוא בגיל 3 חודשים. ובכל זאת - מה הקשר בין כל המידע הזה לבנק הזרע ולהעדר אב בחיי ילדנו?

תודה על תגובתך

אז ככה בעודי כותבת את השאלה הרהרתי בעובדה שהניסוח מבולבל. לגבי עניין המשגל והלידה.זו יותר תיזה רוחנית משהו.את יודעת על אותו משקל שהילד בוחר את ההורים ולא להפך.אז אולי יש איזה שהוא פגם ביצירה הטבעית האלוהית(כל אחד וההגדרה האלוהית שלו) בעובדה שהיצירה של הילד אינה בדרך זו.... נכון כתבת לגבי יצר הסקרנות שלנו....זה עדיין לא אומר שאנחנו לא נפגעים מהיצרים שלנו.כל יצר לצורך העניין.לא הוכח שהעדר אב אינו פוגע בהתפתחות הילד.ולו בשל העובדה שכך זה נעשה מאז ומתמיד (לפני הגלינו את הגלגל).אני דווקא בעד השינויים שאנחנו מביאים לחברה בנושא משפחה או משפחה אחרת.אבל קשה לי לבטל את המין הגברי בכל מה שנוגע ליצירת חיים בשלב ההתהוות וזה שאחריו.

אז ככה :

לגבי התיזה הרוחנית, שזה נושא מענין מאד: אם את סוברת שילד בוחר את הוריו - הרי שילדים מסויימים בוחרים להוולד לנשים שהרות מבנק הזרע... אולי זוהי הקארמה שלהם,אולי זוהי הבחירה שלהם.. אבל דווקא ההנחה שזוהי בחירה של נשמת אותו ילד - גורמת לי לחשוב שלא צריכה להיות פה בעיה. ובאשר להעדר אב והתפתחות הילד - יש כמה מחקרים גדולים שנערכו בנושא, ע"י גורמים מכובדים ביותר, ומכולם עולה שילדים שגדלו במשפחות הומולסביות ובהורות חד-מינית, אינם נופלים בהתפתחותם מילדים למשפחות הטרוסקסואליות (לינק- בדרך). ובאשר לביטול המין הגברי - בתור אמא לבן, אני ממש נגד ביטולם של זכרים
, אני רק חושבת שהדרך הטובה לגדול בעולם היא מתוך יצירה משותפת של שתי א/נשים אוהבים, או יחיד/ה . כלומר: מתוך מימוש דרך חייו של ההורה. אבל, זו רק דעתי
.

לא מתחברת

לקטע הזה של "פגם ביצירה הטבעית של אלוהים". בני האדם, אותה יצירה טבעית פלאית, נזר הבריאה ואדוני הארץ, באופן טבעי תוהים, שואלים, בונים, מגלים, ממציאים, מקדמים ותומכים. באופן טבעי הם גם הורסים ופוגעים, רוצחים ואונסים, גוזלים ועושקים. אלה טבעיים ואלה טבעיים. אלה נוצרו בצלם ואלה נוצרו בצלם. האם אופי המשגל בו נוצרו הוא זה שעיצב את דמותם וקבע את ההבדלים ביניהם? האם אנחנו שבים לתיזה החברתית המסוכנת המזהה 'טוב' רק עם שכבות מסוימות של בני אדם ולא עם אחרות? אלה שמשתגלים בהרמוניה ואלה שלא? לא בדיוק משנה מה טיב היחסים אח"כ, בין ההורים לבין עצמם? בינם לילדיהם? זה המשגל שקובע? ואגב, כן הוכח שהיעדר אב, כשמדובר במשפחות של לסביות שמלכתחילה לא עירבו גבר פעיל בגידול ילדיהן, אינו פוגע בהתפתחות הילד. הוכח על מידגם עצום של ילדים למשפחות כאלה, והנה גם הקישורים. אחד באנגלית (של איגוד הפסיכולוגים האמריקאי) וסקירה קצרה שמתארת הממצאים בעברית. ובטבעיות אני מוסיפה גם לינק לאתר שמתאר עוד יצירה טבעית של אלוהים, פה בהודעה למטה:

אבא גאה

New member
שנעשה טקס?

או שטוסבהינדא יכולה להתהדר בתואר "המלכה" של הפורום גם בלי טקס הכתרה.? את, ללא ספק - מלכה!

נו, באמת...../images/Emo163.gif

רק רציתי לומר שאני, בניגוד לכותבת שמקומה בכבודה מונח, לא רואה ב'טבעיות' תהליך ההפרייה גורם בעל משקל בהתפתחות הילד העתידית. לעומת זאת, אני בהחלט יכולה להתחבר לחשש מההשפעה שתהיה להיעדר דמות אב בחיי הילדים, ולכן גם צירפתי את הקישור לסיכום המחקרים, שיכול לעזור להרגיע את מי ששאלות בעניין מטרידות אותו. יצאה לי הודעה קצת מתלהמת קודם. מקווה שזו יצאה יותר רגועה.

למעלה