שאלה

שבא1

New member
שאלה

אניבחורה ישראלית שחומת עור ,יש לי בן זוג ישראלי בעל דרכון הונגרי ,אנו שוקלים לעבור לבודפשט ,יש לימקצוע פרה רפואי. השאלה האם יש לי סיכוילקבל רשיון עבודה בהונגריה.

שבא1

New member
../images/Emo54.gifעדכון לשאלה

לבן זוגי, יש אזרחות הונגרית בשל אביו. אין לו קושי לקבל תושבות. אני, שחומת עור, ממוצע אתיופי. השאלה: האם אוכל לקבל רשיון עבודה בשל הקשר שיש לי? האם ההונגרים סבלנים כלפי בני אדם שונים??

orlu

New member
העידכון שלך מזמין יותר בחן לספק

לך תשובה. ותשובתי היא מדוע לא??? אם כי יהיו לך הרבה מאוד בעיות ולהלן רשימה חלקית 1. לאכול אוכל טוב ,כאתיופית לא תהייה לך בעייה עם פפריקה חריפה. 2. להנות מאופרות ואופרטות מעולות. 3. להיות מוקסמת מנופים יפים. 4. לשבור שיניים בלמידת השפה . 5. לטייל עם בן זוג שאחריו את הולכת לארץ זרה על שפת הדנובה או אולי בבודה,או בהרים...... 6. מדי פעם לקפוץ את יודעת לסוף שבוע לאוסטריה או איטליה צ'כיה... 7. לימדי חשבון הייטב כדי שיהייה לך קל לתרגם מדולר או שקל לפורינט (מטבע מקומי) בקיצור מחכים לך חיים מאוד קשים. סעי תהני שחקי אותה ובמיקרה הכי גרוע אנחנו כאן. נסיעה טובה

B T1

New member
orlu יקרה---חברתינו שבא 1 דברה

על בן זוג ולא בעל, עד כמה שידוע לי רשיון עבודה מקבלים רק עם אזרחות או עם תעודת תושב. לא נראה לי שלגברת יש אחד משניהם. לגבי מיעוטים ושונים כולנו יודעים עד כמה ההונגרים אוהבים אותם.

orlu

New member
B T1 יקירי,תשובתך/תגובתך נהירה

לי עד מאוד, אפילו אני שלא נולדתי בהונגריה,לא חייתי בהונגריה לא בזמן המלחמה ולא לאחריה,מעיזה לומר שאני מבינה למה אתה מכוון.ואף מסכימה איתך. מעבר לכך אספר לך סיפור,בפעם הראשונה שבקרתי בהונגריה היה זה ביקור עם הורי שהם ילידי הונגריה ומכאן אתה מבין שעברו בה גם את המלחמה. לא עברו 20 דקות מרגע הנחיתה והצלחתי לגרום להורי נחת וחיוך רחב. מדוע??? משום שההונגרים ניראו לי אנשים אומללים מסכנים עם פרצוף נוקשה שמגרד את הריצפה כל הזמן.....אלו האנשים שראיתי ברחוב וזו התחושה שהם הישרו עלי. אוייייי כמה הורי רבו נחת מהתחושה הזו מהנקמה המתוקה הזו....... לי לכשעצמי יש קשרים עם הונגריה,ובקרתי שם לא אחת,יכולה לדון בתחושות שלי בהתלבטויות ובכל הפילוזופיה מסביב לנושא ללא סוף. זה אף מטריד אותי לא אחת. א ב ל כשנישאלת שאלה שכזו על ידי שבא 1 דברה,אני רואה את העולם קצת אחרת. זה לא חשוב אם זו בחורה אתיופית סינית ישראלית או טונסאית,סליחה על הקלישאה אבל בעיניי הפנימיות היא הקובעת.אדם השלם עם עצמו משדר זאת והסביבה מקבלת אותו,ואני רוצה להאמין שכך צריך וחובה שיהייה במאה ה 21 גם אם נתקלים פה ושם בהערה או קושי. הפנימיות וכפי שציינתי הבחורה נוסעת אחרי חברה בן זוגה,אני מאחלת להם כי אהבתם שלמה ויפה ויחזקו האחד את השני כל אחד וההיתקלויות שלו.

B T1

New member
אורלו יקרה--מצטרף בהסכמה...

גורפת כמעט לכל מילותיך, אבל יתרון אחד יש לי עליך שאני מבין הונגרית היטב ולפעמים גם את הדקויות הלשוניות. גם אני ביקרתי בהונגריה לאחרונה ואינני מאשים אותם באהבת זרים. גם ב-56 היינו על הכוונת, לפי התור Avosok- kommunistak-zsidok מזלנו לא הגיעו אלינו, כי אז לא היה מי שיספר לך על אהבתם הגדולה של ההונגרים אל היהודים. בהונגריה של היום מעירים הערות גם על חברי ממוצא תימני בגלל צבע עורו. (מניחים שלא מבין הונגרית) אבל אם מישהו למרות הכל רוצה לחיות איתם, זכותו. אנו פה ונקבלו בברכה גם כאשר יבין את מה שאנו כבר ידעים.

reuven4u

New member
רשיון עבודה לא יתנו לך - אבל תוכלי

לנסות בקהילה היהודית יש כמה בתי ספר יהודיים בעיר (לא דתים) שתמיד יש שם מורים ומורות ישראליים שמלמדים עברית. בקרשר למראה החיצוני שלך, הבת זוג שלי ממוצא תימני - והיא גם משכה הרבה מבטים ברחוב... אבל מעבר להתעניינות בראיה(בהונגריה אין הרבה שחומי עור), לא היו לנו שום אי-נעימויות.

למעלה