B T1 יקירי,תשובתך/תגובתך נהירה
לי עד מאוד, אפילו אני שלא נולדתי בהונגריה,לא חייתי בהונגריה לא בזמן המלחמה ולא לאחריה,מעיזה לומר שאני מבינה למה אתה מכוון.ואף מסכימה איתך. מעבר לכך אספר לך סיפור,בפעם הראשונה שבקרתי בהונגריה היה זה ביקור עם הורי שהם ילידי הונגריה ומכאן אתה מבין שעברו בה גם את המלחמה. לא עברו 20 דקות מרגע הנחיתה והצלחתי לגרום להורי נחת וחיוך רחב. מדוע??? משום שההונגרים ניראו לי אנשים אומללים מסכנים עם פרצוף נוקשה שמגרד את הריצפה כל הזמן.....אלו האנשים שראיתי ברחוב וזו התחושה שהם הישרו עלי. אוייייי כמה הורי רבו נחת מהתחושה הזו מהנקמה המתוקה הזו....... לי לכשעצמי יש קשרים עם הונגריה,ובקרתי שם לא אחת,יכולה לדון בתחושות שלי בהתלבטויות ובכל הפילוזופיה מסביב לנושא ללא סוף. זה אף מטריד אותי לא אחת. א ב ל כשנישאלת שאלה שכזו על ידי שבא 1 דברה,אני רואה את העולם קצת אחרת. זה לא חשוב אם זו בחורה אתיופית סינית ישראלית או טונסאית,סליחה על הקלישאה אבל בעיניי הפנימיות היא הקובעת.אדם השלם עם עצמו משדר זאת והסביבה מקבלת אותו,ואני רוצה להאמין שכך צריך וחובה שיהייה במאה ה 21 גם אם נתקלים פה ושם בהערה או קושי. הפנימיות וכפי שציינתי הבחורה נוסעת אחרי חברה בן זוגה,אני מאחלת להם כי אהבתם שלמה ויפה ויחזקו האחד את השני כל אחד וההיתקלויות שלו.