שאלה

1צחי

New member
שאלה

יש לי דרקוני מים חדשים (כ- 10 ימים). לדרקונים יש תנאים טובים טרריום,חימום וכו' יש לי ניסיון בלטאות אחרות אך לא בנ"ל. יום לאחר שהם הגיעו אלי הם אכלו תיקנים אמריקאים ותולעי קמח ולאחר מכן הם הפסיקו לאכול. הצעתי להם את האוכל הנ"ל ועוד סוגי חגבים אך ללא הועיל. הם לא במצב גרוע אך האם למשהו בינכם יש ניסיון איתם? אטיך אפשר לדרבן אותם לאכול?

שלום צחי

איזה גודל הדרקונים?. ומה הטמ"פ והלחות בכלוב אולי התנאים לא מתאימים להם בצורה מספיק טוב ולכן הם לא אוכלים לפעמים גם הם מגיעים ולוקח לטפילי מעיים כמה ימים להיכנס לפעולה בעקבות הסטרס.

1צחי

New member
תשובות

יש שני דרקונים הראשון באורך של 38 ס"מ והוא כבן שנה (לא גדל אצלי) השני קטן יותר הוא ניקנה ע"י בכפר הנגיד (פריט לפני אחרון) והוא באורך 28 ס"מ. הטמפרטורה סביב ה-29 מעלות ויש תאורת UVA/B הטרריום מספיק גדול עם פינה חמה וקרה עם אנפים מים וכו'. אני מגדל זוחלים זמן רב ובעיקר לטאות.הדרקונים אכלו ביומיים הריאשונים והפסיקו. לפי מה שקראתי באינטרנט בכמה אתרים בגודל הזה הם צריכים לאכול על בסיס יומי, יש להם גיוון מזון והסיבה העיקרית שניראית לי היא סטרס השאלה איך מוציאים אותם מזה ושלא בהאכלה בכוח.

naja

New member
לא נראה לי שתקבל פה תשובות מספקות.

אני בספק אם משהו כאן גידל מספיק זמן את הלטאות האלה וקרא עליהן מספיק חומר כדי לתת לך פתרונות. כנס לפורום הזה, תקרא את כולו ואם ישארו לך שאלות תשאל שם. אני בטוח שתמצא שם כמה בעלי נסיון.

גיא

New member
באיזו טמפ' אתה מחזיק אותם?

לכל זוחל יש טווח טמפרטורות מועדף, טווח נסבל, וטווח שסופו מוות... זוחלים שמןחזקים בטמפ' נמוכה מדי, יפסיקו לאכול, ואם אכלו טרף גדול- עלולים להקיא אותו כהגנה מפני האפשרות שהוא ירקב בבטנם.

1צחי

New member
ליונתן

תודה על העזרה אבל צריך לקרוא את כל השירשורים ,אני לא מנסה לתקוף אך בשאלה הריאשונה רשמתי כבר שהתנאים טובים כולל חימום ושאין אני מגדל מתחיל. כל זאת בכדי לדלג על כל התיאוריות שלא רלוונטיות למקרה הנ"ל, ולאחר מכן אף עניתי לך על שאלות ספציפיות שכוללות את נושא החימום ואין לי מסקנה אחרת מלבד זה שהשירשור לא ניקרא!

צחי אני מבקש ממך לשנות גישה

אתה צריך לרדת מהקטע של "ושאין אני מגדל מתחיל" אתה כן מגדל מתחיל וצא מהמחשבה שיש לך ניסיון רב מלאחרים. אתה לא גידלת קודם דרקוני מים סינים ואם אתה עדיין שואל שאלות כאן בפורום ולא בפורום שמיועד להם בkingsnake.com כנראה שגם לא קראת מספיק מאמרים בנושא. איזה ניסיון יש לך שאתה מדבר עליו כל הזמן? גם אני גידלתי כוחים מכל מיני מינים כוחי סוואנה,כוחים שחורי גרון,כוחי דומירליס,כוחי מים,טגואים משלושה מינים,איגואנות משני מינים ועוד ועדיין אין לי ניסיון רציני ביחס למה שיש למגדלים רציניים של המינים האלו. יש לי ניסיון מאוד בסיסי ואם אני הייתי רוצה לקרוא לעצמי מגדל לטאות בעל ניסיון הייתי מתעסק עם כל המינים האלו הרבה שנים ומרבה אותם כמה וכמה פעמים לפני שהייתי מתייחס לעצמי כמגדל מקצועי או מגדל בעל ניסיון. כולנו חובבים זה פורום לחובבים לחלקנו ניסיון רב מלאחרים אבל בסופו של דבר אין כאן אנשי מקצוע אמיתיים.

gaichuk

New member
מסכים עם יונתן...

אבל צחי גם כן צודק. אי אפשר לקרוא הודעות בשרשור באופן סלקטיבי. ושוב אני מזכיר את ה'מוטו' של הפורומים: "תקרא לפני שאתה מגיב"!

1צחי

New member
וחוזר חלילה

אני חושב שיש כאן עירבוב של אגו הגדרות ועוד מרכיבים לסלט. אני חוזר ומדגיש כשאני מציין שיש לי ניסיון בגידול לטאות זה אומר שאני מודע היטב לצרכים בסיסיים פלוס ניסיון כלשהו בטיפול במחלות ועוד,אך אין זה אומר ולא היתה יומרנות של מעבר לזה .לפי כך אין אני מוצא שלא מכבודי לפנות לאחרים בבעיות שאני ניתקל בהן וכאשר אני שואל שאלות ספציפיות זה אומר שאם עובר זמן רב עד שנגיע לידיי תשובה אולי זה כבר לא יהיה אקטואלי... דבר נוסף אני דיי מצוי באתרים בחו"ל וקראתי מספר לא מבוטל של מאמרים אך כולם מתייחסים לבעיות אכילה שלא רלוונטיות במקרה שלי ולמרות שרמת האנגלית שלי מספקת בהחלט בקריאת מאמרים לא כך היא כתיבתי. משום מה אתה מתעסק יותר מידי בתגובתי על אי קריאה, וקריאתי ליותר צומת לב אם אדם בוחר לענות לי דבר שכלעצמו מבורך.

לצחי

אתה נותן לי הרגשה שהאגו שלך הוא זה שפותח את השאלות שלך וזה לא נראה טוב (לפחות לא לפי דעתי). גם אני קראתי המון מאמרים בכל מני נושאים וגם אני לא כותב באנגלית ולכן כשיש לי שאלה שאני לא מוצא עליה את התשובה באחד מהמאמרים בנושא המבוקש אני פונה לפורום המתאים באחד מהאתרים ויש המון פורומים שמיועדים לבעלי חיים בצורה ספציפית, ושם שאני מפרסם הודעה בעזרת חבר הורה או מי שיש לו שליטה בכתיבה באנגלית. כל אחד מכיר מישהו שיודע לכתוב באנגלית ולהעזר בו. גם אני פרסמתי שאלות בפורומים בחו"ל וקיבלתי תשובות טובות ומקצועיות כולל תשובה מעולה לגבי תזונה של כוח סוואנה בזמן שלא מצאתי מאמרים טובים בנושא. אתה התשובה קיבלתי מדניאל בנט שהוא דוקטור שהוא מומחה לכוחים וכתב מספר ספרים בנושא. וכן צריך לקרוא את כל השרשור ולא רק שאלה או תגובה אחת שהיא חלק משרשור אבל עדיין אפשר לענות עם קצת יותר סבלנות. בהצלחה עם הדרקונים. יונתן

למעלה