שאלה

ffff3

New member
שאלה

בזמנים preset perfect simple/progressive הבנתי שאני יכול להבדיל בין 2 הזמנים ע"י השאלה: how long ו how many- אבל יש לי בעיה, כי לדוגמא במשפט: She _______ (write) the book for 2 years אני יכול לשאול כאן גם את השאלה: how long וגם how many, לא?- כי אפשר לשאול למשך כמה זמן- שנתים, וגם כמה? .. שזה שנתים, בכל אופן במחברת רשום לי שזה how many - השאלה על זה- למה?? אבל, קראתי כלל שאומר ש how long זה כמה זמן, ואילו, how many זה כמה- ספיר: בקיצר, אני לא מבין מה האבדל בין how long ו how many- ואיך אני מיישים את זה ב present perfect simple וב present perfect progressive.​

Eldad S

New member
שלום לך:

ניסוח השאלה שלך אינו ברור, מכיוון שהצמדת אותה לשמאל המסך - אני מניח שהשתמשת ב-|תחילת קוד| וב-|סיום קוד| תוך כדי עריכת ההודעה, כך שהעברית התערבבה עם האנגלית בצורה שמקשה על קריאת המשפטים. תוכל אולי לקבל תשובה אצלנו, ובנוסף - יש גם "פורום אנגלית", שמספרו ב-
740 (והרגע שמתי לב שפרסמת גם שם את הודעתך). בכל מקרה, הייתי מציע לך לכתוב שוב את ההודעה: לבדוק שהיא מופיעה ברור, מוצמדת לימין, כמו כל טקסט עברי רגיל, ולוודא שהמילים באנגלית מופיעות במקום הנכון בטקסט העברי, כך שיהיה ברור לקורא למה התכוונת.

ailag

New member
תעשה קופי פייסט לnotepad :)

תיקנתי: (אגב, ניסיתי לעזור בפורום אחר, אבל לא המשכתי את ההודעה כי הבנתי שאין לי מושג מחוקים באנגלית
אני פשוט מדברת כמו שנראה לי) בזמנים preset perfect simple/progressive הבנתי שאני יכול להבדיל בין 2 הזמנים ע"י השאלה: how long ו how many- אבל יש לי בעיה, כי לדוגמא במשפט: She _______ (write) the book for 2 years אני יכול לשאול כאן גם את השאלה: how long וגם how many, לא?- כי אפשר לשאול למשך כמה זמן- שנתים, וגם כמה? .. שזה שנתים, בכל אופן במחברת רשום לי שזה how many - השאלה על זה- למה?? אבל, קראתי כלל שאומר ש how long זה כמה זמן, ואילו, how many זה כמה- ספיר: בקיצר, אני לא מבין מה האבדל בין how long ו how many- ואיך אני מיישים את זה ב present perfect simple וב present perfect progressive.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif, גליה. אז, לשאלתך, ככה:

how long = "כמה זמן?" how many = כמה, כשמדובר על עצמים ספירים [=שניתן לספור אותם], או, באנגלית, countable nouns. ובתשובה לשאלתך: נגיד שהמשפט הוא:
She has written the book for two years. or: She has been writing the book for two years.​
השאלה שאמורה להישאל היא איפוא:
How long has she been writing the book?​
אין כאן מקום ל- how many.

ailag

New member
for how many years has she..

or : how many years did it take her to write the book?

ailag

New member
so..

Can the words "how long" and "how many" tell the student which tense the sentence is in? we both used "has written".. sounds like they just determine whether it's a count or non-count noun (was that the term? I don't remember the exact rules in English..( besides, we were writing sentences about the past while quadruple-f asked about the present

למעלה