שאלה-

בנניטה

New member
שאלה-

איך אומרים "פורום" באנגלית? (הכוונה לפורום אינטרנטי כדוגמת הפורום הזה ). האם פשוט forum או שיש מונח ספציפי? תודה

Eldad S

New member
פורום?!

גליה, האמנם פורום הוא BBS? משום מה חשבתי ש-BBS-ים פסו מן העולם, אבל... ייתכן שאני טועה.

ailag

New member
BBS

אמנם פעם כונו מספרי הטלפון האלה שהיו אינטרנט פרימיטיבי "BBS", אבל השם הזה הוא גם שם לפורומים. אתה מוזמן לגגל את זה

Eldad S

New member
זהו, אני עדיין חשבתי שמדובר

באותו "אינטרנט פרימיטיבי" של פעם. אבל אם היה כאן מעתק סמנטי...
אגגל גם אגגל. תודה!

rattlehead

New member
קצת על BBS

BBS הוא bulletin board Service. bulletin Board הוא אותו לוח מודעות (משעם?) אותו אפשר למצוא במשרדים עליו נעוצים פתקיות שונות. (גם המקרר בבית, הוא מעין bulletin Board). הBBS הוא מחשב או תוכנה אשר נועדה לשתף הודעות או קבצים ברשת. אכן BBSים נראים בדרך כלל פרימיטיבים. גרפיקת ASCII במקרה הרע או ANSI במקרה הטוב (היו BBSים עם גרפיקה - אבל זה לא תפס). הסיבה לכך היא זמינות המידע. המודמים היו איטיים וכל פיסת מידע גרמה לדף להטען יותר לאט. (ת'אמת, הייתי מעדיף את תפוז בלי כל הגרפיקות
) גם היום אפשר למצוא BBSים ברחבי האינטרנט - אולם כל דפי הWWW בעצם מרכיבים BBS אחד גדול
פורום כשלעצמו הוא מקום מפגש לדיונים ולאו דווקא לשיתוף מידע או קבצים (ובטח שלא לדואר) אין להתבלבל עם שאר השרותים שתפוז מציגים. הכותב הינו בעל עבר ארוך בנושא והריץ את אחד הBBSים הטובים בארץ עד שה^%&$ אינטרנט הרס לו הכל - לכן רגישותו לנושא גבוהה - נא להתייחס בהתאם

Y. Welis

New member
איזה BBS היה לך?

(מצטער על האוף-טופיקיות, אבל גם אני הייתי ממשתתפי ה-BBS-ים בשעתו)

Eldad S

New member
וגם אני נכנסתי אליהם

פה ושם - וגם אותי מסקרן איזה BBS ניהלת.

ailag

New member
*מקנאת בכם*

הייתי מנסה תמיד להכנס לBBSים, אבל לא ידעתי עם מה להכנס, ועם התוכנות שהיו לי לא הצלחתי.. הצלחתי, אבל ראיתי ג'יבריש שהתגלגל למעלה מהר מדי
וכך, לצערי, החלה קריירת האינטרנט שלי בסוף 95 ולא עוד בתחילת שנות ה90, כאשר המחשב שלי היה מסוגל לכך.

rattlehead

New member
אה.. פשוט..

כי לא היה לך Terminator. התוכנה הטובה ביותר להתחברות Dial-UP לBBSים
עדיין יש לי אותה, אם את רוצה...

rattlehead

New member
אה.. הלכה האנונימיות.. ../images/Emo8.gif

עד כמה אנונימי שאני... הגלגול הראשון של הBBS רץ על RemoteAccess והוקדש לטורניר הארצי במשחק רשת מסויים (נחשו איזה - לא היו הרבה בשלהי 93-94
) היי, אפילו הוזכרתי בזומביט (אז זה נחשב... תשתקו!) הגלגול השני רץ על מערכת PCB ועסק בתחומים השחורים עליהם לא נדבר בפורום זה (או בכל פורום אחר
)

אורי רז

New member
פורום הוא forum הוא פורום הוא forum

אם כי יש עוד מונחים מקבילים, כמו BBS, הנובעים מהטכנולוגיות בעזרתן מימשו את הפורום. לדוגמא mailing lists של Yahoo הן פורומים, ונקראות כך מכיוון שהתוכן מופץ בעזרת תוכנת דואר אלקטרוני (אם כי אפשר לקרוא אותן גם בעזרת דפדפן באתר של Yahoo) לדוגמא Usenet groups הן פורומים, ונקראות כך מכיוון שהתוכן מופץ בעזרת פרוטוקול ייעודי (NNTP, שדומה בעקרונות שעומדים מאחוריו לפרוטוקולים שעומדים מאחורי תוכנות החלפת קבצי המוזיקה והסרטים השונות). אני הייתי מתרגם פורום ל forum ולהיפך, אלא אם ברור מההקשר שהכוונה לטכנולוגיה מסויימת אחרת, דוגמאת ה BBS.

message board בלי כל ספק.

forum באנגלית זה תת-פורום ב-message board אחד. לדוגמא, אם מדובר ב-message board של הארי פוטר, אז forum אחד יהיה Book 1, עוד אחד יהיה Favorite Characters וכו'. לא נהוג להגיד bulletin board. זה יותר במובן הפיזי של 'לוח הודעות'.

למעלה