שאלה!

• פותח הנושא 09
  • פורסם בתאריך

ganjaman stound

New member
בגדול כן

רוב צמחי המים הנמכרים בחנויות מוצאם מאיזורים טרופיים ולכן זקוקים לטמפ' בהתאם כמובן שעמידותם גדולה משל דגים ולכן טווח הטמפ' גדול יותר באיזור 20-29 מעלות צלזיוס מומלץ לעיין באתרים של חנויות לצמחי מים אשר מציינות גם את הטמפ' הנדרשת לכל צמח ספציפי

09

New member
איזה...

צמחים מסוגלים לשרוד את הטמפרטורה של החורף שלנו? ואם אפשר לקבל גם תמונות... תודה מראש!

בעלות של כ-50 שקלים

תוכל לקנות מחמם ולהגדיל לך את טווח האפשרויות ברכישת צמחים. בירושלים, ברמת אשכול, מכרו מחממים ל אטמן (50 עד 250 וואט) במחיר זהה של 40 שקלים במבצע. צריך רק לדעת לחפש.

malena2

New member
צמחים ודגים

היי חברה! יש לי אקווריום יחסית קטן, לא צנצנת אלא מפלסטיק צבעוני כזה.. רוחבו בערך 26 ס"מ.. יש לי 2 גופים, ואין לי פילטר או מכונת חמצן. רציתי לשאול אם אני עדיין יכולה לגדל צמחי מים באקווריום כי אם הדגים ישריצו הם יוכלו את דגיהם והיה כתוב לי במקורות מידע שצריך צמחיה סבוכה.. בבקשה עזרו לי! יש לי צמח מפלסטיק אבל אני מדברת על צמח אמיתי.. תודה

ganjaman stound

New member
ממש קשה לעזור לך ככה

אבל אנסה אתחיל מהסוף - לשרצים אין בעיה להסתתר גם בתוך צמח מפלסטיק אולם זו הקטנה בבעיותיך מכיוון שללא חימצון ופילטר ואני מניח גם שללא גוף חימום תדאגי קודם לשלומם של הדגים שכבר יש לך לפני שאת דואגת לשלומם של השרצים אז באותם מקורות מידע שקראת על צמחיה סבוכה תקראי את פרקי הבסיס בטיפול בדגים טרופיים שזקוקים לטמפ' מסויימת חמצן במים וסירקולציה של המים צמחיה טבעית דורשת תנאים מסויימים מאוד במים ויותר מסובכת מגידול זוג דגי גופי לכן הייתי ממליץ לקרא עוד הרבה חומר בנושא להיתנסות ולגלות מה בעצם הצרכים של דגים (PH,טמפ',מושבות בקטריות רעלים במים וכו' וכו') ואחר כך תוכלי להבין גם מה הקשר בין דגים לצמחיה טבעית ומה האיזון בין שניהם בהצלחה

למעלה