שאלה

k a t h y

New member
שאלה

יש לי נחש בן שלושה חודשים. אני מאכילה אותו פעמיים בשבוע כל פעם ולדה. בזמן האחרון שמתי לב שלוקח לו יותר זמן לעכל ואז קורה מצב שהוא "עסוק" כל השבוע בלעכל אוכל. מה זאת אומרת? אני מאכילה אותו בימי ראשון ורביעי אז אם אני נותנת לו ולדה ביום ראשון אז אני רואה תוצאות על המצע ביום רביעי, אבל ביום רביעי הוא שוב צריך לאכול ואז קורה מצב שכל השבוע הוא עסוק בלעכל וזה לא טוב. השאלה שלי היא כזאת- האם אפשר כבר לתת לנחש בן שלושה חודשים (אני לא יודעת כמה ס"מ הוא עוד לא מדדתי אותו...אני יודעת שזה היה עוזר מאוד אם הייתי יודעת במדוייק) שתי ולדות בו זמנית ואז הוא יאכל רק פעם בשבוע ולא יהייה עסוק בעיכול כל הזמן. תודה.

שלום קתי

תעברי להאכיל אותו פעם בשבוע ואם את חושבת שיהיה לו קשה לעכל שני גורים בפעם אחת אז תני לו לגדול ולאט לאט תעלי את כמות המזון. וכדאי לך לבדוק את הטמ"פ בכלוב כי אם תחממי טוב את הכלוב אין סיבה שיהיה שוני בזמני העיכול בין החורף לקיץ. יש נחשים שלא אוכלים טוב בחורף וזה עניין עונתי אבל כאן זה לא נשמה שיש בעיה כזאת פשוט טמ"פ נמוכה מדי.

naja

New member
לא בריא להאכיל כל 3-4 ימים.

כמו שיונתן כתב, תני לו ארוחה אחת בשבוע. הוא יגדל יותר לאט אבל לטווח הארוך את תקבלי נחש בריא יותר. לדעתי הוא יכול לאכול שתי ולדות בלי שום בעיה. אחרי שהוא בולע אותן תסתכלי כמה הוא נפוח ותדעי אם זה יותר מדי או לא.

נחשי מלך הם נחשים בעלי חילוף חומרים

מהיר בהרבה מנחשים ששייכים למשפחת החנקים. ואני לא בטוח בכלל שארוחה אחת פעמיים בשבוע היא דבר בעייתי כשמדובר בנחשי מלך. במאמר שתרגמתי שנכתב על ידי רוברט אפלגייט הוא מדבר על זה שנחשי מלך צעירים אפשר להאכיל כמה שהם מוכנים לאכול וזה יהיה בסדר. אני אישית לא הייתי הולך בשיטה הזאת כי לפי דעתי על שני פרטי מזון בשבוע אפשר לגדל נחשים בצורה מצויינת.

naja

New member
לא הבנתי מהמשפט האחרון שלך.....

אם אתה מסכים איתי אולא. בעיקרון גם לפי המאמר שלו זה לא ממש בריא. הוא רשם שם שהנחשים שלו גדלים מאוד מהר ואני לא חושב שזה הכי בריא בעולם. והוא גם רשם שהממוצע חיים של הנחשים שלו זה 10-15 שנה. לדעתי הממוצע הזה נמוך כשמדובר בחיות מחמד. הוא אמנם מגדל את הנחשים לצרכי מסחר אבל אנחנו לא ולכן אנחנו יכולים להאכיל את הזעמנים הצעירים פעם בשבוע או ב5 ימים אם הם ממש מראים סימני רעב.

אני לא מסכים איתך לגמרי.

לפי דעתי רוב הנחשים חיים אצלו יותר מ10-15 שנים והכוונה שלו הייתה לזה שנחשים מתרבים אצלו עד הגיל הזה. אבל זה באמת לא ממש ברור ולכן זו רק דעתי אני אשתדל לשלוח לו מייל ולבדוק איתו, כי 10 שנים זה באמת מעט. מה שכן הוא אומר שרוב הנחשים מגיעים אצלו לבגרות בגיל שנתיים שלוש וזה נשמע נורמאלי למדי.

למעלה