שאלה...

n u t

New member
שאלה...

לא מתוך ביקורת, אלא מתוך נסיון להבין קצת יותר את מהות הפציפיזם... הרי בסופו של דבר, אנחנו נמצאים כרגע במלחמה, וגם כשלא היינו במלחמה, אנשים בישראל היו נמצאים בסכנה מתמדת. הדבר היחיד, שנראה לעין, שעוצר כרגע ולו במקצת, את כל המתקפה עלינו, או שיותר מכך מונע מכל מדינות ערב לפלוש אלינו- הוא צה"ל. השאלה שלי- אם אתם לא מתגייסים, או חושבים על לא להתגייס, מה הפתרון שלכם? הרי בסופו של דבר, כמו שאני רואה, אתם לא קבוצה סגורה, אתם קבוצה שכן מעוניינת לכלול כמה שיותר אנשים בתוכה. מכאן שיש כאן העדפה למדינה בלי צבא. אז מה, לדעתכם עושים בלעדיו? איך מגינים על המדינה שלנו? כמובן שהשאלה כאן לא מתייחסת לפורום הזה בצורה ספציפית, אלא לרעיון הפציפיזם הכללי... ענת

../images/Emo105.gif

DarlingAdam

New member
אחת ההצעות המוכרות לי,

היא צבא מקצועי. זה יעלה פחות כסף למשלמי המיסים, זה יהיה יותר יעיל מבחינת ההרג, ולפחות כשילדים בני 18 ימותו, נדע שהם התנדבו לכך וידעו לקראת מה הם הולכים, ולא רק נכנעו לתכתיבים של חברה מיליטנטית שטוענת ש"טוב למות בעד ארצנו". זו לא הצעה של פציפיזם כללי, אלא רק הצעת ייעול לדרך שבה דברים מתנהלים כיום בישראל.

DarlingAdam

New member
הרע המיעוטו.

אני אישית מתנגד לצבא באשר הוא, אבל אני לא מלך כל העולם ואין לי מילה או אפשרות להשפיע. :) מה שאני אומר הוא, שאם אתם שולחים ילדים למות ולהרוג ילדים אחרים ("אתם" מתייחס למיליטנטים), לפחות תדעו שהילדים האלו התגייסו מתוך ידע, הבנה, וקבלה של מה שהם עושים. אל תגררו ילדים תמימים לתוך העסק, ובעיקר אל תגררו אנשים שמתנגדים לדרך הזו. כן, אני פציפיסט, שולל אלימות ומתרחק ממנה בכל תחומי חיי. אבל אני עדיין חי בעולם שמלא באנשים מהסוג שמסתובב כרגע בפורום וחושב שאם אתה מתנגד לאלימות, אתה פגום.

the nt girl

New member
אם אתה מתנגד להגנה על עצמך,

אתה פגום. במידה ואתה לא יודע, התוכנית של "צבא מקצועי" בארץ לא מבטלת את שירות החובה אלא פשוט לא מגייסת את כולם, זה לא שהדבר היחיד שיקבע אם בן אדם יתגייס או לא זה אם בא לו או לא. "ובעיקר אל תגררו אנשים שמתנגדים לדרך הזו" מתנגדים? באמת? אז איך בדיוק הם חושבים שנגן על עצמינו אם לא באמצעות צבא? או שאולי אתה, כמו יוני בן ארצי, חושב שהסורים הם כאלה תמימים וטובי לב ואם לנו לא יהיה צבא אז גם הם לא יבואו לכבוש אותנו. תרשה לי לצחוק (או לבכות, עוד לא החלטתי).

the nt girl

New member
זה לא לפרק את הצבא

וגם לא לבטל לחלוטין את גיוס החובה. פשוט מאוד, יגייסו רק את מי ש***צריך*** וישלמו להם על כך לפחות שכר מינימום. צבא מקצועי, פשוטו כמשמעו. יותר יעיל, גם לעתיד הכלכלה הן של המדינה והן של הצבא. למה בדיוק אתה חושב שבצבא אין תקציב? כי יש הרבה אנשים שלא עושים כלום ועולים כסף!

אני מעדיף במצב הנוכחי...

לא לקחת סיכונים. מוזר שהפציפיזם אצלנו משמעו אנטי מליטריזם רק בצד הישראלי. כשזה נוגע לצד הפלסטיני אתם תשתמשו בכל האמצעים בין אם הם אלימים או לא כדי למנוע מהצבא לפגוע בתשתיות טרור.. דוגמא אקטואלית היא התמיכה האקטיבית לגמרי שמקבל הויברטור מהמוקטעה ע"י פעילי שמאל ופציפיסטים למיניהם.

אין פה בכלל שום קשר לפציפיזם

פשוט למה יעשה את הצבא להיות יעיל יותר, בכל מובן אפשרי. זה גם לא בהכרח הולך יד ביד עם הפציפיזם, כי לא מדובר בביטול מוחלט של גיוס החובה, פשוט לקחת רק את מי שצריך ולשלם לו שכר מינימום.

תגידי את בסדר ???

את רוצה לעשות גיוס קולקטיבי כלומר לגייס רק את מי שהצבא מוצא לנכון ולדוגמא לשלוח חברה בני 18 לגולני למשל (סתפ דוגמא ) לשירות קשה עם חרא של תנאים תמורת משכורת מינימום ?? כשמישהו אחר שחי שתנאי אזרחות הרבה יותר נוחים ומרוויח כפול מבחור ששלחו אותו לגולני ? אם זה היה המצב והייתי מאלה שנשלחים לגולני הייתי משתמט בכל דרך אפשרית יש גבול לחוסר השוויון בשביל שחיילים ירצו לשרת בצבא את צריכה לתת להם הרבה יותר ממשכורת מינימום (לפחות הרוב לא יסכימו לכזה מצב ) לכן הפיתרון של גיוס קולקטיבי תמורת משכורת מינימום נשמע לי הזוי לחלוטין .

זה לא רעיון שלי

הייתי מביאה לך לינק אבל ממש אין לי כוח לחפש... הרעיון הוא לשלוח לשירות לאומי את כל מי שהחליטו שלא לגייס. ובכלל, מרוויח כפול? איך? בעבודה במקדונלדס? בשכר סטודנט של 30 שקל לשעה בחצי משרה? דו מי א שיט... להזכירך, גם היום אנשים מתגייסים לקרבי (מטעמי אותו החוק שיכריח אותם גם אז) ולא תמורת משכורת מינימום, אפילו לא תמורת עשירית ממנה...

n u t

New member
אבל...

אם כבר עכשיו, עם כמות החיילים שיש לנו, הצבא לא מצליח להגן עלינו לגמרי ובכל זאת יש פיגועים, ובכל זאת אנחנו נמצאים במלחמה שמתים בה אנשים כל יום, איך אנחנו יכולים להרשות לעצמנו לוותר על חלק מכוח האדם?

זה לא קשור לכמות החיילים

הצבא לא מצליח להגן עלינו לגמרי, כי אף צבא לא מושלם...

n u t

New member
ואם...

יתגייסו פחות אנשים, לדעתך הצבא יוכל להמשיך להגנו עלינו באותה מידה שהוא מגן עלינו עכשיו?

כן

ואז גם לא יטרידו אותו כ"כ הרבה בעיות תקציביות, ושלא נדבר על החיילים שאיכות חייהם תשתפר פלאים...

למעלה