שאלה

Dudley

New member
שאלה

אולי זה לא מצריך שרשור חדש, אבל הבנתי שיש בעולם הדיסק תת סדרות, וזה שלא הבנתי מה הכוונה זה זניח, אבל אם מיהו מוכן להסביר לי בבקשה מה סדר קריאת הספרים זה יעזור לי מאוד.

ויימס

New member
והנה אני עושה זאת שוב...

כאילו שאין לי מה לעשות בחיים, חתולים לחסן, מדים לתקן, חדר לסדר...
the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. ויש עוד, אבל אני לא יודעת את הסדר שלהם. ואין דבר כזה "לא מצריך שירשור חדש"! הרבה שישורים זה טוב! ככה זה גורם לי לאשלייה שמשהו זז כאן!

ויימס

New member
הממ, שכחתי להסביר... משעשע...

תת הסדרות בתוך עולם הדיסק הן: סתמרוח, מוות, המכשפות, והשומרים. תת סדרה זה אומר חבורה של ספרים שכשקוראים אותם לפי הסדר, הם מספרים את מעלליה של אותה הדמות, והם גם מסודרים כרונולוגית!

l o r e

New member
פשוט קדושה ../images/Emo13.gif

אם אתה קורא באנגלית תוכל להשתמש גם במדריכי הקריאה מבית Lspace בקישור המצורף.

Dudley

New member
עוד שאלה:

צריך לקרוא בסדר התת סדרות או שבסדר ברשימה? ושוב תודה

Athaclena

New member
עדיף לפי הרשימה

אבל זה לא קריטי אם לא. בעיקרון רוב הדמויות נשארות בתת-סדרות שלהן אז זו לא בעיה

ויימס

New member
מחוץ לתת סדרות זה לא קריטי

למרות שלעיתים מאורע שקרה בתת סדרה אחת מוזכר באחרת, ואז אם אתה לא לפי הסדר לא תידע על מה מדברים, אבל לא קריטי. גם בתוך התת סדרה זה לא קריטי לקרוא לפי הסדר, אבל כדאי. בכל זאת, זה הסדר שבו הדברים קרו... הממ... כמה פעמים אפשר להגיד 'לא קריטי' בהודעה אחת...? הבה ניחלץ כולנו למשימה החשובה... למצוא ביטוי נרדף טוב ל'לא קריטי' ('בקטנה'...? איכס, סלנג של הצבא...)

The Mad Hatter

New member
לא רציני? :) |צולע|

המ...המקרה היחיד שבו שמחתי שלא קראתי לפי הסדר, הוא שקראתי את "סול מיוזיק" לפני "מכשפות בחו"ל" (כמעט בטוחה שזה היה זה) וככה הבדיחה על גלוד במכשפות בחו"ל די הצחיקה אותי. למרות שכשחושבים על זה, היא לא היתה מצחיקה במיוחד. אבל ככה זה אצלי. P:

ויימס

New member
אני קראתי את אחיות הגורל ישר אחרי

צבע הכשף, כי שניהם הגיעו ראשונים לספרייה. וקראתי את Soul Music, Lords and Ladies וInteresting Times לפני Small Gods ו Men at Arms. ואת אריק קראתי הרבה אחרי המקום שלו, כי הייתה בעיה להשיג אותו בארץ (אני זוכרת שחברה שלי התקשרה אליי וסיפרה לי שהוא הגיע בקול רועד מהתרגשות... הו, הזכרונות...
The way we were
... ).אבל חוץ מחמשת הספרים האלה, קראתי לפי הסדר.

Athaclena

New member
אפשר להסתדר. לא, זה לא משהו

אפשר לחיות עם זה. לא מתים מזה. טוב, מיציתי... בקטנה? הסלנג כ"כ השנתה בחודשיים האחרונים שאני לא מכירה את זה? או שזה סלנג קרבי או משהו? יש לי קומפלקס (תסביך בעברית, נזכרתי) נחיתות רציני של "הייתי ג'ובניקית ולא קרבית", אולי כי אח שלי קרבי (תעודת לוחם והכל, אוטובוסים חינם והנחות לקולנוע תמיד - ממש שווה) אין לי מושג באיזה סדר קראתי, אבל אולי זה רשום לי אי שם.

ויימס

New member
לא שמעת את 'בקטנה'?

יש לך מזל. זה לא כל כך סלנג צבאי כמו סלנג של... צפוניות...? (כתוצאה מהיעדר שם עצם מדוייק יותר) הביטוי המופלא הזה היכה בי במלוא עוצמתו יחד עם 'איזה סרט', 'סרט רע', 'נפלת טוב', 'מה' (..."הוא מה מפגר!" "זה מה מעצבן!"), ועוד שלל ביטויים מחרידים בטירונות, כשנאלצתי להתרועע עם בסביבות 70 ממה שנקרא... בחורות ממוצעות בגיל 18. בררר...

Athaclena

New member
'מה'? ממש מחריד, לא מכירה (לשמחתי)

הממ, טירונות... הייתי בגיל 18, אולי לא ממוצעת (קוראת טרי פראצ'ט - זה כבר מוציא אותי מההכללה הזאת). הייתי עם חבורת חובשות וכל מיני, לעשרה ימים של כיף. לפחות לי זה היה כיף, כמעט כמו קייטנה. דווקא הכי צפוניות-סנוביות היו אלו שבאו מהקורס המקביל, לקחו אוהל ביחד ונשארו לבד בערך כל הזמן. מעצבנות... ואחת קיבלה מלא חבילות אוכל (כולה 10 ימים טירונות!) ואחת הכירה את הסמלת או משהו, והן בקושי דיברו עם בני אדם רגילים... נו, הפסד שלהן. אני יצאתי משם עם 2 חברות שאני עדיין פחות-או-יותר בקשר איתן (במיוחד אם מעיין אי פעם תענה לטלפון או תחזיר צילצול) והן לא. מנפלאות הצבא בכלל, והטירונות בפרט. דרך אגב, את לא בחורה ממוצעת בגיל 18? ולמה לא, יש לך עוד זוג עיניים או משהו?

Athaclena

New member
אני יותר לא רגילה!

טוב, אולי לא... אבל אמרו לי (אני לא כל כך שמתי לב) שהייתי קוראת בהפסקות כל הזמן ולא יוצאת כמו אנשים נורמליים. והייתי קוראת גם בשיעור - מורה אחת סיפרה אח"כ לאמא שלי שהיא ראתה אותי קוראת בכיתה ובאה לעשות לי נו נו נו. ואז היא ראתה איזה ספר אני קוראת והיתה צריכה לא להגיד את מה שהיא רצתה: וואו, זה ספר טוב! שאלתי אותה מאז באיזה ספר היה מדובר והיא לא זוכרת

למעלה