שאלה

artificial red

New member
שאלה

מישהו יכול בבקשה לעשות לי קצת סדר בדברים? בספרים שיחות עם אלוהים ניל באמת מדבר עם אלוהים או שזה סתם פרי דמיונו? ואם הוא כן אז איך זה יכול להיות נכון, הרי הוא סותר כמה וכמה דברים שקשורים לדת וליהדות (שאני מאוד מאמינה). אני רק רוצה להגיד שאני מאמינה ויודעת שאפשר לדבר עם אלוהים ובגלל זה חשוב לי לדעת אם זה נכון.

גריני

New member
ואני מחזירה את השאלה אליך....

וגם מקבלת אותך בברכה: ברוכה הבאה לפורום
ולשאלתך: תראי את השרשור עם בונבון - שניכם מתלבטים באותו עניין. את שואלת האם ניל באמת מדבר עם אלוהים - וזו שאלה שנדמה לי שרק את יכולה לתת לעצמך את התשובה. ניל בוודאי מאמין שזה אומנם כך, לי זה לא כ"כ חשוב (מה שלי היה חשוב זה תוכן הדברים, שבמקרה שלי לא התנגש לי עם אמונות קודמות... להיפך! אני "גיליתי" בספר דמות של "אלוהים" שאיתה היה לי נוח להסתדר) ולך זה מפריע. זה כמו שמישהו יבוא וישאל אותך האם אלוהים באמת דיבר עם משה....אני מניחה שלך ברור שהתשובה היא כן - ולמישהו אחר אולי זה לא כ"כ ברור. אבל יש לי שאלה אליך: האם חשבת שקיימת אפשרות שמה שכתוב בתורה ובתנ"ך היה נכון לתקופה שבה הדברים נכתבו ושמאז דברים השתנו? אולי חלק מהדברים כבר לא כל-כך מתאימים לתקופתנו אנו ואז אלוהים אומר דברים חדשים - שונים מהידוע לנו? מה דעתך?

../images/Emo182.gifגם הספרים של פון דניקאן

עוררו בזמנם סערה לא קטנה, שם הוא למשל כתב שמשה רבנו היה- חייזר שדיבר לעם ישראל במיקרופון, או שאליהו הנביא היה אסטרונאוט מכוכב אחר כי הוא עלה בסערה השמיימה במרכבה של אש וכולי' אני זוכרת שכשקראתי את הספרים שלו הייתי ממש בשוק... מישהו זוכרת את הספרים הללו ?

גריני

New member
ועוד איך שזוכרים אותם ../images/Emo13.gif

ואגב, הוא (פון דניקאן) הקים לאחרונה פארק מאוד מעניין בשוויץ, שממחיש את הדעות אותן הציג בספריו. את היית בשוק מהספרים שלו ואני די אוהבת את הגירויים השכליים שגורמים לי ספרים מסויימים (או סרטים, באותו עניין) - שמביאים אותי למחשבה מחודשת על אמונות שלי לגבי כל מיני אספקטים של החיים. נדמה לי שמאוד חשוב "לרענן" מידי פעם את האמונות שלנו ולבדוק האם הן עדיין מתאימות למציאות. מה דעתכך/דעתכם?

Desert Voyager

New member
Wind Of Change

...היתה תקופה שאכן התגליות של אריך פון דניקן הכו גלים. ת'אמת ראיתי בעצמי בסיני ציורי סלע שחייבים לשייך אותם לדברים שלא מקובל לחשוב שהיו כבר אז... אבל מה שהוא בנה, מה שאריך עשה מהתגליות שלו, אלו הן מסקנות טהורות שלו. הוא לא מעיד שכך היה, אלא הגיונית הוא מסיק שזה כך. טוב לו, ולמי שחושב כמוהו. ...כיום דברים נוספים כבר ברורים, ויצורים מכוכבים אחרים אינם חידוש. זה לא ענין של העבר, אלא של ההוה. להאמין? לדעתי במה שמאמינים צריך לחוות. אמונה זה דבר שהאדם אחד עמו. או שהיה/ראה/שמע, או שבצורה של תחושה האדם יודע שזה כך. אם במסע חווים דברים חדשים, אז גם האמונה משתנת. נכון - מבחינת הזמן - דברים חדשים מתגלים. מבחינת האין סוף? זה אמור גם לגבי התנ"ך. מבחינה כרונולוגית מופיעים ספורים מהעבר, מבחינה רעיונית, נראה לי שעדיין יש מה לדלות מספר הספרים. ולגבי הצהרתך, גריני, בענין רענון האמונה, לדעתי כן. התגלות הדברים המהותיים היא שונה מיום ליום מרגע לרגע. הרבה יופי ואור

יובל 19

New member
../images/Emo47.gifלדבר עם אלוהים?

ראשית אני מתנצל כי לא קראתי את הספרים ואולי זאת קצת חוצפה מצידי שמביע דעה ללא מידע על מה מדברים (אבל כך זה באינטרנט: כל אחד יכל להגיד מה שהוא רוצה. אתחיל בסיפור: חבר שלי חזר מהמזרח וסיפר לנו מלא סיפורים על מקומות שהוא ראה (אני לא הייתי במזרח), ואז חשבתי שלי זה לא חשוב אם הכל אמת כי אין באפשרותי לבדוק את הסיפורים. אני מסכים עם גריני, ולכן יש לי מסכנות משלי: אבל עם אלוהים זה עוד יותר מסובך. אין אפשרות להוכיח אם האדם מדבר עם אלוהים ואין אפשרות להוכיח את ההיפך, לכן לכל אדם ההלוהים שלו והוא שונה מאדם לאדם. והמוזר במסכנה שלי הוא שאלוהים הוא משהו יחסי ולו מוחלט.

גריני

New member
ברוך הבא יובל ../images/Emo140.gif

אין צורך בהתנצלות, חבר - יש כאן הרבה אנשים שלא קראו את הספר. נשמח להמשיך ולחלוק דעות. לגבי המוחלטות/יחסיות של אלוהים - אני חושבת שבמקום בו אנחנו נמצאים כרגע (הכוונה לעולם הפיסי) - אלוהים הוא אכן יחסי - משום שהוא בעצם משהו שאיננו יכולים לתפוס בחושים הפיסיים שלנו. ייתכן שכאשר נעבור אל עולם הרוח - ייתכן ששם אלוהים הופך להיות משהו מוחלט... אולי...

dor132

New member
היי

האמת שזה לא כל כך חשוב אם הוא מדבר עם אלוהים או שזה פרי דמיונו. פעם מישהי בצ'אט שאלה אותי (קתולית) : "אתה מאמין שישו הוא בנו של אלוהים?". אמרתי לה, כמובן, כן. היא הייתה בשוק. "אבל אתה יהודי". עניתי לה:" אז מה, ישו הבן שלו. גם את הבת שלו. וגם אני. רד, שימי לב, אין ספק שמי שמושפע מאוד מהספר של ניל, יכול להזדעזע מבחינת האמונה, אבל זו לא הנקודה. ניל מצא את אלוהים. את אלוהים שלו. ככה הוא רואה אותו, שומע אותו ומרגיש אותו. לך יש את האמונות שלך. תחיי אותן. אל תחפשי אמונות של אחרים. תעשי מה שמרגיש לך נכון לעשות. אם הוא סותר בספרו דברים שקשורים ליהדות, זה לא משנה. לא משנה אם הוא צודק, או טועה. זוהי האמת שלו. תמצאי את את האמת שלך. יש משהו חשוב שאת צריכה לדעת. כאחת שמאמינה ביהדות, אז יש את "זכות הבחירה". זכות הבחירה היא בכל דבר. אבל יש כאן גם פרדוקס. את הרי לא בחרת להיות יהודיה, אלא נולדת להיות יהודיה. עכשיו הגיע השלב שלך להחליט. המלצה שלי:)? תעשי מה שהלב שלך מרגיש בלי להתחשב בכלום. מפריע לך הספר של ניל? עזבי אותו. מפריע לך דברים ביהדות? דברי עם מישהו בתחום הזה. הדבר הכי חשוב הוא שבסופו של דבר תרגישי שלמה עם עצמך באמונה.

artificial red

New member
קודם כל תודה

שעניתם לי ובאמת עזרתם לי קצת להבין. עוד לפני שקראתי את הספר הייתה לי ועדיין יש אמונה גדולה באלוהים וכמו שאמרתי אני יודעת שאלוהים מדבר לכולנו פשוט מפליא אותי כל פעם מחדש כמה האמונות שונות זו מזו למרות שכולונו מאמינים באותו כוח גדול, בדבר הטהור מכל, באלוהים. אני חייבת לציין שהיו הרבה מאוד דברים בספרו של ניל שמאוד הזדהתי איתם והם כן ייצגו את מה שאני מאמינה ומרגישה. אני אימצתי ולמדתי הרבה וגם פסלתי חלק מהדברים. הכל לפי האמונה שלי כי זה מה שבאמת חשוב בעצם לא? ובקשר לשאלה שלך,גריני,יכול להיות שאת צודקת אבל אני חושבת שכל מה שכתוב בתורה ובתנ"ך כן שייכים ומתאימים למציאות שבה אנחנו נמצאים עכשיו. אז שוב תודה באמת עזרתם לי להבין קצת יותר. הרבה אהבה ואושר לכולכם!!!

המהות

הרבה מהדברים בכל הדתות עוותו במשך השנים וקיבלו פרשנויות "אנושיות", ניל בשיחות עם אלוהים מסביר באופן יפהיפה, שאין הבדל בין לדבר עם אלוהים לבין להסתכל על צירוף מקרים כעל מסר מאלוהים, או להסתכל על משהו שמישהו אומר לך כמסר מאלוהים, או על מחשבה שצצה לה, כמסר מאלוהים, או שיחה עם עצמך כמסר מאלוהים, כי אלוהים הוא הכל ואין דבר שהוא איננו היות והוא מושלם ולכן כל תקשורת של כל דבר עם כל דבר היא בעצם אלוהים עם עצמו. האם זה אומר שאת חתיכה של אלוהים? כן. ובקשר לסוגיית הדת שלך. יש לי רק דבר אחד ויחיד להגיד לך. את אדם אחד, יחיד, ומיוחד, את לא דת, ואת לא תרבות, את בן אדם שלם עם חופש בחירה. תשאירי לעצמך את האפשרות לבחור, תישארי פתוחה, להכל, ואל תשפטי דברים על סמך הדת שלך, או העבר שלך, אלא על סמך קול גבוה יותר. אולי אלוהים הפנימי שמדבר מתוכך. בהצלחה.

למעלה