שאלה.......

שאלה.......

אני בת 16 ומעשנת כבר שנתיים בלי שההורים שלי ידעו ..... רציתי לשאול מה לדעתכם הדרך הכי טובה לספר להם כי נמאס לי כבר לעשות את זה בסתר?

אמא, אבא שלום! אני מעשנת כבר שנתיים

נרגילות בסתר ונמאס לי מזה. לכן אני פונה אליכם ואומרת לכם שאני מעשנת נרגילות.

sgold666

New member
אתה זוכר איפה היא

שנוכל לתת לפה לינק? של בבא אולי יכול להיות?

רותמיקה

New member
אני חושבת שאני יכולה לעזור לך..

קודם כל, אם ההורים מעשנים אז יהיה לך יותר קל.. כי כמובן אם הם עושים את זה אז גם לך מותר... פשוט תדברי עם ההור שלדעתך הכי יבין.. תגידי לו שאת מעשנת וזהו.. תראי לאן זה יוביל.. את לא חייבת להזכיר זמן.. ואם ישאלו תגידי שנה וחצי שנתיים.. אני חושבת שהם יודעים כבר.. אי אפשר להסתיר שנתיים , הורים לא טיפשים.. במיוחד לא אם אנחנו מדברים על סיגריות.. תסבירי להם שאת כבר ילדה גדולה שיכולה לדאוג לעצמה ושזה עוזר לך להפיג לחצים ואת מרגישה שזה עושה לך טוב.. תגידי להם שאת יודעת להשם גבולות בנושא העישון ושתראי שזה מוגזם תפסיקי... אם הם ידרשו ממך להפסיק-אז פשוט תסבירי להם שאת לא רוצה- אל תגידי שאת לא יכולה כי זה ילחיץ אותם.. תגידי להם שאת לא מעשנת המון ושאת יודעת לדאוג לעצמך.. אם הם ממש ממש ממש ממש ילחצו שתפסיקי אז תגידי שתנסי וזהו.. הנושא ירד מעצמו וכאילו כלום..

ferdinand

New member
אז ככה:

בתור מי שבגיל עשרים ומשהו היתה לו בעיה עם זה (לספר להורים) קשה לי קצת לייעץ לך. כמשתמע, התחלתי לעשן בסביבות הגיל הזה, (אחרי הצבא) אמא שלי (זכרונה לברכה) שהכירה אותי והבינה אותי הרבה יותר ממה שחשבתי, קלטה את זה די מייד אבל לא אמרה כלום... עד שיום אחד הודיעה לי שהיא מבקשת שאפסיק לשנורר ממנה סיגריות בסתר, ושאקנה בעצמי!!! לאבא שלי (יבדה לחיים ארוכים) לקח לי עוד כמה שנים לספר. גם אחרי ש... לא ממש סיפרתי, פשוט הפסקתי להימנע מלעשן בנוכחתו. עוד שנים אח"כ בכל פעם שהדלקתי סיגרייה הוא היה מופתע (בשיא הרצינות - מה, ממתי את המעשן!) בתור אבא... (מנהלים יקרים, מקווה מאוד שלא תנדו אותי מהפורום המקסים שלכם בעקבות הדברים שאני עומד לכתוב כאן!) אפילו קצת קשה לי עם זה... בֳּכּללי, הייתי מעדיף שילדי לא יעשנו כלל... ואם כבר, שזה לא יבוא להם לפני גיל 18... שאז מחלק מהבחינות (הילכתית, חוקתית וכו') הם מחוץ לתחום אחריותי. ושוב, אומר את זה בתור אבא (הגדול שבאפרוחי, בן 4) יותר חשוב לי, שלא יסתירו ממני... לא בגללי, למענם... שלא ירגישו שיש משהו שהם רוצים לעשות, ועושים, אבל בגלל שאבא כזה כבד, ואנא-עארף מה, יותר עדיף להסתיר ממנו שלא ידע... בקיצור - כמו שאמרתי, מעדיף שהם לא יגעו בסיגרייה (עם נרגילה אין שום בעיה!!!) אבל מעדיף לשבת ולעשן ביחד איתם (גם אם זה יהיה בגיל 14), מאשר שיעשנו "בסתר", ויסתבכו איתי בשקרים וכאלו! וזהו.

sgold666

New member
בתור בן 15 אני אומר לך שכמו שאני

רואה הגישה שלך נכונה ככה גם אבא שלי איתי עד היום לא לקחתי שאכטה מסיגריה למרות שזה משך אותי ואני גם לא מתכוון לקחת

למעלה