שאלה

ה מוזה

New member
שאלה

גולשת בדכאון עמוק שלב של צורך טיפולי לאן יכולה להפנות אותה כאן בתפוז? האם יש פורום מומחה לזה ? האם אני יכולה לקבל הכוונה באיך להגיב לה? לכעת תמכתי ברעיון שהיא זקוקה לטיפול לדבריה זה כבר שלב טרום אשפוז אני לא רוצה לעשות טעות - חוששת מאחריות שכזו יש בתפוז מקום לכך ?

ה מוזה

New member
לא במקרה הזה ...

זה כבר בשלב של מעבר לשיחות איי סי או תמיכה אינטרנטית ..

ToryMaster

New member
ובכן

איפה היא גרה? נסי לקשר אותה לפסיכולוגית או פסיכיאטרית מוסמכת, תציעי לה לפנות אפילו לרופא המשפחה שלה, הם תמיד יודעים מה לעשות

ה מוזה

New member
לא התכוונתי לזה ..

קודם כל כתבתי שאני לא רוצה לקחת עלי אחריות שכזו לא אקשר אותה עם פסיכיאטר או פסיכולוג - לא תפקידי ולא רוצה בו והיא כבר מכירה את הפרוצדורה .

ganooov

New member
יש לך התנגדות לפסיכו בכלליות? ../images/Emo13.gif

הפניה לפסיכו מקבילה להפניה לפורומי סה"ר, אז מה אם זה כבר לא בתפוז?
אם היא מכירה את הפרוצדורה אני לא מבין למה היא לא הולכת לפסיכו בעצמה. בכל מקרה, במקומך כן הייתי מציע ואפילו לוחץ בעדינות לעבוד עם פסיכו.

Rivendell

New member
יש את פורום "ייעוץ פסיכולוגי"

שמנוהל ע"י פסיכולוג. את יכולה לנסות להפנות לשם.

ה מוזה

New member
כנראה שאני לא מצליחה להסביר

את עצמי ואת מה שאני שואלת .. תודה בכל אופן לכולכם

זה בדיוק מה ששאלתי את ליאורה מסה"ר

במפגש שבו שתינו היינו נוכחות. סה"ר מטפלים יותר בעניין ההתאבדותי. אכן, אני חושבת שחסר גוף כזה כמו שאני חושבת שהבנתי שאת צריכה עבור הגולשת...

ToryMaster

New member
נדמה לי שהבנתי

את מחפשת פורום תמיכה, שהוא גם פורום מומחה?

ה מוזה

New member
בדיוק קוקי .... התכוונתי לזה

שסהר יותר בתמיכה הנפשית כשיש אובדנות לא מדובר בגולשת אובדנית להיפך היא מאוד מודעת למצבה ולהתדרדרות , זה כבר חורג מתחום הפסיכולוגים ונכנס לתחום הפסיכיאטריה ,את סהר הגולשת מכירה כעת זה כבר שלב שבו היא בדילמה של האם לשוב לטיפול בכדורים ,לאשפז את עצמה או להשאר כפי שזה , היא מפוחדת בגלל ניסיון מר בעבר אתמול בלילה קבלתי קריאה דחופה ממנה לצאט הגעתי מיידית ושם החלה שיחה ..השתדלתי מאוד שלא לחזור על טעות שכבר עשיתי בעבר לא לייעץ לה אלא לשאול להקשיב ולתת לה להגיע לתשובות ההודעה שלי כאן נכתבה תוך כדי השיחה איתה .. מה שרציתי בעצם זה גם עבורי הכוונה ..במקרה שכזה איך לעזור מבלי להחליט עבורה ומבלי לדחוף אותה להחלטה זו אחרת ,אני בשום פנים ואופן לא מוכנה לקחת עלי אחריות עצומה שכזו .. וגם עבורה אולי יש כאן בתפוז מקום שהוא לא תמיכה נפשית של " אנחנו כאן מחבקים אותך " אלא מקום בו היא תוכל לשאול לגבי דרכי טיפול , לתאר את הבעיה שלה ושמומחה יואמר לה האם זה דכאון קליני או "רק מצב רוח ".. ולא שאני אומר לה שהיא בדכאון קליני (במאמר מוסגר אני יודעת שהיא כבר לא במצב של "רק מצב רוח " אלא באמת במצב של דכאון קליני ) אבל אני לא רוצה להיות זו שתירח על עצמה לומר לה את זה . אתמול לאחר שהיא ענתה על כמה שאלות שלי היא הבינה .... וכעת היא בדילמה .. האם לקחת את זה עלי ? האם יש מקום כאן בתפוז עבורה? מקווה שכעת אני יותר ברורה לא רוצה לפרט מעבר לכך שומרת על פרטיות הגולשת

בכל מקרה,אני לא חושבת שאת צריכה

לקחת על עצמך. כתבת שיש לה פסיכולוג- אז לצערי היא לא משתמשת בו כמו שצריך,כי הוא בדיוק האדם שיכול לעזור ולעשות את האבחנות שאת מבקשת עבורה... אני לא מצאתי בתפוז מקום כמו שאת מתארת ואני גם לא בטוחה שצריך שיהיה. אף אחד לא יכול לתת דיאגנוזה שאפשר לסמוך עליה ע"ס הודעות בפורום. לדעתי אם היה מי שמתיימר לכך זו היתה שערוריה. אני חושבת שצריך לכוון אותה לכיוון המטפל שלה, ואם היא לא יכולה לפנות אליו,צריך להסביר לה שהיא צריכה להחליף מטפל או משהו אחר כיוון שהיא לא מרוויחה כלום מהליכה למטפל שהיא לא סומכת עליו. אם אני יכולה איכשהו לעזור (אולי במסרים)...

ה מוזה

New member
אז זה מה שעשיתי ....

בצורה עדינה אמרתי לה לפנות לפסיכולוגית ולספר לה הכל מבלי להסתיר כלום ....ושהיא תכוון אותה לטיפול מתאים אמממ לגבי המקום בתפוז שהתכוונתי ..לא כיוונתי לכך שיתנו דיאגנוזה ..אבל אולי כן פורום מומחה פסיכיאטרי שיוכל לפוגג חששות שאם יש דילמה לאדם הוא זה שיוכל מעט להבהיר דברים .. אתן דוגמא : בשיחה שבה אני כן עודדתי בעדינות את הכיוון הטיפולי היא העלתה את זה שבעבר טופלה תרופתית וסבלה מתופעות לוואי לכן חוששת שוב ומפחדת מאוד .. אמירה שכזו מצידה לא היתה יכולה להשאר בלי תגובה מצידי .. וכאן הדילמה שלי - אני עניתי לה מניסיוני והמידע שלי .. שגם לתרופות נגד שפעת עלולות להיות תופעות לוואי ..מחליפים תרופה אבל לא מוותרים על הטיפול .. ואני כל כך חוששת שבכל האמירות האלו שלי אני כן מנתבת אותה להחלטה והייתי מעדיפה אם היה מקום בתפוז שיכולתי לומר לה" תפני לפורום איקס שם מומחה יוכל להשיב טוב ממני " אני מאוד מאוד בחשש ..כי האחריות גדולה וכן אמרתי לה לפנות לפסיכולוגית ..המצב כעת הוא שאני האדם היחידי שהיא מדברת איתו ..אם אסגור לה את הדלת הזו ..? לכן אני כן רוצה להיות שם עבורה רק זקוקה להכוונה ..

neta s

New member
לא יכול להיות מקום כזה

אנחנו לא יכולים לתת טיפול אינטרנטי (אם בכלל טיפול כזה אפשרי). המקסימום שאפשר לעשות זה לנסות להכיל אותה, את הפחדים, החששות, הכאבים. או בעצמנו או דרך פורומים שמתמחים בזה, למשל הפורומים של סה"ר (או פורומי תמיכה אחרים אם את יודעת את מקור הבעיה). אני חושבת שנכון לא לייעץ, אפילו אם יש לך ניסיון בדיוק במה שהיא מדברת עליו. אנחנו לא רופאים, לא אנשי מקצוע, לא מכירים באמת את כל ההיבטים של המקרה, ואני גם באמת חושבת שאנחנו לא הכתובת. האינטרנט יכול לתת לה הפניות. מעבר לזה - היא חייבת לפנות לאנשי מקצוע של ממש, שמכירים אותה ועובדים איתה. כן, אני יודעת שזו תשובה מאוד לא מספקת, אבל זה המקסימום שאנחנו יכולים להציע.

Pure SilenCe

New member
לפי מה שהבנתי..

בדיכאון עמוק לא ניתן לטפל דרך הנט. חייבים לייעץ, לתמוך ולדרבן לגשת לטיפול מקצועי אצל רופא. זה גם מה שסהר עושים, מדברים על הבעייה ומפנים למקום הנכון.. אני לא מאמינה שויטואליה היא המישור המתאים לטיפול מאסיבי יותר משיחות ותמיכה.

למעלה