שאלה????

שאלה????

שלום אני בן 13 יש לי בורמזית אלבינו (נקבה) באורך 130 ס"מ רגוע מאוד יפה אוכלת כמו סוס. ואני רוצה למכור אותה אבל אני לא יודע בכמה? תודה רע ליבני

naja

New member
החלטה נכונה.

אני בהחלט חושב שבורמזי זה לא ממש חיית מחמד אידאלית. לגבי המחיר-זו בעיה. כמו שכבר נרשם פה בעבר, השוק של הזוחלים בארץ מאוד לא מפותח ואין מחיר אחיד או מחירון. אני משער שכל מחיר בין 500 ל1000 ש"ח הינו סביר.

שלום uaja

שלום אני בן 13 ומגדל כרגע 2 בואות קונסטריקטור צעירות (זכר ונקבה) בורמזית אלבינו בת 6 חודשים בערך (אני מוכר אותה) ואני עוד כמה ימים קונה מינתן או זוג פיתוני מקלותי (זכר ונקבה) או שאני קונה מימנו פיתון מרושת צעיר ולא תוקפן בכלל. אז מה אתה מציע לי לקנות או מרושת או את הזוג מקלותי????? תודה רבה רע ליבני

שלה לכול חברי הפורום

שלום מישהו מגדל בבית שלו פיתון מרושת? אם כן אך אתה מסתדר איתו? באיזי אורך הוא? האם הוא תוקפן? ותתנו לי קצת מידע על מרושת תודה רע ליבני

naja

New member
שאלה טובה. תשובה קלה.

אל תקנה את המרושת מאותה הסיבה שאתה מוכר את הבורמזית. מרושת ובורמזי הם פיתונים יפים מאוד וכיף לגדלם כשהם צעירים אבל כשהם מתבגרים הם כבר ממש לא נחשבים לחיות מחמד אלא לבע"ח מסוכנים. כל כמה שנים אני שומע על מקרה בארה"ב שבורמזי חנק את הבעלים שלו למוות. זה לא נובע מתוקפנות אלה מטעויות של המגדלים. ואם נעזוב שניה את הסכנה שבחניקה-גם הנשיכה שלהם עשויה להיות מסוכנת בבגרותם.שמעתי על כמה נשיכות מנחשים גדולים שנגמרו בגידים משותקים ושמעתי (ממקור ראשון) על נשיכת בורמזי גדול(4 מטר) שהסתיימה בפרק יד שבור!!! אבל הכי חשוב בסוגיה הזו-הנחש עצמו. אתה חושב שיהיה לך את האפשרות לתת תנאים טובים לנחש באורך 4 מטר וצפונה? אני מאמין שלא(זו אחת הסיבות שאני מכרתי שלשום את הבורמזי שלי). תחשוב על גודל הכלוב שצריך נחש כזה. ויש עוד משהו שאתה יכול לקחת בחשבון: אם אתה מתכוון להיכנס לתחום הגידול ובעתיד להגדיל את האוסף, קח בחשבון שזה יעלה הרבה כסף בקניית הזוחלים והציוד ולכן אני ממליץ לך להשתדל תמיד לרכוש זוגות. הסיבה לכך פשוטה-ברגע שיהיה אצלך ריבוי, תוכל לקחת את הצאצאים ולהחליף אותם בזוחלים אחרים ובציוד ובכך להגדיל את האוסף שלך ללא הוצאות מיותרות. אצלי זה עובד מצויין. בערך מחצית מהנחשים שלי כרגע השגתי מהחלפות עם יבואנים ומגדלים אחרים בעבור נחשים שנולדו אצלי. ודבר אחרון על מקאלותי-אחלה פיתון לגידול וריבוי. עמידים לבעיות טמפרטורה ולחות, אוכלים מצויין ומתרבים מצויין. הצצת בקישורים שנתתי לך בזמנו?

שלום haja

שלום תודה על העזרה שאתה נותן לי וכן ראיתי את הכישורים. ודרך הגב אני כל כך רוצה את המרושת כי הוא יפה רגוע והוא ממש סבבה וגם עם הבורמזית אנחנו רצינו לעשות לה שהיא תהיה יותר גדולה בחוץ על הדשה כלוב גדול (אני גר בקיבוץ) ופשוט נעשה את הכלוב למרושת. בנתיים הנחשים שיש לי הם:2 בואות קונסטריקטור (זכר ונקבה) ויש לי את הבורמזית (אני מוכר אותה ב-800 ש"ח) וגם אני אוהב נחשים גדולים. וגם אני ואבא שלי בונים ארון של 2 מטר אורך רוחב 50 ס"מ ומחיצה באמצא. ואני מטלבט יונתן מוכר את המרושת ב- 1200 ש"ח ו מקלותי אחד ב-1100 הוא אמר לי שאם אני אכך את 2 המקלותי הוא יוצי לי את שנהם ב-2000 ש"ח. ואני מטלבט בין שני המקלותי או המרושת המקלותי שהם יגדלו הם יטילו לי ביצים והמרושת לא יעשה כלום אולי אני אזווג אותו עם איזי מרושת אחר ופשוט אני אוהב את המרושת (כבר החזקתי אותו אצל יונתן והוא עוד היה בנשל והיה רגוע מאוד). אז אני לא יודע מה לקחת? בבקשה תעזור לי תודה רבה רבה רע ליבני

naja

New member
עזוב את המרושת.

לא יהיה לך מקום בשבילו כשהוא יהיה גדול.(כנ"ל הבורמזי.) אתה לא יכול לבנות למרושת\בורמזי כלוב בחוץ מפני שאלו פיתונים שרגישים מאוד לטמפרטורה ואין שום דרך בעולם לחמם את הכלוב הזה בחורף. המרושת הזה אמנם מאוד רגוע וקרוב לוודאי שהוא ישאר כך גם בבגרותו אבל אתה חייב להבין שמרושת בוגר זה לא חיית מחמד וזה לא למגדלים מתחילים. בקשר למחירים-תעשה את השיקול הכספי שלך. המקלותי אמנם יותר יקרים אבל הם זוג ואין הרבה כאלה בארץ. בשביל להרבות את המרושת אתה תצטרך כלוב עצום ונקבה בגודל שאני לא ממליץ לך לגדל.

פיתון מקלותי

אפשר בבקשה לקבל קישור לתמונות ומידע על הנחש?. מה השם הלועזי שלו..? לאיזה אורך הוא מגיע בבגרותו.? תודה

naja

New member
הנה כמה דפי מידע.

פרטים נוספים תוכל לקבל מיונתן שמגדל כאלה ואף הצליח להרבות אותם בשנה האחרונה.

שאלה ל-haja

שלום אני אקנה את זוג מקלותי ויכול להיות שאני אקנה גם את הפיתון המרושת. רציתי לדעת עם אתה מוכר נחשים קטנים כמו:פיתון דם,קרפט וכאלה??? תודה רע

naja

New member
שלום רע.

אני בדרך כלל לא מוכר נחשים. כאשר יש לי ריבוי אני מעדיף למכור את כל התטולה\השרצה לאחד היבואנים או הסוחרים שישנם ושהם יתעסקו עם המכירה. פעם הייתי מוכר גם באופן עצמאי אבל אין לי סבלנות לזה. הנחשים היחידים שאני מוכר מידי פעם הם נחשים שהם חלק מהאוסף שלי והם נמכרים עקב שינויים שאני עושה או צימצום האוסף. פיתוני דם וקרפט אני מקווה להרבות השנה בפעם הראשונה ואז יכול מאוד להיות שרובם ימכרו לחברים ומגדלים ולא לאחד היבואנים(אבל קודם שיתרבו...)

עוד שאלה ל-haja

שלום אני מוכר את הבורמזית אלבינו של ב-800 ש"ח ואני לא מוצא קונה אך אני יכול למצוא משהו שרוצה בורמזי? אולי אתה מכיר מישהו שמחפש בורמזי? תודה רע

naja

New member
זה לא פשוט.

יש המון בורמזים למכירה ואין יותר מידי ביקוש. תשים מודעה בלוחות של הפורום ובאתרים כמו פט-נט ופטקינג ואולי תנסה לעניין חנויות חיות באיזורך.

פיתונים מרושתים אינם חיות מחמד

ולכן לא ממש מומלץ לגדל את הנחשים האלו בבית אלה רק על ידי אנשים בעלי ניסיון רב בנחשים ונחשים גדולים בפרט. זה לא נחש שמתאים למגדלים מתחילים, ורצוי שמי שיגדל נחש כזה יהיה מעל גיל 18.

למעלה