שאלה טובה. תשובה קלה.
אל תקנה את המרושת מאותה הסיבה שאתה מוכר את הבורמזית. מרושת ובורמזי הם פיתונים יפים מאוד וכיף לגדלם כשהם צעירים אבל כשהם מתבגרים הם כבר ממש לא נחשבים לחיות מחמד אלא לבע"ח מסוכנים. כל כמה שנים אני שומע על מקרה בארה"ב שבורמזי חנק את הבעלים שלו למוות. זה לא נובע מתוקפנות אלה מטעויות של המגדלים. ואם נעזוב שניה את הסכנה שבחניקה-גם הנשיכה שלהם עשויה להיות מסוכנת בבגרותם.שמעתי על כמה נשיכות מנחשים גדולים שנגמרו בגידים משותקים ושמעתי (ממקור ראשון) על נשיכת בורמזי גדול(4 מטר) שהסתיימה בפרק יד שבור!!! אבל הכי חשוב בסוגיה הזו-הנחש עצמו. אתה חושב שיהיה לך את האפשרות לתת תנאים טובים לנחש באורך 4 מטר וצפונה? אני מאמין שלא(זו אחת הסיבות שאני מכרתי שלשום את הבורמזי שלי). תחשוב על גודל הכלוב שצריך נחש כזה. ויש עוד משהו שאתה יכול לקחת בחשבון: אם אתה מתכוון להיכנס לתחום הגידול ובעתיד להגדיל את האוסף, קח בחשבון שזה יעלה הרבה כסף בקניית הזוחלים והציוד ולכן אני ממליץ לך להשתדל תמיד לרכוש זוגות. הסיבה לכך פשוטה-ברגע שיהיה אצלך ריבוי, תוכל לקחת את הצאצאים ולהחליף אותם בזוחלים אחרים ובציוד ובכך להגדיל את האוסף שלך ללא הוצאות מיותרות. אצלי זה עובד מצויין. בערך מחצית מהנחשים שלי כרגע השגתי מהחלפות עם יבואנים ומגדלים אחרים בעבור נחשים שנולדו אצלי. ודבר אחרון על מקאלותי-אחלה פיתון לגידול וריבוי. עמידים לבעיות טמפרטורה ולחות, אוכלים מצויין ומתרבים מצויין. הצצת בקישורים שנתתי לך בזמנו?