שאלה...

שאלה...

חבר שלי השתחרר מהצבא לפני שנה והנה הוא קיבל לפני כמה ימים צו מילואים. הוא תכנן לנסוע לחו"ל לתקופה לא מוגדרת ובגלל העיצומים במשרד הפנים הוא לא יכול להוציא את הדרכון ולטוס. המילואים נקבעו לפברואר. הוא עדיין רוצה לטוס (שוב...לתקופה לא מוגבלת) יש מצב שיכולים לבטל לו או לדחות לו את המילואים? ואם כן יש סיכוי , איך עושים את זה? רק רציתי לדעת מה הסיכויים שלו? תודה מראש לעונים.

עדיין לא

בגלל שעדיין אין לו דרכון הצו מילואים הגיע כמכתב רשום אז אין דרך להתחמק מזה אם הוא יקנה כרטיסים זה יעזור?

ניר נגר

New member
היות והוא קיבל צו מילואים לפני

שהוא קנה את כרטיסי הטיסה, אתם בבעיה! שכן אז הרבה היו קונים כרטיסי טיסה בשביל להתחמק משירות מילואים (ואני לא אומר חס וחלילה שזו הכוונה שלכם :)) מה שניתן לעשות זה לפנות לקצינת הקישור או למג"ד ולספר להם שאתם אמורים לנסוע לחו"ל לתקופה בלתי מוגבלת.. נסיעה טובה ומקווה שתפנימו שם (כי תמיד הדשא של השכן ירוק יותר) שכאן נמצאת מדינת היהודים ופה ורק פה נהיה מוגנים ואדונים לעצמנו...

זו נסיעה למטרת טיול...רק שהיא ארוכה

רציתי רק לדעת , מה הסיכויים שבאמת יתנו לו לצאת מהארץ ויבטלו לו את המילואים ולא יגידו לו "תשמע , אם חיכית עד עכשיו תחכה עוד חודשיים..." כי הרי אין לו מועד מסויים שהוא הוא חייב לטוס , זה הרצון האישי שלו. אז , מה לדעתכם הסיכויים?

ניר נגר

New member
חמודה הסיכויים תלויים ברצון הטוב

קצינת הקישור והמג"ד שלו, ולכן אני לא יכול לנבא מה הסיכויים יהיו. שידבר איתם רק אז הוא יוכל לדעת, אם מדובר בטיול וזה מילואים ראשוניים שלו ובדרך כלל רוב החיילים מתייצבים ולא משתמטים אז לא תהיה בעיה לשחרר אותו... שכן יש מספר משימות ולכן המג"ד זקוק למספר אנשים, אם יבואו הרבה אנשים הוא יוכל להתחשב בו, אם אנשים לא יגיעו מסיבותיהם הם יהיה הרבה יותר קשה למג"ד לשחרר אותו.

למעלה