שאלה

מיטללל

New member
שאלה

הייתם מסוגלים להיות עם בן אדם שלא אכפת לו מאף אחד מעצמו? אני לא מדברת על מישו שמרוכז בעצמו ומדבר רק על עצמו. אלא על מישו שאם הוא יראה כלב פצוע, לא רק שהוא לא יעזור לו, גם לא יהיה אכפת לו. מישו שאם הוא יראה שהיה פיגוע, יתעצבן שבגלל שעצרו את משחק הכדורגל. וכדומה (אין לי כוח לדוגמאות האלו) על מישו שמקניט אותך כי אתה רוצה להתנדב.. ופשוט לא מבין "למה"... מצד שני מישו שאתם משוגעים עליו וממש כיף לכם להיות איתו...

ilana4ka

New member
אז זהו..

שלא
ממש לא. אני לא יכולה להיות עם כזה בנאדם לא מתחשב, אנוכי, ומזלזל. אני צריכה שבבחור שלי תהיה לפחות טחפה של אנושיות. ובכזה בנמאדם אין אפילו את המינימום של זה. לכן, גם אין סיכוי שאני אי פעם אמשך או ארצה להיות עם בחור כזה.

מיטללל

New member
אני מסכימה איתך

אבל מצד שני... אני חושבת שאנחנו לא אמורים לשנות את האנשים שאנחנו איתם. ואולי כן אכפת לו מהמשפחה שלו. מהחברים שלו. ממך. הוא אולי חושב שהעולם כזה מלא בעיות. והוא פשוט פיתח מחסומי מגננה כי אי אפשר להיכנס לדאון מכל דבר. כי מתישו הכוח נגמר.... או שהוא באמת אנוכי מגעיל אינטרסנט שאכפת לו רק מעצמו... נגיד שאתם אוהבים אותו. אין מה לעשות הייתם מנסים לשנות אותו? מנתקים מגע? מסכימים על לא להסכים ?

Anna Karenina

New member
צריך לבדוק את זה.

לברר בדרכים עקיפות..לנהל שיחות, ו"בדרך אגב" להעלות איזשהי סיטואציה שמצריכה אנושיות...לפי התגובה, ניתן לראות די בקלות. וכאמור, אני ההיפך המוחלט מטיפוס אינטרסנטי ואנוכי, ואני מתנדבת בערך מאז שאני זוכרת את עצמי..כך שללא ספק - לא הייתי מסוגלת להיות עם בנאדם חסר אנושיות שכזה. פשוט לא.

Dark Muse

New member
זה מאוד תלוי...

תראי אם נגיד כמו שאמרת כלב פצוע והבן אדם לא עושה כלום ולא איכפת לו אז זה יעצבן אותי, או אפילו נלך רחוק ונגיד שהוא רואה שמתעללים בחיות והוא לא אומר כלום והוא יכול למנוע את זה, אז זה כבר ממש יעצבן אותי! אבל אם נגיד יש פיגוע ומפסיקים נגיד כדורגל, אני יכול להבין, כי זה כבר נושא כזה שאת יודעת חרשו עליו 3 שנים ולפעמים פשוט נמאס. אבל עדין זה תלוי מאוד. אם זה יותר מדי אגואיסטיות אז אין מצב.

אורית15

New member
להסכים שלא להסכים

ככה אני עושה במקרה דומה שגם לי יש אבל אם הוא ממש עובר את הגבול, אז תגידי לו את זה, אבל ככה כל אחד עם האופי שלו ולכל אחד יש פאקים

מלשב 669

New member
ממממ

בקשר לקטע עם הכלב הדרוס, היה לי כזה מקרה. הייתי באילת עם אחותי וחבר שלה. באנו לעבור את הכביש וכלב קטן הקדים אותנו ונדרס מנהג מונית(שייכל למנוע את התאונה אבל כנראה התקמצן על הבלמים). הכלב נפצע באופן קשה, ורץ לכיוון המדרכה(אין לי מושג איך הוא הגיע עד לשם). כל אחד מאיתנו הגיב בצורה מאוד שונה. אני הייתי ממש בהלם, ובאתי לרוץ אחרי הכלב, לראות מה איתו, אולי לקרוא לווטרינר. אחותי הייתה פשוט בהלם ולא כל כך הגיבה. חבר של אחותי לקח אמר לנו ישר שאין מה לעשות, ולקח אותנו משם. זה נראה דבר מאוד חררא לעשות, אבל יש בזה משהו. לא יכולנו כבר לעזור לו, וכסף לשלם לווטרינר לא היה לנו כל כך. התגובה שלו הייתה לדעתי הכי נכונה לאותו מצב, וכן הייתי מסכים להיות עם בן אדם שתיפקד ככה באותו מצב. אבל שהמניעים להתעלמות הם שונים, ונובעים מחוסר אכפתתיות מוחלטת, אז לא הייתי עם כזה בן אדם. במקרים שאין מה לעשות, אין מה לעשות וצריך לדעת איך להתנהג. אבל שבן אדם מגיב בצורה לא אכפתית באופן שיגרתי, אין שום סיכוי שבעולם שאני אהיה איתו. זה שכיף לי איתו זה טוב ויפה, אבל הבן אדם חרא לפי דעתי.

זה תלוי בבנאדם...

אני למשל לא יוכל לאהוב כזה בנאדם בחיים.. אם הבנאדם שנמצא במצב הזה (לא האינטרסנט אלא החבר\ה שלו). כמו שאמרת בתגובה השניה, זה לא בהכרח בגלל שהוא אינטרסט, זה יכול להיות בגלל סיבות אחרות, אבל אם בנאדם רואה מישהו אחר במצוקה, הוא יכול לעזור, והוא לא עושה את זה אז זה כבר משהו אחר... זה כבר לא כמו לראות בנאדם בכביש שמבקש כמה שקלים ולא מביאים לו... פה יש סיכוי שלא רוצים להביא לו כי אנשים חושבים שהבנאדם הזה הוא עצלן, והוא מנצל את הרחמים של הציבור בשביל להתפרנס... אבל לראות כלב פצוע ולא לעזור לו, זה כבר משהו אחר לגמרי... כמו שאמרתי, לחלק מהדוגמאות שהבאת יכול להיות הסבר... למשל כמו הקטע עם הפיגוע, יש אנשים שפשוט כבר נמאס להם לראות כל היום פיגועים והם מעדיפים לחיות בעולם אחר, בלי צרות ומבלי להכנס לדיכאון.. הם יעדיפו לראות את משחק הכדורגל מאשר לראות אנשים מתים בטלוויזיה... זה עוד הסבר די קביל מבחינתי... את צריכה לבדוק אם יש להתנהגות שלו הסבר והיגיון... אם ממש אין אז כנראה שהוא באמת אינטרסנט...

jessy19

New member
הממ....

האמת שממש לא. אחת מהתכונות שאני מחפשת בבחורים זה אנושיות ואם אתה מתעצבן על זה שעצרו את הכדורגל בגלל שידור על פיגוע זה לא אנושי בכלל ואז אין מצב שאני אהיה עם אותו בחור.

מיטללל

New member
אל תתייחסו לדוגמאות. הן לא העיקר.

הן באו כדי שאני אסביר לכם למה אני מתכוונת. ואל תגידו מהר מאוד:"לא". אם באמת אוהבים מישהו-באמת אוהבים אותו. מעבר לכך, למען הכנות רובנו.. אז יש תבוכנו סוג של סימפטיה\אכפתיות ולב דופק. אבל רוב האנשים לא עושים כלום עם זה. חוץ מלהגיד "אוי" ולהמשיך הלאה. (אני לא מדברת על הבנות שאמרו שהן כן מתנדבות פה אלא באופן כללי)

apl

New member
../images/Emo26.gifיש אין ספור מצבים

שאפשר לנתח אדם(במיוחד אם אנחנו קרובים שלו)כאגוצנטרי,אדיש וכו'.. לכן,אתייחס בגדול למצבים שנרשמו פה(התנדבות,עזרה לחיות פצועות,מצב שיש פיגוע חלילה ונפסק משחק כדורגל וכו'..),אגדיל ואגיד שקשה לי להאמין שלאותם אנשים יש הרבה חברים,אולי רק אם כול- החבורה\קבוצה\זוג חברים\קטגוריה חברתית אחרת מתנהגת באופן זהה,והם נורא מבינים אחד את השני ולכן לא אכפת להם מה קורה,מתי,איך ולמה..הם אנשים שבאופן כללי יעדיפו להיות "ראש קטן",אגוצנטרים ושאר הגדרות דומות.. אני באופן אישי,לא אתחבר עם בנאדם כזה מלכתחילה,בנאדם מנווון שכלית ורגשית מהמצבים של היום-יום. ואולי זו הגזמה להגיד,אבל אנשים כאלו הם השכבה ה"רקובה" של החברה. אנשים שאכפת להם רק מעצמם,אדישים לבעיות חברתיות(למשל בעיית התעללות בחיות\תאונות דרכים רבות-מתקשר למנטליות ולאופי הנהיגה כמובן),לא מזיזים אצבע לשנות את המצב(אולי בגלל שהם אדישים ומעדיפים לראות הכול במשקפיים ורודות?!)ואוהבים להגיד ש"אחרים ישנו ויעשו בשבילי". אגב,קראתי באחת ההודעות פה(נדמה לי שבשלך מיטל,אני לא ממש זוכרת)שנאמר שאם אוהבים את הבנאדם,אז למה להתיימר ולרצות לשנות את האופי שלו\תכונותיו... -אז התשובה שלי היא בעצם שאלה- איך זה שיש בנאדם שגרם לך בהתחלה לרצות להיות בחברתו כי הוא מקסים\נפלא\אוהב\נהדר\חתיך\משגע ושאר ירקות,והוא נהפך להפך הגמור שתיארתי להלן? -לי זה לא נראה הגיוני,אלא אם הוא באמת חושב רק על עצמו.. ושוב,זה מגיע לנקודה שלאנשים שכאלו לא יהיו חברים(לפחות לא חברים "נורמליים" ושכן אכפת להם ממה שקורה מסביבם). -ועוד נקודה להתייחסות,אם הוא לא מבין "למה"(למה זה בכלל במרכאות?),אז כנראה שהואטיפש,ואז כול מה שכתבתי מיותר,כי אני לא מסתובבת עם אנשים טפשים. ואם יש מצב שמישו נהפך לטיפש מהזן הזה,אז אני אומרת-שלום,וביי. נ.ב:ניסיתי לכסות את כול המצבים,כי הכול קשור בשני.

h e n y

New member
זה תלוי מאוד

תלוי עד כמה הבנאדם מתנהג בלא אנושיות... אם זה הטבע שלו, האופי שלו... ותלוי גם עד כמה אני אוהבת אותו, יכול להיות שאני אראה שהוא מתנהג ככה וכבר לא אימשך אליו... ואולי זה לא יהיה אכפת לי בכלל

אני לא חושבת שזהו מדד.......

אם כן להסתובב עם אותו אדם או לא! לכל אחד תחומי עניין משלו,סף רגישות אחר,ומעשה שונה לאחר שיפוט שונה של מצב כזה או אחר.... אם אני אוהבת את אותו אדם אני לא אנסה לשנות אותו ואשאר איתו כמו שהוא- אף על פי שזה קשה....... אני לא מאמינה שקיימים אנשים בעלי סף רגישות נמוך עד כדי כך ואולי סף הרגישות שלך גבוה מידיי?!?!?! אחת שגם די חיה בבועה משל עצמה...

emh

Member
הדוגמאות שנתת....

הן דוגמאות שאני יכול למצוא להן הסברים סבירים להתנהגות כזו. כלב פצוע - לא כדאי לגעת כי אפשר להידבק בכלבת או שהכלב עלול להיות אלים, נכון, אפשר להזמין וטרינר, רק הבעיה היא שכשיוצאים מהבית, בדרך כלל הולכים לאנשהו וקצת לחוצים בזמן ואי אפשר להישאר. פיגוע - מרוב פיגועים שהיו בארץ, אני לא חושב שכולם יודעים להתמודד עם זה, ואולי זו גם דרך להתמודד עם זה, פשוט להתעלם. התנדבות - זה לא מפתיע אותי בכלל, במצב כלכלי קשה, לעשות עבודה ללא תמורה, לא סתם המתנדבים הם מעטים. כל הדברים האלה נפלו על מישהו אחד? את זה צריך לראות...

אגוצנטריות זו תכונה מזעזעת.

אני מתקשה לשער ששאר המעלות יעלו על האגוצנטריות כי היא מתבטאת במיליון ואחד דברים - אז סביר להניח שלא הייתי מסתדרת עם אחד כזה.

dreamgirl000

New member
אם אני אהיה עם אחד .....

שלא אכפת לו מאף אחד...רק מעצמו...אינספור FIGHTS יילכו ביניינו.... ובסוף זה לא ייגמר בטוב.....

למעלה