שאלה

נמרה

New member
שאלה

האם יכול להיות כזה דבר שאני חולמת שיש לי חלום צלול? זה נשמע קצת מסובך, אבל נגיד שאני חולמת, ואני חולמת שאני מבינה שזה חלום. כלומר אני לא מבינה באמת, אני רק חולמת את זה. אוף הנה בלבלתי גם את עצמי. מחכה לתגובות, @נמי

שחר.

New member
יכול לקרות...

וגם קרה, אני דווקא מאוד אהבתי חלומות כאלה שבהם אתה יודע שאתה חולם אך ממשיך עם החלום.

לא נראה לי שלזה היא מתכוונת

אתה מדבר על מצב שבו אתה מבין שאתה חולם אבל ממשיך ליזרום על העלילה ונישאר פאסיבי, היא מדברת על מצב שבו אתה חולם שיש לך חלום צלול אבל אתה לא באמת מבין שזה חלום. האמת שגם לי זה נראה מאד מוזר פעם כי הרי אם אתה חולם שאתה מבין שזה חלום אז אתה בעצם יודע שזה חלום לא ? אז מתברר שלא. זה דבר שמבינים רק אחרי שמתנסים בו באופן אישי, זה קרה לי לפני מספר שבועות, היה לי חלום שבו חלמתי שאני יודע שזה חלום ו"כאילו" עשיתי כל מיני פעולות באופן "מודע" אבל האמת היא שממש ממש לא ידעתי שזה חלום עד שהתעוררתי, רק חלמתי שידעתי שזה חלום בזמן החלום ... קצת נשמע מסובך לא בן ? דרך אגב חבל שאתה עוזב ושיהיה לך המון בהצלחה ! אלון

Variety

New member
קרה לי. מאוד מוזר...

יש המון חוויות שבמציאות אי אפשר לתאר, ובחלום אפשר להרגיש. למשל שחולמים שחולמים חלום צלול. הרי זה בעצם אמור להיות חלום צלול אם יודעים שחולמים. מתנהגים כאילו יודעים שזה חלום צלול, אבל בעצם לא יודעים שזה חלום. טוב, סיבכתי את עצמי, נראה לי שאני אפסיק לפני שאפגע בעצמי. דבר אחר שקרה לי, זאי אפשר להאגיש במציאות כי זה אוקסימורון זה להסתובב ל 2 כיוונוים נגדיים בבת אחת. אי אפשר לתאר איך זה מרגיש, עד שלא מרגישים אישית. חלומות פז, Variety-

Cheetah

New member
אני ינסה

אפשר להגדיר(למען ההסבר בלבד) שבחלום כזה ישנה מודעות כפולה, בעצם חלק אחד מהחולם הוא אקטיבי מבצע את הפעולות בחלום ומבין שהוא חולם, והחלק השני בוהה בטיפשות במה שקורה ולא מבין הרבה. דווקא החלק הטיפש הוא הדומיננטי בינהם והוא החלק שכמתעוררים מזדהים איתו, כלומר העצמי של החולם(או משהו כזה). לא שזה בדיוק עובד ככה, אבל ההסבר התיאורטי הזה יכול לדעתי להתאים כדי לתאר מצב של חולם שאני יודע שאני חולם.

שחר.

New member
אני חושב שזה הולך ככה...

זה יותר כמו אני גם מודע לחלק בי שבורא את כל מהלך החלום וגם מודע לחלק שלא מודע לכך ורק משתתף בעלילה (ולכן מרגיש את כל השמחה,הפחד ושאר הרגשות שנלווים לחלום). ומשום מה אני ממשיך לחיות את הסיפור למרות שאני יודע שאני בורא אותו.

Cheetah

New member
לא נראה לי שלזה הם מתכוונים

נראה לי שאתה מדבר על חלום צלול פאסיבי(יודע שאתה חולם אבל לא משפיע על כלום), וזה לא אותו דבר כמו לחלום שאתה יודע שאתה חולם(לא יודע שאתה חולם בשורה התחתונה)

למעלה