שאלה....

noamm

New member
שאלה....

אז ככה אני די מבין בחשמל ויש בעיה שאולי תוכלו ליעץ לי או לתת לי כיוון. בבית של חבר שלי זאת דירה חדשה שלא מזמן סימו לבנות יש בעיה שלפעמים שמפעילים מתג אז זה גורם לפיצוץ המנורה וזה לא במקום קבוע בבית. מה יכולה להיות הסיבה לכך? תודה מראש.
 

מאגר

New member
סביר מאוד כי באפס הראשי רופף |זהירו

אתם עשויים למצוא את על המכשירים החשמליים שרופים מהר מאוד הסבר. מאחר וכל האפסים מחוברים לפס צבירה אחד והם יוצרים קשר דרך המכשירים בין הפזות בהעדר אפס ראשי אי לכך עשוי להגיע למעשירים מתח של שתי פאזות שהוא יכול להגיע ל 360V והמכשירים כולם הם 220V
יש להזמין חשמלאי מוסמך עם מכשור מתאים שיטפל בנושא בדחיפות אחרת זה עשוי לעלות לכם הרבה כסף אם זה בתחום הלוח שלכם ולא בחיבור הראשי של חח"י עם ניתות האפס הוא אחרי מונה החשמל זה האחריותכם עם זה לפני זה באחריות חח"י וזאת יכול לבדוק רק חשמלאי שיש בידיו את המכשור המתאים. חג אורים שמח אם יש לכם עוד שאלות המוזמנים לפנות אלי במייל או בטלפון 050-271788
 

באדי

New member
פיצוץ\שריפת נורות

בעיה זו מוכרת וידועה בעיקר במנורות ליבון על סוגיהן השונים, ופחותה במידה ניכרת במנורות פלואורסנטיות. נורת ליבון בשעת פעולה מגיעה לטמפ' של כ- 1600 מעלות צלזיוס, בטמפ' זו התנגדות סליל הליבון (טונגסטן בד"כ), גבוהה, כלומר במשוואה מתח חלקי התנגדות נקבל זרם נמוך או בעצם את ההספק הנקוב על הנורה. נורה שכזו במצב שאינה דולקת, התנגדות סליל הליבון נמוכה מאוד בהשוואה (כזכור ההתנגדות עולה ככול שהטמפ' עולה) ולכן ברגע ההדלקה נקבל זרם גבוה מאוד באופן יחסי, מה שגורם לשריפת\פיצוץ הנורה. בעיה זו למרבה הצער\פלא תכופה יותר בבתים בהם מערכת חשמל חדשה הבנויה היטב, מכיוון שמס' מפלי המתח על הקווים קטן (הכל חדש ומחוזק היטב), תופעה זו נדירה יותר בבתים בהם מער' החשמל ישנה. יש מס ' דרכים לפתור\למנוע\להקטין את התופעה: 1. החלפה לנורות פלאורסנטיות\PL בהן מערכת ההתנעה בולמת את התופעה. 2. הוספת עמעם לכל נורה כך שאספקת המתח הדרגתית, עליית הזרם הדרגתית, כך שלסליל הליבון יש שהות להתחמם ולהגיע לטמפ'\התנגדות העבודה הנומינאלית.
 

באדי

New member
תוספת קטנה....

לא עשיתי מחקר בנושא אך מניסיוני בחורף התופעה גוברת עקב טמפ' הסביבה הקרה יותר.
 

רז חשמל

New member
כמה אפשרויות :

מגע רופף באפס כנראה במערכת שלך ולא בחברת חשמל מכיוון שברוב הבתים החדשים המחוברים לחשמל מותקן "איפוס". סידרה פגומה של נורות. מתח גבוה מידי. ממליץ להזמין חשמלאי ולבדוק את זה, מתח גבוה מידי ניתן לפתור ע"י פניה לחברת חשמל. אפס רופף הוא סכנה !
 
שאלה בבקשה

אני יודע שאם האפס של חברת חשמל שמחובר בכוכב לשנאי מתנתק המתח על הצרכנים של אותם בתים חד פאזים עולה עד כדי שריפתם. אבל שאלתי, אם יש דירה תלת-פאזית והאפס הראשי שמחובר לפס האפסים מתנתק. גם אז המתח על הצרכנים עולה במהירות ויגרום לשריפתם של הצרכנים?
 

wil

New member
האם תוכל להרחיב בנושא האיפוס?

ראיתי פה את המושג הזה כמה פעמים ומסקרן אותי לדעת במה מדובר...
 

רז חשמל

New member
איפוס

מעבירים את האפס שמגיע מחברת חשמל דרך פס השוואת הפוטנציאלים. מותר לעשות זאת רק אם יש הארקת יסוד לבניין. המצב הזה הפרש הפוטנציאלים בין האפס להארקה הוא 0. את האפס שמגיע מחברת חשמל לא חותכים אלא רק מעבירים דרך פס ההשוואה דרך מהדק המיועד לכך.
 

wil

New member
האם האפס לא אמור להיות מוארק בעמוד

של חברת-חשמל? ואז האיפוס הוא ע"מ לבטל הפרשים שנוצרים בדרך... הבנתי נכון?
 
למעלה