שאלה

שאלה

יש איזה שיר שאני מחפשת אותו בנרות. אני לא יודעת איך קוראים לו, אני יודעת שהפזמון שלו הולך בערך כך: "במשעול בלב שדות, זוג פוסע לבדו, וידה בתוך ידו, בברכת שלום..." למי שיש את התקליט של "שלמה ארצי ואצ´י בהופעה" ידע על מה אני מדברת. מישהו יודע מי עוד שר את זה (חוץ משלמה) ובאיזה דיסק (אם בכלל) אפשר להשיג את זה? תודה מראש.

אה, נזכרתי בעוד שורה מתוכו

אולי תעזור בזיהוי. זה מתחיל ב"כל הכוכבים כבים בלילה קר..." אם זה עוזר במשו..

גרי רשף

New member
ליל אמש../images/Emo22.gif

את השיר ´ליל אמש´ כתבה נעמי שמר. למיטב ידיעתי הביצוע המקורי הוא של שייקה לוי (מהגשש החיוור) עם הרכב שנקרא ´השעות הקטנות´, אם כי בספרה של נעמי שמר יש הקדשה לנחמה הנדל שגם ביצעה אותו. מכיוון ששאלתי לפני כמה ימים על שיר של נעמי שמר ששלמה ארצי מצטט, ומכיוון שהוזכר השיר ´האם השלישית´ שנעמי שמר הלחינה, אפשר להוסיף עוד שניים משיריה המבוצעים על ידו: ´ליל אמש´ שדליה הזכירה ואשר לא ידעתי עליו, ו-´עיר לבנה´.

פלפל.

New member
לא רק שייקה ושלמה

גם אלון אולארצ´יק ודיגי דוב ביצעו את השיר בדואט המופיע ב"לילה גוב" הראשון. את שייקה והשעות המתות אפשר למצוא באוסף הכפול של שירי נעמי שמר (אוסף הזהב).

trilliane

Well-known member
מנהל
בביצוע מופלא, רענן ומקסים! ../images/Emo23.gif

ליל אמש .

בס"ד . השיר נקרא "ליל אמש" כמו שכבר ענו , אם כי אצלי המבצעים הם "שייקה לוי ועשרת הצדיקים" (איזה סרט ?? :) מילים ולחן - נעמי שמר . וניתן למצוא אותו , בגירסה דיגיטלית לחלוטין , באוסף שיצא לשנת היובל לישראל והוא נקרא - "גדלנו יחד" . וקצת הרחבה על האוסף , שמן הסתם ראוי לקצת התיחסות בפורום שכזה .. בשנת היובל יצא אוסף המכיל שירים מקום המדינה ועד 1998 , על גבי 11 דיסקים , שירים מכל התקופות , בביצועים מקוריים כמובן . אגב - מחירו הוא 299 ש"ח , כך שזה גם די משתלם .. יש בו 240 שירים ויש גם ספר , המכיל קצת מידע על כל שיר ושיר , ועל המבצעים . לדוגמא - על "ליל אמש" נכתב - "השיר נכתב לסטירה המוזיקלית "עשרת הצדיקים" שהועלתה במועדון "השעות הקטנות" שפעל בצפת . גדעון שמר ביים ונעמי שמר שהייתה אז אשתו , כתבה את הפזמונים . שיר נוסף שהחל שם את דרכו הוא "שיר השוק" שהתפרסם מאוחר יותר בביצוע של להקת התרנגולים (1960) " וזהו ...

התמ-ים

New member
ואם כבר גדלנו יחד,

יש חוברת כל כך יפה. אבל למה אין שם מילים לשירים? מה הם רוצים? שנכתוב אותם לבד? שנבקש שיכתבו לנו אותם בפורומי תפוז המהוללים? המחיר בחנויות הוא אמנם 299 ש"ח, אבל באתרים השונים, ניתן להשיג בפחות ... ודרך המכרזים השונים (המכרז של המדינה, המכרז הכפול וכו´), אפילו בפחות מפחות ...

למעלה