שאלה....

zeldush

New member
שאלה....

אתם חושבים שקיימת התמכרות לאוכל??? אני רואה שכולם כותבים על התמכרות של עישון, ואלכולהול..... והרבה אומרים לי שזאת לא התמכרות במיוחד כשמשקלי לא מגיע אפילו ל60 קילו אבל שמעתי לא מזמן מישהי בטלוויזיה שאמרה שזו כן סוג של התמכרות.. ואני מרגישה שזה מה שקרה לי... אתם חושבים שזה אפשרי או סתם משהו פסיכולוגי?

../images/Emo103.gifזלדוש - תשובה לך,

ובכן כן. קיימת התמכרות לאוכל. יש לה אפילו מספר רב של שמות. בעיקרון זו "הפרעת אכילה". ישנו מספר רב של הפרעות אכילה ולא אכנס עתה לפירוט ההגדרות. יקירה, התופעה של "להקשיב או לקרוא למאמרים רפואיים ולשייך אותם אל עצמנו" מוכרת, הזהרי בה. אל תשייכי ותקטלגי את עצמך למחוזות אליהם אינך שייכת. אולי תוכלי לפרט לנו מעט מדוע וכיצד החלטת כי "זה מה שקרה לך" ? נשמח לעזור, אני משוכנעת ויודעת.

zeldush

New member
תודה ברבורה....

כבר מלפני כשלוש שנים כשהתחלתי להשמין אני נוטה לעשות דיאטות, במעגל מחזורי(לרדת ולעלות) אבל בגלל הספורט שאני עושה אני שומרת איכשהוא על משקל מסויים למרות שהוא מעל למה שצריך... בכל מקרה, חשבתי שאני סובלת מהפרעת אכילה אבל בזמן האחרון ( אני באמת לא רוצה לקטרג את עצמי) אני חושבת שזה הפך יותר לדבר מסויים שאני צריכה, לא רק מעוניינת בו כי בא לי או כי זה כיף....זה קשה להסברה... פעם יכולתי להפסיק את זה ועכשיו כשאני מנסה אני פשוט לא מצליחה ואם היו ימים שאכלתי יותר מידי תמיד הצלחתי להמעיט באוכל.... מה דעתך?

../images/Emo108.gif פעם למעלה ...

פעם למטה... את מתארת את מחזוריות הדיאטות שלך ואני כאילו קוראה את המעגל ששמעתי עליו כה רבות. כן, יש כה רבים אשר "אופיים שמן" בגלל סיבות רבות ומגוונות, מסיבות רפואיות כמו חילוף חומרים נמוך, תורשה, בעיות אנדוקריניות הכוללות בעיות בבלוטת התריס וכו'. אספר לך בסוד כי כשהייתי חיילת הייתה עמי חברה באוהל רזה כטוויגי. ישבנו תמיד לאכול יחד ... לארוחה אחת היא אכלה מה שאני לא הרשתי לעצמי לגרוס בשבוע שלם. סנדביץ' אצלה היה לחם שחור שלם חתוך במרכזו, חבילת חמאה, חבילת גבינה צהובה, וכתוצבת 3-4 מלפפונים כבושים ועוד חצי קופסת זיתים. ובעוד אני בוהה בה - נעלמה הכיכר כלא הייתה - בעוד אני גורסת חצי גזר, מלפפון וחסה... לא. היא לא עלתה גרם. אני רק מלראות אותה - עליתי במשקל. אותה האוכל לא העסיק. אותי - כן. הבעיה זלדוש חמודה היא - שאנו הופכים למלקים של עצמנו. התרכזי פחות בצורך לאכול. הפסיקי לחשוב שיש לך בעייה. כי לדעתי את הופכת דברים שאת בשלווה יכולה לעבור עליהם לסדר היום - לבעייה....לא כן הוא. שמרי על תזונה נכונה. בין לבין - אכלי דברים קלים, אל תרעבי - רק אכלי נכון. ועוד משהו - ציינת כי ה"בעיות התחילו לפני שלוש שנים" בערך בתקופה בה ההורמונים מתחילים להשתולל... חכי קצת, המשיכי לעסוק בספורט. והיי טובה לעצמך. אהבי את מה שאת. אהבי אותך.

למעלה