שאלה

o r i 6 6 6

New member
שאלה

כל כמה זמן צריך להחליף את המים בכלי, וכל כמה זמן לנקות את כל הכלים(מאורות,אבנים,גזעים) בטרריום?

naja

New member
נקיון.

את המים רצוי להחליף כל כמה ימים כי הנחשים מעדיפים לשתות מים טריים. את כלי המים ושאר האביזרים בטרריום ואת הטרריום עצמו מומלץ לחטא פעם בחודש לפחות. את ההפרשות צריך לסלק ברגע שרואים אותן ולנקות את האיזור.

o r i 6 6 6

New member
בעיה קטנה

ואיך אני אמור להוציא את כל השבבים ולהזיז את הטרריום ולחטא אותו?

naja

New member
זו לא כזו בעיה.

תקנה איזה יאה קטן ומברשת מתאימה ובדקה וחצי תאסוף את השבבים. בנוסף תקנה שפריצר קטן של מים(בחנות לחומרי ביניין יש בד"כ), תמלא אותו במים וסבון ותשפריץ על הטרריום(לא צריך להזיז אותו) או שתשתמש במטלית מטבח חדשה ונקיה. אח"כ תקרצף את הטרריום, תשטוף במים, תייבש עם מטלית או נייר עיתון וזהו. הבעיה היא, שאני לא יודע כל כמה זמן צריך להחליף את השבבים האלה עצמם. בסה"כ זה לא יותר מידיי טוב שהנחש ישכב על אותו המצע במשך תקופה ארוכה.

o r i 6 6 6

New member
גם ככה כל פעם

שהנחש מחרבן מוציאים כמה אז אוטומטית זה מתחדש כל כמה זמן ואפשר גם לנקות את זה במים חמים ולייבש. יאה ומברשת כבר יש לי כחול כזה קטן זה בא ביחד

naja

New member
בקשר לניקיון של המצע.

אתה בטוח שאפשר לנקות במים? הרי זה שבבי עץ שבין הייתר סופחים מים. אם אפשר לנקות אותם במים, אז אני חושב ששטיפה שלהם במים רותחים ואח"כ ייבוש בתנור, פעם ב.... , יכולים לפתור את הבעיה.

אני הייתי ממליץ להשתמש בחומר שהוא

אנטי בקטרייאלי ולא בסבון רגיל, חומרים מתאימים הם פולידין על הצורות השונות שלו וסביעור. יש עוד מספר חומרים שאיני זוכר את שמם ברגע זה אך גם הם מתאימים.

אני מישמתש

בספריי לניקוי חלונות ודברי זכוכית, ויש לזה גם חומרים אנטי בקטריאלים ומים. זה עושה את העבודה

naja

New member
לא טוב....

לא כל חומר ניקוי מתאים לבע"ח. צריך להיות בטוחים שהחומר לא רעיל. אני משתמש בעיקר בפולידין ולפעמים גם בסבון כלים אבל אז אני שוטף אח"כ טוב טוב את הטרריום\דשא סינטטי ומוודא שלא נשארו שאריות מהסבון, למרות שמדובר בסבון שאמור להיות בטוח מפני ששוטפים איתו כלים אבל לך תדע...

החומר שאני משתמש

בטוח רעיל.. כל החומרי ניקוי האלה רעילים. אבל אני מנקה טוב אם מים אחר כך. ועד היום לא קרה כלום לנחשים :)

o r i 6 6 6

New member
לי יש חומר

לניקוי חלונות וזכוכית של סנו..משפריצים ומנגבים עם עיתון...זה בסדר?

אתה יכול להשתמש בסביעור או פולידין

במינון המומלץ שלהם לטיפול חיצוני בגוף שהוא 1:100 וזה מתאים גם לחיטוי הטרריום וזה לא מזיק לנחש ואינך צריך לשטוף את הטרריום אחרי הניקוי רק לנגב את החומר.

למעלה