שאלה

שבע77

New member
שאלה

אתם יודעים מה זה בדיקת דם CMV? עשיתי את זה בשביל הרופא ויצאה לי תשובה: "גבולי". הרופא אמר לי שמדובר בדלקת שאולי קיימת, אתם יודעים אם זה קשור ללופוס, או סתם דלקת? תודה שבע

קאריני21

New member
CMV

כיוון שאני חולת רפואה יצאתי אל הרשת הגדולה לצוד את השם "CMV". CMV זהו וירוס ולא דלקת. מצורף קישור מקווה שאת מבינה אנגלית. אם לא ... אשמח לתרגם לך. המון בריאות
קארין.

הי שבע ../images/Emo24.gif

גם לי לפני כמה חודשים יצא CMV גבולי. CMV זהו סוג של וירוס (ועל כך ה-V בסוף המילה). כשיצא לי "גבולי", רופאה אחת אמרה לי לחזור על הבדיקה כעבור שבועיים ואחרת אמרה שאין צורך, אבל שתיהן היו אחידות בדיעה שהתשובה לא כל כך משמעותית, מאחר ואין טיפול שניתן לוירוס הזה (לעיתים סתם ויטמינים לחיזוק הגוף). בדר"כ גם השפעותיו אינן חמורות (לעיתים עייפות או חום נמוך), למרות שהוא עלול להיות פעיל במשך מס' שבועות או אף חודשים (אך, שוב, כמעט ואינו מורגש). הכי חשוב - פניתי עם הממצא הישר לראומוטולוגית, אצלה אני עושה מעקב לופוס, והיא אמרה שאין קשר ושאין השפעה לוירוס על המחלה. עד כאן דברי הרגעה ראשוניים.. בכל אופן, על מנת להיות ברורים (ולמנוע ויכוחים מיותרים שעולים באתר בעקבות תשובות מעין אלו), אני ממליצה לקבל גם חוות דעת רפואית בעניין. זה אף פעם לא הזיק...

למעלה