שאלה.

h e n y

New member
שאלה.

איך אתם מגדירים אובססיה
איך מתגברים על אובססיה
קשה.... קשה...

free soul

New member
אובססיה

אובססיה זהו דבר לא ממש בריא. אני לא יכולה להגדיר אותו... אבל, שוב פעם, זה לא בריא.

Noopy

New member
לדעתי...

זה רעיון טרדני. זה סוג של הטרדה... וזה נראה לי עניין פסיכולוגי, ולא בריא בכלל. ותלוי גם איזו אובססיה.. כלומר - אובססיה למה?

מיטללל

New member
ממ

את מדברת על אהבה אובססית ? על שלא מצליחים להנתתק ממישו? כי אם כן.. זה קרה לכולנו. או לפחות לי. בשני הצדדים:) איך זה נגמר.. שאני הייתי האובססית :) זה אף פעם לא היה בקטע של לעשות לו מערבים:) או להתקשר כדי לשמוע את קולו ולנתק. אני לא כזו. פשוט באיזשהו שלב (אחרי אינספור השפלות) הבנתי שזהו. שאני יותר לא פונה אליו. לא משנה כמה אני אצטרך. לא משנה כמה אני ארצה. אף פעם לא. ועומדים בהחלטה הזו. מספיקים להסתכל בתמונות. מפסיקים לשמוע שירים עצובים או גרוע מזה-בעלי משמעות מיוחדת. מפסיקים לקרוא מכתבים מהעבר. מספיקים לקרוא שיחות באייסיקיו מזמנים אחרים. בקיצור- מפסיקים "לטפח" את הסבל. לאט לאט המחשבות יורד.. כך גם הכאב. הכי חשוב לשמור על פרופורציות. לדעת איפה לשים את הגבול. ולא לרדת לרמות שזה מוגדר כ"אובססיה". אם האובססיה היא כלפיך... (לדעתי גם אסור להגדיר את זה ככה) קודם כל מנסים לדבר עם הבן אדם יפה. צריך לזכור שיש לו רגשות והוא פועל מתוך כאב ויאוש. חייבים לזכור את זה. להתנהג כבני אדם... ולזכור שזה מישו שפעם היו לנו רגשות כלפיו (לרוב). לנסות להיות קשובים לו. לדבר איתו. לשמור על קשר ידידותי (אני יודעת שכולם נגד ולטווח הארוך זה שלילי, אבל אני בעד, מניסיון) ואם זה לא מצליח ורק מחמיר, מנתקים מגע לגמרי מהבן אדם. לא עונים לו בכלל. לא מסכימים להיפגש איתו. בשביל שני הצדדים.

seeyou

New member
כאשר חושבים רק על דבר מסויים

הכוונה -24 שעות ביממה,בכול ימי השבוע והחודש! פשוט,מאבדים את השפיות! איך מתגברים? קשה! קל יותר להימנע עם תחילת התופעה מאשר לטפל בה!

h e n y

New member
מממממ

אוף אתם צודקים, אבל זה כול כך בעייתי, ניסיתי לעשות כול מה שאמרת מיטל,אבל זה לא מצליח....
תראו אני לא אובססית בקטע של לעקוב אחריו והכול, אבל אני לא יכולה להפסיק לחשוב עליו, אני רוצה לדעת עליו הכול, אני רוצה להיות איפה שהוא נמצא,
אני מנסה להידלק על אנשים אחרים אבל בלתי אפשרי, אף אחד לא מעניין אותי....

מיטללל

New member
אני יודעת שזה לא מצליח

לא ביום לא בשבוע לא בחודש לי זה הפך להיות פחות כואב רק אחרי 4 חודשים.. תפסיקי לנסות לברר עליו פרטים. את חייבת. אני יודעת שזה קשה. אבל זה משו שאת יכולה לכפות על עצמך. עזבי בנים אחרים. גם זה יגיע. בזמן הנכון. לא "מנסים להידלק".

h e n y

New member
כן.. זהו....

הפסקתי ממזמן לברר עליו פרטים והיה תקופה של כמה זמן שהפסקתי לדבר אליו ולהתייחס רק ללימודים/חברים אבל כול פעם שאני רואה אותו מחדש- זה שוב מתחיל לי

סוזן50020

New member
גם אני באותה סירה...../images/Emo7.gif

אני בכ"ז לא באתי למפגש החברים אתמול, כי לא רציתי לראות את פרצופו שוב. פן ארצה אותו שוב ולא אעמוד בפיתוי ואבקש ממנו שוב לצאת איתי.

h e n y

New member
הבעיה שלי קצת מוזרה.....

אני אובסיסית למישהו שאף פעם לא הייתי איתו, אפילו לא ידידה שלו.... בנוסף לכול הוא גדול מימני
{לא בהרבה} נכון שאני לגמרי משוגעת
אוףףף איך נפטרים מיזה

מיטללל

New member
לא משוגעת...

בכלל לא. אבל תספיקי לכנות את זה "אובססיה". אני מוכנה להתערב איתך על כל הוני (12 שקל בארנק) שאם תעשי סקר שיכלול 10000 איש ותשאלו אותם האם קרה שבגיל ההתבגרות הם נדלקו על מישו גדול מהם בערך 99.8 אחוז יגידו שכן. ואני יודעת שזה לא עוזר. ולמי אכפת מהם... אבל את צריכה להבין שזה טבעי. תספיקי לכעוס על עצמך כל כך. תני לזמן לעבור. אמרתי לך, עם כמה שזה מעצבן לשמוע, הוא יפתור הכל.

h e n y

New member
../images/Emo13.gif

תודה רבה..... לכולכם.....
איזה כיף היה לפרוק את זה מהלב
ואני יעשה מה שאמרת לי מיטל, אני אשתדל להתעלם מיזה, וזה יעבור... אני בטוחה שזה יעבור
ושוב תודה.

Anna Karenina

New member
חמודה..

קודם כל, את לא לבד בסיפור..את אמנם לא הרבה יותר צעירה ממני, אבל אני יכולה להגיד לך שמגיל 14, ועד היום, הספקתי לחוות הרבה הרבה שמחות ואכזבות מבחורים כאלה ואחרים. אז אמנם זה לא יעזור שאני אשחק אותה ענקית ואגיד :"את עוד צעירה", כי אין שום קשר לגיל. אני רק יכולה להגיד לך, שגם לי כואב מאוד, עדיין, אחרי כמה חודשים, וזה בהחלט קשה להתגבר. אני יכולה להבין את המחשבות הבלתי פוסקות שלך על אותו אחד, (שלטענתך אפילו לא הייתם ידידים..) , כי אני חושבת שמבחינתך הוא מן משהו בלתי מושג, שרק מעודד את המחשבות.. למה שלא תנסי להתקרב אליו? (אז מה אם הוא קצת יותר גדול? לא ביג-דיל), לאט לאט, תחליפו כמה מילים..זה יכול להרגיע במעט את המחשבות שלך.
בהצלחה חמודה!

h e n y

New member
ממממ

תודה על העידוד....
את האמת אני לא יכולה להתקרב אליו.... פשוט לא יכולה, איך אני אדבר איתו, איך אני אתקרב אליו
ניסיתי באיסקיו אבל לא הלך
ממש לא אכפת לי שהוא גדול-להפך אני נמשכת לגדולים
- אבל זה קשה.... אני חסרת בטחון לגבי להתחיל עם בנים בגלל שקרה לי מקרה שהשפילו אותי וזה עדיין לא יצא לי מהראש... אבל בסדר, אני מנסה עכשיו כמה שיותר לשכוח מימנו, וככול שאני לא רואה אותו אני מנסה לא לחשוב עליו{למרות שאני מתגעגעת... די חן די...
} תודה

flowers girl

New member
אני אספר לך משהו..

שנה שעברה הייתי בכתה ז' והתאהבתי נ-ו-א-ש-ו-ת בילד בכתה ט' שלא ידע בכלל מי אני.. בכל מקרה, ממש אהבתי אותו ולא הייתי מודעת בכלל לכמה שהרבה בנות מתלהבות בכתה ח' אהבו אותו, וכמה בנות בכתה ט' שמו עליו עין, וגם כמה מהשכבה שלי.. הייתי בעולם קטן משלי. בכל מקרה, ממש התנהגתי כמו מעריצה. השגתי בדרכים מוזרות את הטלפון, פלאפון והכתובת שלו, והתקשרתי אליו. נראה לך שדיברתי איתו
חחחח.. ממש לא
היו אצלי חברות לא מבית הספר, גדולות ממני, והן דיברו איתו בשמי ואמרו, ביררו, שאלו ונתנו רמזים בשמי על מי אני. בסופו של דבר הוא אמר שנמאס לו, או שאני אומרת מי אני כבר או שאני אפסיק להתקשר אליו כי זה כבר מעצבן. לא יכולתי לישון שבוע שלם במחשבות על זה, ובסוף החלטתי לספר לו מי אני. סיפרתי לו מי אני ודיברתי איתו. היה סבבה. הוא לא זיהה אותי אבל לא משנה, תיארתי לו אותי והכל. הוא הסכים שנמשיך לדבר בטלפון והכל.. הוא אפילו ביקש ממני לגשת אליו בהפסקות להגיד לו שלום (איזההה חמוד
NOT
) הייתי מוקסמת, מרחפת בעננים.. הוא דיבר איתי בטלפון פעמיים-שלוש.. שיעמם אותי למוות.. ("את שומעת את הרעש הזה ברקע?" -"לא" "לא נורא. בקיצור זה התוכי שלי, בלה בלה בלה בלה תוכי בלה בלה בלה בלה" -*מפהקת* "כן, יופי.. יופי") סיפר לי בערך את כל סיפור החיים המשעמם שלו, אבל כמו מאוהבת אמיתית הייתי מאושרת רק מזה שהוא מדבר איתי, והקשבתי לקול שלו מברבר שטויות על גבי שטויות.. לאט לאט שמתי לב שהוא מתייחס אלי כמו מעריצה קטנה ומפגרת, אז התקשרתי אליו יום אחד, כעסתי קצת, ואמרתי לו מה אני חושבת על זה... הסברתי לו בכעס שאני חושבת שזה לא בסדר מצידו שהוא חושב שאני גרופית שלו או משהו, ושבסך הכל רציתי להיות ידידה שלו, ואפילו לא חברה שלו אלא רק ידידה
הוא סיים את השיחה ב"טוב" שקט שמבין עניין, וניתקנו. יום אחרי זה גיליתי שמשום מה פעם התקשרתי אליו והוא התחיל לקלל אותי שאני כלבה מכוערת, ילדה קטנה ומפגרת, ושלמה אני בכלל מתאהבת בו כי הוא מושלם בלה בלה בלה
בכל מקרה, הוא בחיים לא אמר לי את זה. לא היה לו אומץ, או שהוא פשוט היה עסוק מדי בדיבורים על התוכי שלו. כולם האמינו לו. לאט לאט התחלתי לשנוא אותו. עכשיו הוא כבר לא בבצפר איתי, אבל האח הקטן שלו (כתה ז' עכשיו) איתי בבצפר. עם האח הקטן שלו.. זה כבר סיפור אחר לגמרי (סליחה על מגילת רות)

h e n y

New member
../images/Emo4.gif

וואיי... גם לי קרה משהו דומה לזה{ מה שסיפרתי שאני חסרת ביטחון בגלל זה} כול מי שנדלקתי עליו,התחיל להיות גאוותן, שוויצר, סנוב לגמרי ועוד בגללו{בלשון יחיד אך מתייחס גם ללשון רבים} בנים אחרים התחילו לרדת עליי הרבה
- כי הוא היה אחד מהח'ברה, וגם אחד שלא היה מהח'ברה הפך להיות מהח'ברה בגללי- כבר 4 פעמים זה קרה לי, ואני יודעת שאם זה יקרה לי שוב אני אתמוטט, אני לא סובלת שמשפילים אותי...
לכן אני מפחדת להתחיל עם בנים אחרים..... ואני באמת שצריכה ללמוד לקח מהסיפור שלך- לרדת מימנו

flowers girl

New member
ואפילו אם לא לרדת ממנו..

לנסות להתחיל להיות ידידה שלו אבל לא ישר להתנפל. את צריכה קצת לשמור לעצמך את האהבה הבוערת שלך, ולאט לאט לגלות לו אותה..

Flash Button

New member
כשחושבים על משהו

או על מישהו, תמיד - כול הזמן..בכול מה שתעשי\לא תעשי. וזה באמת דיי מציק..

Flash Button

New member
מציק הכוונה ל

לא נותן לך לחשוב על דברים אחרים..וזה תלוי גם אל מי\מה האובססיה

למעלה