שאלה

lihi1

New member
שאלה

יש פה כבדי שמיעה שלא יודעים או לא מדברים בשפת סימנים אני כבדת שמיעה מלידה ושמיעתי גרועה יחסית אבל אני לא מדברת וגם לא יודעת שפת סימנים

turhaknv

New member
תגובה קצרה

הי שלום רב לך. קודם כל לא הבנתי למה זה עולה כנושא בכלל? את הרי לא חירשת, כך שאת בהחלט מסוגלת לשמוע דברים - כלומר, אינך מחוייבת ביצירת קשר ישיר עם האנשים, עמם את באה במגע, באמצעות שפת הסימנים, כך שזו בהחלט אינה מהווה חלק חשוב מאוד בחייך, כך שזו בהחלט זניחה לגבייך. מה עוד שאינך (אם אני אומר זאת נכון) באה ממשפחה, בה ישנם גורמים חירשים ו/או אחרים באשר הם הדוברים את שפת הסימנים ורואים צורך רב בעניין. אני, כחלק מן העניין השגרתי של חיי, אמור איפוא לשוחח עם גורמים אלה ו/או אחרים באמצעות שפת הסימנים, אעפ"י שאני אדם שומע מן המניין ומן השורה. כך שייתכנו חירשים אפילו לחלוטין (שאני מכיר אישית), אשר אינם דוברים כלל את השפה של הסימנים, אלא שפה אוראלית בלבד (הדברים אמורים, כמובן, בדיבור וב"שמיעה" אוראלית - קריאת השפתיים). על כל פנים, להערכתי אם היית באה במגע ישיר, תקופות ארוכות ורבות עם גורמים חירשים ו/או כבדי שמיעה, הדוברים את שפת הסימנים, היית מוצאת קושי בבריחה מן המציאות הקיימת של דיבור באמצעות שפת הסימנים...

צלף

New member
אני חושב ששאלה כמו זה של ליחי

באה על רקע היותה בחברת שומעים בלבד, ואצלה לקות שמיעה מזוהה עם חרשות בלבד, אני מדבר מניסיוני כי גם בילדותי גדלתי בחברת שומעים בלבד, ולא ידעתי על קיומם של כבדי שמיעה אחרים...

0ne Man

New member
שלום turhaknv

וברוך בואך לפורום!
אני מקווה לראות אותך משתתף בדיונים של הפורום גם בעתיד!

צלף

New member
את לא לבד את חלק מקבוצה אבל...

גם אני גדלתי על חינוך אוראלי בלבד למרות שהירידה בשמיעה היא מוגדרת כעמוקה, בבתי ספר רגילים (מהגן עד האוניברסיטה) והרבה כבדי שמיעה אחרים שחלקם גולשים כאן בפורום חולקים גורל דומה. אבל במבט לאחור אני מרגיש שהפסדתי משהו בכך שאף פעם בגילאי הלימוד לא נחשפתי לשפת סימנים, ואני סבור במבט לאחור שכל לקוי שמיעה צריך לקבל הכשרה בשפה זאת, ואת הבחירה אם להשתמש בה הוא יחליט לבד...

0ne Man

New member
אני למדתי לפני כשנה

בקורס שפת הסימנים בבית בורלא (סניף אחא חיפה), אבל מאז שסיימתי את הקורס כמעט ולא השתמשתי בשפה, ושכחתי כמעט כל מה שלמדתי... וגם אני כבד שמיעה מלידה (עם ליקוי שמיעה עמוק...)

K u d z u

New member
רוב כבדי השמיעה

לא מדברים שפת סימנים, לא משנה איך מגדירים "כבד שמיעה": גם אם ההגדרה כוללת את החירשים דוברי השס"י, דוברי שפת הסימנים הם קבוצה קטנה מאוד בתוך ציבור כבדי השמיעה בכלל. ופה בפורום נדמה לי שיש כל מיני אנשים: שיודעים שפת סימנים ושאינם יודעים. זה עונה על השאלה?

lihi1

New member
שאלה טיפשית?

אולי זה היה שאלה מטופשת פשוט לא יצא לי להכיר כבדי שמיעה ופעם אחת הלכתי כילדה לפעילות לילדים וזכור לי שדיברו שפת סימנים או פשוט דיברו לא ברור ולא יכלתי לתקשר איתם

turhaknv

New member
הערכה שגויה, לדעתי

לדעתי, כאדם שומע (לא כבד שמיעה, לא חירש ולא אילם - אלא כ"שומע" 100%) וחי באיזור גורמים חירשים, דובר אני את שפת הסימנים. לא מבין מדוע אתה אומר ש"כבד השמיכה" לא מוגדרים כמחוייבים לשוחח בשפת הסימנים אל מעבר ליכולתם הפריבילגית של "קריאת שפתיים" ו"דיבור" חלק יותר... להערכתי, שגיאה היא זו של אי ניצול היכולת להסתובב בין גורמים חירשים לחלוטין, הדוברים בשפת הסימנים (כמעט בלבד!) להטבה של לימוד השפה. לימוד שפת הסימנים הנה בסיס שיחה עם גורמים חירשים ולהערכתי רבים מ"כבדי השמיעה" בארץ מסתובבים לא פעם לצד ובתוך גורמים (אם יחידים ואם קרוצות ואגודות) חירשים לחלוטין, הדוברים את שפת הסימנים בלבד!

soheel

New member
ל lihi 1

אני גם כבד שמיעה מלידה, לא נמצאתי בסביבה שמשתמשים בה בשפת הסימנים, אבל את האמת אני מרגיש שפספתי קטע חשוב מאוד,ואני מת ללמוד שס"י עכשיו. בהצלחה לכל "ילדי אלוהים" .

lihi1

New member
גם אני

גם אני מתה ללמוד שפת סימנים ואפילו להתנדב לעבוד עם ילדים חירשים כבדי שמיעה

moran f

New member
אז... מה הבעיה?

יש קורסים ללימוד שפת הסימנים ואני בטוחה שלא חסרים מקומות שמחפשים מתנדבים.

0ne Man

New member
שלום soheel

וברוך בואך לפורום!
אם אתה מעוניין ללמוד את שפת הסימנים, אזי תוכל ללמוד בסניפים של אח"א או של המכון לקדום החרש. בקשר לרצונך לשחק כדורסל: קיים מרכז אס"ח, המארגן אירועי ספורט שונים ללקויי שמיעה, ומרכז גם את משחקי קבוצות. אני מציע לך לפנות אליהם לקבלת פרטים. בהצלחה!

soheel

New member
תודה ל one man

תודה לך. פניתי לאס"ח ואני ממתין לתשובה.אגב אני שחקן כדור עף, אבל מחוסר שחקנים חרשים בענף זה, הלכתי לקראת כדור סל.אם מישהו מעוניין להקים קבוצת כדורעף לחרשים אז בבקשה שיפנה אליי או לאס"ח .תודה .

למעלה