שאלה

Major-Gad

New member
שאלה

למישהו יש מושג מאיפה אני יכול להשיג את השיר של הלהקה IS הופ שנקרא שיר השכונה? נ.ב. נא לא לכתוב תשובות כמו על המדף בחנות וכדומה כי כבר ניסיתי שם :)

Major-Gad

New member
ועוד שאלה אחת..

איך קוראים לקאבר של אריאל הורוביץ ללאונרד כהן?

פלפל.

New member
כיוון שכבר הייתי במומה

הצצתי בדף של הורוביץ ומה גיליתי? שהוא חידש את Tower of Songs, או בעברית, מגדל השירים. אצל דדו מילמן לפני שבועיים הוא סיפר שכשהציע לחברת התקליטים לעשות גרסה עברית ללני כהן אמרו לו אין סיכוי, חבר על הזמן, וביטויים דומים שאומרים אותו דבר במשלבים לשוניים שונים שהם בעצם רק מילים נרדפות לאותו הדבר או קטעי ניבים סתומים ודי. לאונרד ידוע בסירובו לאפשר גרסאות כיסוי או ביצועים בשפות זרות לשיריו, ועוד בשינויים קלים, כפי שהורוביץ עשה. אריאל ניצל מישהו שהכיר בארה"ב של אמריקה (בכל זאת, בתור בן של, אולי יש לו קשרים) ועקף סמכויות ובלי ידיעת ההפקה בהליקון שלח פקס למשרד של לני עם התרגום לאנגלית של הגרסה הישראלית (כאמור, הוא ערך שינויים פה ושם), ולהפתעת כולם התקבל במשרדי הליקון פקס חתום ומאושר ע"י פרקליטיו של מר כהן המאשרים לבצע שימוש בשיר לצרכים מקומיים. משהו כזה. זה הסיפור. והלילה התכנית האחרונה של מילמן (גל"צ, 02:00-05:00) - עקב שינויים בשידורי הלילה בתחנה - שינוי מתכונת לא רוצים לישון - והלילה מתארחים אצלו רונה קינן, ערן צור וירמי קפלן. אולי מומלץ.

גרי רשף

New member
לשכן שלי יש על המדף בחדר..../images/Emo22.gif

לאיזו תשובה אתה בדיוק מצפה? אם אתה מחפש פתרונות לא חוקיים אז הא לך- פרוץ לדירה של השכן שלי וגנוב לו את הדיסק.. לצערנו לא נוכל לאפשר כאן לעסוק בצריבת דיסקים או בהעברה של קבצי קול, אז אנא הימנע מכך, לפחות בפורום זה..

Major-Gad

New member
האזהרה התקבלה

גרי, אזהרתך התקבלה וזה לא יחזור שנית תודה רבה.

פלפל.

New member
דווקא שאלה לגיטימית

גרי, איזו התנפלות! מי אמר שהוא עבריין? הוא כולה שאל איך למצוא את השיר, וציין שהוא לא מצא אותו בחנויות.. בשביל זה להביא ניידת? MP3 אין לי ובאמת זה גם לא המקום לבקש, אבל בקשר לדיסק, הוא אכן אזל מהחנויות, וכבר הרבה זמן שקשה מאוד למצוא אותו. הלהקה, ע"פ מומה, קמה ב 94´ ועשתה היפ הופ ישראלי שלדעתי אם היתה מוציאה את הדיסק היום היה מצליח בטרוף. לא נופל ברמתו ממוקי, שבק"ס ודומיהם. היה לי אותו, אך היתה לו נטייה להיעלם ואכן לבסוף יד נעלמה לקחה אותו ולא החזירה. הדיסק נקרא "באתי לא בזמן" וברשת מצאתי לך אותו באתר של טאואר, גם שם הוא ב low stock וינסו למצוא לך אותו תוך 30 יום. שווה לנסות. גם במיתוס הוא נמכר, אך מנסיון הם לא מעדכנים את הקטלוג וברוב המקרים של הזמנת דיסקים "פחות מבוקשים" בסוף תקבל מכתב שבדיוק כרגע אזל מהמלאי והם מצטערים מאוד. בהצלחה.

גרי רשף

New member
אם כך אנסח את דברי אחרת../images/Emo22.gif

אין לי אלא להסכים עם פלפל שאיני רשאי לייחס לרס"נ גד (major-gad) דברים שהוא לא אמר, וגם אם מישהו כן היה מבקש לצרוב דיסק - ראוי היה שאדון אותו לכף זכות, וכל זה מפני שלא כל דבר נעשה בזדון וחזקה עלינו שכל מי שנכנס לזה הפורום בא מאהבה למוזיקה העברית ואנו נקבל כל אדם בסבר פנים יפות כי זו דרכנו. (אתנחתא אתגרית למי שעייף ממליצותי- במשפט האחרון נרמזים שני שירים של יענקלה רוטבליט. מי מכיר?) ועל כן אני לוקח דברי בחזרה, וכל מי שיכול לסייע לכל מי שפונה אלינו בבקשה זו או אחרת בענייני הפורום ראוי להערכה (ובלבד שהעזרה היא בגבולות המותר), את major-gad אזמין לשוב ולפקוד אותנו שוב ואת פלפל אני ממנה בזאת בתור היועץ של הפורום לענייני דרך ארץ!

לא עייפה אבל יודעת בכל זאת

בדבריו רמז פרופסור גרי לשיריו הידועים של ינקלה רוזבליט באה מאהבה ו.. נו איך אפשר בלי.. דרכנו. את הראשון מבצעת החברה יהודית רביץ ואילו את השני. למי שעוד לא יודע.. במקור דני בסן והחידוש ההסטרי לקוח מתוך הבורגנים וצועד מזה כמעט חודשיים במקום הראשון במצעדי הפזמונים. כל הכבוד על המינוי אגב רק מן הראוי הוא שיעוץ בנושא דרך ארץ יעשה בצורה מפולפלת.. שישי טוב לכולנו

פריאל

New member
אני צריך דחוף

את השיר חורשת האקליפטוס ואת השיר "אמא" של זהבה בן דחוף!!! מי שיוכל לעזור לי אני אודה לו מאוד. תשאירו פה הודעה. אני פה בזמן הקרוב תודה

avihayb

New member
חברים אני מחפש שיר!

יש אולי למישהו את השיר של מני בגר - הולך למערב? זה חשוב נורא.. אם מישהו יכול לשלוח אני באי סי קיו 19429823 תודה מראש.

תשת

New member
אוי

אם מישהו ישלח לך את השיר זה לא יהיה חוקי, הלא כן?

avihayb

New member
למה לא חוקי?

בתור אחד שקונה דיסקים מקוריים אני די חולק עליך. אני אאזין לשיר ואם ימצא חן בעיני אני אקנה את האלבום.. פשוט יצא לי לשמוע אותו כולה פעם אחת ברדיו.

תשת

New member
אני באמת שמח שאתה קונה מקוריים

אבל עדיין אם תוריד את השיר זה יהיה לא חוקי...

avihayb

New member
אתה מפספס את הנקודה..

אמנם אם אני אוריד את השיר זה יהיה לא חוקי אבל אני לא נוהג לקנות דיסקים אחרי שמיעה חד פעמית של שיר אחד! ולכן אני מבקש שישלחו לי את השיר ואם אכן אני יאהב אני אקנה את הדיסק. אתה יכול להמשיך ולטעון שזה לא חוקי(ויש אמת בדבריך אין ויכוח), אבל אני חושב שמה שאני עושה הוא הגיוני ואינו מזיק לתעשיית המוזיקה.

Bassman

New member
תתפלא אבל זה כן חוקי

ברגע שאתה מוריד קובץ שמיעה, כל עוד אתה מוחק אותו תוך 24 שעות אז זה חוקי

avihayb

New member
נכון אבל בואו נחזור לעניין..

אם למישהו יש את השיר של מני בגר - הולך למערב, אז בבקשה להשאיר הודעה! תודה מראש.

למעלה