שאלה

gpeles

New member
שאלה

הקטע הראשון שהוציאו פינק פלויד, arnold layne, כשהוא יצא הוא היה חידוש? אני לא כל כך מבין במוסיקה מהשנים האלה אבל מכל הסרטי "להקות צעירות" שראיתי זה פחות או יותר אותה מוסיקה.. לא?

gpeles

New member
סתם מישהו אמר לי השיר אז שמעתי

דווקא נשמע נחמד, זה למה שאלתי.. פסיכודלי לא יודע אם זה כל כך,,, השאלה אם זה היה באמת כזה חידוש הסינגל הזה כי אני לא מתמצא בתקופה אז יש למישהו תשובה?

שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

ובתשובה לשאלתך: השיר היה באמת חידוש. הוא היה אחד הסינגלים הראשונים בגל הפסיכדליה הבריטי, בראשית שנת 1967, שהתנתק מהשפעות הריתם'נ'בלוז האמריקאי לטובת קו מוסיקלי מקורי, ועיסוק בנושאים מקומיים, בוגרים יותר. וזהו גם שיר מעולה בכלל. אתה יכול לקרוא גם דברים שנכתבו כאן על הסינגל, וכן דברים שכתבתי על האלבום הראשון של הלהקה - בנסיון להראות מה היה חדשני בהם. נשמח לשמוע גם את דעתך.

gpeles

New member
קראתי עדיין נשמע לי כאילו הטראק הרא

שון שלהם יותר דומה לרוק הרגיל של השנים האלה (שמעתי דברים דומים כמו שאמרתי בכל מיני סרטים על להקות צעירות) בכל מקרה חבר שלי הבטיח להביא לי דיסק משהו darkside of the moon לא זוכר בדיוק, אמר ליזה הכי פסיכודלי שלהם.

emmily plays

New member
אממ.. כמה תיקונים

another brick in the wall part 2 איננו הטראק הראשון באלבום" החומה" . לדעתי הוא הרביעי או משהו בדומה לזה. ו the dark side of the moon " אינו פסיכדלי. מצויין- כן. חדשני- כן. לא דומה לשום דבר אחר ששמעת- כן וכן. אבל פסיכדלי- לא. פסיכדליה הוא סגנון מוזיקלי מובהק שמתבטא בסינגלים הראשונים של הלהקה ובאלבום הראשון the piper at the gates of dawn ואצל להקות נוספות מאותה תקופה כמו הביטלס sgt. pepperלדוגמא, או ה velvet underground . אנשים נוטים ליחס פסיכדליה לכל דבר "מוזר" חדשני או שנכתב בהשראת סמים. והרי לפי עיקרון זה גם זרם ה punk הוא פסביכדלי.. והוא ממש, אבל ממש.. לא.

emmily plays

New member
אופס..

קבל ביטול. דיברת על arnold layne שהוא אכן פסיכדלי.. got to pay more attention... זה מה שקורה כשנכנסים לפה בהפסקה מללמוד למבחן בניתוח מדיניות חברתית.. בעעע

למעלה