דעתי...
2 אספקטים לתשובה. תחילה, אם את רצינית בדרכך הרוחנית, אז הקשיבי טוב מאד לקול הפנימי שבך ולמכלול כל האותות מתוכך. יש כאן משפט שאני חייב לצטט: "אם תפילה פירושה שאתה מדבר אל אלוהים, הרי שאינטואיציה פירושה שאלוהים מדבר אליך" אם אינך מסוגלת להמשיך בספר מסויים ישנן 2 אפשרויות:1. הספר לא מתאים לנפשך 2. הוא מתאים, אך לא עכשיו. עדיין אינך בנויה לו. כך או כל לעולם אל תאלצי את עצמך לקרוא ספר. מה ששייך לדרכך בא בזרימה. ועכשיו לחלק השני. "שיחות עם אלהים" הוא לא אחר מאשר רשימת דברי "מדריך" / "מורה רוחני" מסויים שהחליט לכנות את עצמו בשם "אלהים" (ישנם גם בני אדם המחשיבים את עצמם אפילו ליותר מאלהים). על פי התאורים ששמעתי ומה שליבי אומר לי, מדובר בישות מסויימת שהדריכה את כותב הספר. דעת ישנה בכל מקום, ובכל הדתות ישנה אמת מפוזרת. לומר אבל שמדובר פה באלהים עצמו זה פשוט שקר. אפשר לומר שאלהים איפשר לישות מסויימת לדבר, כך שניל ישמע, וניל אהב את דבריה ורשם. ישנה אמת בדברי הישות, אך לא כל האמת. ובכדי שלא אשאיר מקום ריק, אז ספריו של ריצארד בך הם טובים. הוא לא מחזיק מעצמו כדובר עם אלהים ובכל זאת מעביר רעיונות אמיתיים. ישנו הספר "התקדשות" של אליזבט הייך, שמנקודת מבטה של כהנת דת במצרים העתיקה מתארת את העולם הרוחני. הוא מתאים למי שמתחבר לפן הזה. אני עצמי ממליץ על ספריו של קרלוס קסטנדה (כספר ראשון את "המסע לאיכטלאן"). אלו הם ספרים קשים לאיכול, אך מתארים בדיוק היבטים של העולמות הרוחניים שקיימים, איך להגיע אליהם ואיך לשרוד. איך להגביר את המודעות. שוב...אין מה להלחם. בתוכך רשום הכל, הספרים הינם אמצעי להוציא את זה אל הפועל, להפוך את זה למודע, לכן הינך יכולה לסמוך רק על מה שבתוכך! בהצלחה