שאלה...

א י י ל 20

New member
שאלה...

קורה לכם שאתם כותבים, משקיעים, מתאמצים -בעיקר בסיפורים, או אפילו יצירה ארוכה שחלקנו לא מעיזים לקרוא לה ספר - ואיכשהו, כשאתם קוראים את הכתיבה של עצמכם, אתם עוצרים וחושבים שיכולתם יותר, שלא הייתם מספיק טובים. אתם מסתכלים על עבודה של אחרים, וחושבים שהצלחתם בטח יותר טוב מזה, אבל כשאתם בוחנים את עצמכם... הכל נראה מאולץ, ולא עמוק מספיק, לא טוב. אני נכנס מדי פעם, ככה סתם, לקרוא ביקורות על ספרים. בדרך כלל אני נחשף לדברים קטלניים במיוחד. אנשים שהספר היה בעיניהם כ"כ גרוע, שהם לא יכלו להמשיך לקרוא. המון מילים שליליות. זה דיי מוריד את המוטיבציה. אני פשוט עובד על משהו המון, משקיע בזה הרבה. אני צריך חיזוקים קטנים, מדי פעם, ומעריך את עצמי קצת, לפעמים הרבה, ועדיין, אני שיפוטי וביקורתי נורא. אני שואל את עצמי מה כל זה שווה, אם הכתיבה שלי היא אולי כתיבת בוסר. פשוט לא טובה מספיק. אולי אני מנסה יותר מדי ואין לי את זה. קורה לכם? זה שלב חולף, זה טבעי?

אייל - שלח לנו משהו ונחליט...

אייל...שלח יצירה ונשמח לקרוא את מה שאתה כותב.. אל תהייה כל כך שיפוטי כלפי עצמך - פרגן לעצמך קצת... כשאני כותבת, אני קוראת את זה שוב - ומופתעת ממה שכתבתי - לטובה. נסה את הדרך הזו..

מורן א

New member
זה טבעי, אתה נורמאלי

נשמע כמו התחלתו של נאום מוכר, אך לא. כוונתי לשאלתך. מאוד טבעי שנהיה ביקורתיים כלפי עצמנו, ואתה שואל אם זה שווה? אולי השאלה האמיתית היא, מהי הכתיבה בשבילך? סוג של חירות, אולי שיחרור. נסה להבין מה משמשת הכתיבה עבורך ומספיק שתספק יצר אחד ועשתה את מלאכתה. חיזוקים ואישורים אנחנו צריכים תמיד, מי לא? לכן, תן לאנשים לקרוא את שכתבת ולכמה שיותר ואל תתאכזב אם יהיו ביקורות שליליות, כי בוודאי יהיו ומתוך זה תמשיך ותבנה. כמעט בכל קריאה שניה ושלישית אני מעוניינת לשנות את שכתבתי, כי אני ביקורתית מדי, שיפוטית מדי, לא בטוחה בעצמי, אולי? תהיה שלם עם עצמך, זה בהחלט טבעי, שוב זה נשמע מתוך אותו נאום מוכר וידוע.... מורן

א י י ל 20

New member
בדיוק ככה

הוצאת ממני את המילים. סוג של שיחרור. אפילו פסיכולוג, רק בלי ה-250 שקל בסוף הפגישה
העניין של הביקורות השליליות, נובע אולי, מזה שאני קורא ביקורות של קוראי ספרים (תולעות ספרים?) על מה שהם קראו, וכמעט תמיד הביקורת היא חזקה. אז אוקיי, נכון שזה עניין חברתי ובא מתחום אחר לגמרי, ולא אשמתי שאנשים הם שיפוטיים, מתנשאים, מודעים לכך שאחרים אוהבים לקרוא מילים ציניות ושליליות - ובכל זאת. הפיתרון הוא פשוט, לא לקרוא. לא להיות מזוכיסט. אבל אז אני נתקף באותם השאלות כלפי עצמי (הנאום המוכר, כמו שציינת). עם השירים זאת פחות בעיה. כי אני יכול לכתוב משהו שמיד אני אוהב, שנכתב ברגע אחד של חולשה, מהיר, ומה שלא נראה לי, אני מוותר עליו, או שומר חלקים ממנו. הבעיה היא שאני עובד על משהו גדול, ארוך. כבר הרבה זמן. זה הפרוייקט הגדול שלי. כשמשקיעים ככה במשהו, זה יותר מסובך משיר, שאת יכולה לבחור לא לאהוב. פשוט, ההשקעה היא לטווח כזה ארוך, וכתבת המון, ולכל אורך הדרך מציקות השאלות.

מורן א

New member
בוודאי נשמע פשוט יותר ממה שבאמת

אך באמת חשוב להיות שלמים עם מה שכותבים, ובוודאי אם ארוכה הדרך... שאלות מציקות, לצערי, כמעט תמיד יהיו, אבל הן חלק מהתהוות היצירה. בהצלחה. מורן

א י י ל 20

New member
...ועכשיו אני מרגיש מעט מסתבך

אני מחפש פיתרון לנקודה חשובה ועיקרית שהעליתי בכתיבה שלי, אבל אני לא מוצא. לא תיכננתי, הייתי ספונטני עם זה, ועכשיו אני לא מוצא תשובה.

למעלה