שאלה

• פותח הנושא eenn
  • פורסם בתאריך

eenn

New member
שאלה

למישהו מכם יש נסיון אם פרוזאק יכול לעזור למי שסובל מתשישות כרונית וכאבי מפרקים? תודה מראש.

ornelia

New member
תקופת מה לקחתי אך הפסקתי

קיבלתי אותה וניסיתי - לא היו לי שום תופעות לוואי רציניות. אני חושבת שהיא קצת גורמת לעירות יתר. מאחר ולא ראיתי שום שיפור/הדרדרות החלטתי על דעתי עצמי להפסיק. באופן עקרוני אין לי בעיה לקחת כדורים שיעזרו למחלתי אך בתנאי שאני רואה שיש בהם תועלת כל שהיא כגון: קלונקס, קסנגיס וכו' שהם באמת עוזרים להרפיית השרירים ולמעשה הם מאפשרים לי לעבוד במשרה מלאה.

נועםבת11

New member
ערב טוב בנושא כדורים

האמת היא שיש רופאים ולאחרונה דיברתי עם כמה שממליצים מאוד על כדורים אנטי דיכאוניים במצבים של פיברומליגיה. אני לדוגמא משתמשת בקסאגיס אך לא למטרה זו אלא נגד חרדות ולכאבי הפרקים הם לא עוזרים לי.

ornelia

New member
אני לקחתי שנים קסנאגיס

בערך 7 שנים והיה מצויין ללא שום תופעת לוואי עד שהיתה לי נפילה גדולה ופשוט מסתבר שהכדור הפסיק להשפיע אז החליפו לי לקלונקס לדעתי הוא אחד הכדורים הכי יעילים במקרה של פיברו' (כל מה שרשום על דעתי האישית בלבד) אלטרול לי גורם לתופעות לוואי ולא כל כך עוזר, סרוקסט גם לו יש תופעות לוואי והוא גם משמין מאד. נקווה שבעתיד לא נזדקק לכל אלה

נועםבת11

New member
האם הוא מאותה משפחה של הקסנגיס ?

לדעתי עלי הוא בכלל כבר לא משפיע אך אני כבר לוקחת אותו באופן אוטומטי עם היוגרט של הבוקר לפני היציאה לעבודה. מעוניית לשמוע יותר עם איזה תסמינים את מתמודדת. כיתבי לי.

ornelia

New member
נועם אני רשמתי למעלה ובקשר

לכדורים נטלתי את אותם הכדורים בלבד ואחרי שהפסיק להשפיע התחלתי עם הקלונקס. בקשר לשאלתך למעלה כמה שנים - 10 שנים בערך מאובחנת לדעתי חולה יותר זמן.

נועםבת11

New member
כמה כדורים לקחת ביום ובאיזה מינון

והאם קיבלת אותם לפיברויאליגיה או לבעיה אחרת?

ornelia

New member
נועם

קיבלתי מינון של 0.5 והייתי לוקחת אותם לפני השינה כדי להרפות את השרירים בפיברו'. הם מאד עזרו לי אך לאחר מספר שנים גם זה הפסיק לעזור (דרך אגב אני עובדת משרה מלאה 9 שעות כך שאני נזקקת לכדורים על מנת לישון לעבוד ולהשאר שפויה) וכמו שרשמתי התחליף היה קלונקס שפעולתו גם הרפיית השרירים.

נועםבת11

New member
ראשית לא הצלחתי לפתוח

לקחת כדור 1 ביום של 0.5 מ"ג לפני השינה ע"מ להרפות את השרירים. אני קיבלתי את אותו כדור לתופעות של מתח וחרדה. גם אני כבר שנים משתמשת אך אני לוקחת שפי שאמרתי 0.25 מ"ג ועל הבוקר, האמת נראה לי שהם כבר באמת לא עושים כלום.אך מתוך הרגל אני ממשיכה.

tiaa1

New member
תסלחו לי שאני קצת מתערבת...אתן

מדברות על שתי תרופות שונות בתכלית : 1. קסאנאקס או קסאנאגיס או זאנאקס...(מתוצרת הארץ"-אלפרוקס") מופיע ב3 מינונים: 0.25 0.5 מ"ג ו1.0 מ"ג . השם הגינרי הוא:"אלפראזולאם" .עוזר במצבי מתח וחרדה. שייך לתרופות מסוג "בנזודיאזפינים". התרופה ידועה כיעילה במיוחד במצבי חרדה המלווים בדכאון והגורמים לחוסר שינה. השפעתו יורדת עם הזמן. 2. קלונקס: גם שייך למשפחת ה"בנזודיאזפינים",גם כדור זה ניתן לטיפול בחרדה ובנדודי שינה, לעומת זאת בשונה מקסאנקס ,הקלונקס משמש כנוגד פירכוסים.... את המידע נ"ל הוצאתי מספר בשם"תרופות-המדריך השלם" לחולי פיברומיאלגיה ותשישות נוטים לתת קלונקס בגלל הפעולה הכפולה-גם נוגד חרדה ומרגיע, גם מרפה שרירים. אני למשל מקבלת"קוקטיל" קלונקס-כדי להרפות את השרירים המכווצים/כואבים,ובתוספת כדור שינה ע"מ להרדם,שזו הבעיה העיקרית שלי בהתמודדות היומיומית (והלילית) בתשישומיאלגיה.

נועםבת11

New member
ראשית כל התערבות מבורכת

כי כך יודעים יותר, ותודה לך על המידע.בנוגע לפירכוסים למה בדיוק התכוונת ? אשמח לשמוע עוד ערב טוב. היכן את מטופלת ? ואיך איבחנו אצלך את המחלה ?

tiaa1

New member
נועם שלום, אתחיל מהחלק הקל-תרופות

פירכוסים- הכונה להתכווצויות בלתי רצוניות של שריר/ים. בדר"כ כשאומרים פירכוסים נתכונים להתקפי אפילפסיה . לא להבהל...בז'רגון של מחלותינו הכוונה היא להתכווצויות השרירים , לקפיצות הרגלים בזמן שינה...מוכר? חוסר מנטחה מוטורי. קלונקס היא התרופהכיום לטיפול בחולי פיברומיאלגיה ותשישות...כשמדובר בבעיות שרירים ובבעיות שינה שנובעות בין השאר מערות מוטורית וחוסר מנוחה...כאמור אני מקבלת קלונקס בשילוב כדור שינה(בונדורמין) כדי שהשרירים יהיו במנוחה וכדור השינה ירדים אותי קצת. לאחרונה זה לא עוזר ממש ולמרות הכדורים אני בנפילה רצינית -עד כדי מחשבות לעזוב את עבודתי שאותה אני מאד אוהבת. אני לא ישנה בלילה, ואיני מצליחה "להתניע" את עצמי בבוקר...ומותרת על יציאות מהבית. אני אובחנתי רשמית לפני 6.5 שנים ,אחרי מונונוקליאוזיס. והמאבחנת היא דר' גליה רהב, מומחית למחלות זיהומיות, שמאמינה שיש קשר הדוק בין גורמי סטרס בעבר שלא באו על פתרונן, גורמי סטרס בהווה, ובנוכחות של וירוס או גורם פיזיולוגי אחר. אני בטוחה שאם תכתבי לעמותה תקבלי את קובץ ההרצאות. כיום דר' רהב מנהלת את המחלקה למחלות זיהומיות ומחלות המטייל, בבית החולים תל השומר. בירושלים היא מקבלת מטעם קופות החולים "הקטנות" פעמים בשבוע -בימי שלישי משש בערב וביום שישי מעשר בבוקר. אבל כל המידע הזה הוא בערבון מוגבל. לא פעם היא מאחרת או דוחה תורים. אבל היא דיאגנוזיסטית מצויינת.בהצלה. אין לי כוח כעת ובכלל לתאר את מה שעברתי. בעקרון-עם מעט שינויים עברתי את מסלול היסורים כמו כל אחד,חוץ מהעובדה שלא ידעתי מה זהCFS וכשדר' רהב עשתה את האבחנה,בנוכחות סטודנטחם, ממש לא הבנתי מה היא רוצה ממני. רק באתי לקבל עזרה למונו שלא נגמר. נעלמתי לה לשנתיים כי עשיתי הכחשה שלי יש את מחלת היאפים-כמו שקראו לזה אז. אחרי שנתיים חזרתי אליה במצב עלוב ביותר. ואז התחיל הטיפול האמיתי. בשנתיים האלו היא התחילה לטפל בחולים בעזרת תרופות וכך נפגשתי עם הקלונקס.... לילה טוב בינתים.

ornelia

New member
בוקר טוב נועם וגם לך טיה

לדעתי אנו מדברות על אותן כדורים יכול להיות שרשמתי לא נכון - דרך אגב היום היא נקראת בסל התרופות החדש אלפרדליד כבר לא נותנים את הישן. וכן טיה גם אני התוודעתי לקלונקס למעשה הוא עוזר לי בהתמודדות היום יומית. ותמיד נשמח אם תתערבי כל עוד כל פיסת מידע יכולה לעזור

ornelia

New member
נועם לא הבנתי מה לא הצלחת לפתוח

האם המייל שהחזרתי לך.

tiaa1

New member
נועם ואורנה בוקר טוב, תרופות:

אכן "בעברית" או יותר נכון התוצרת המקומית נקראית "אלפראליד" או "אלפרוקס". שזה בעצם הקסאנקס.... יודעי דבר טוענים שההשפעה אותה השפעה כמו קסאנאקס. אני מקבלת באופן קבוע קלונקס שזה לא קסאנקס ,יש לו את ההשפעה המרגיעה ,אך בעיקר ניתנת לנו לטובת כאבי שרירים, התכווצויות וכו'. שיהיה לכולם יום טוב.

בטלנית

New member
מה לגבי האלטרולט?

אני לוקחת כחודשיים מינון של 20 מ"ג אלטרולט ביום. זה עוזר לי בצורה מאוד מוגבלת, אם בכלל. אני לא סובלת מנדודי שינה, אלא מכאבי שרירים חזקים שמטרידים בעיקר בגפיים. כמו שכבר אמרתי, פעילות גופנית אני לא מסוגלת לעשות היות והכאבים ישנם שם כבר ממצב מנוחה, כך שלא ברור לי איך מומלץ לעשות ספורט לחולי פיברומיאלגיה. מה אתם יודים על האלטרולט? והאם התרופות האחרות שציינתם פה עשויות לסייע בכאבי השרירים?

ornelia

New member
הי בטלנית

אני לא רופא - אך הקלונקס בייעוץ עם רופאייך יכול לעזור להרפות את השרירים והכאבים מן הסתם פוחתים. ואז תוכלי לעשות פעילות ספורטיבית מתונה כמו הליכה. לי בבית יש הליכון חשמלי אך העצלות היא שגורמת לי לא לעלות עליו. האלטרול/אלטרולט כל אלה באופן אישי לא מתאימים לי.

למעלה