שאלה,

שאלה,

לקונסוליה ההונגרית פה בישראל אין אתר?? אני מחפשת את זה כבר שעות. אודה לכם אם תתנו לי כתובת. תודה מראש, ליידי

עוד שאלה קטנה למבינים../images/Emo13.gif

רחוב פנקס 18 זה ברמת החייל, נכון??? אפשר להגיע לשם עם רכבת מנהריה נכון??? צריך לרדת בתחנת רמת החייל?? ומשם האם צריך עוד תחבורה??? הבנתי שקבלת קהל שם זה שני ורביעי בין תשע ל12, זה נכון?? תודה מראש, ליידי

vera2

New member
לליידי בל

רחוב פנקס 18 נמצא בתל-אביב.אפשר להגיע ברכבת מנהריה עד תחנת מרכז בתל-אביב. רחוב פנקס קרוב לתחנה אבל צריך לקחת אוטובוס או מונית.וצריך לקבוע תור מראש.טלפון:03-5466981 כדי לקבל תשובה לטלפון מומלץ לצלצל בשעות הצהרים. בהצלחה.

liti

New member
קיבלת תשובה נהדרת מורה-

אבל כדי שלא תתבלבלי רק אציין שרח' פינקס אינו ברמת החייל.

עב

New member
נו, הרי זאת מדינה מתקדמת

לפני כמה זמן קיבלתי מכתב מהקונסולית שהמסמך שהזמנתי מבודפשט הגיע. תעודת הפטירה של סבא רבא. יש לשלם 220 ש"ח במזומן ולבוא אישית למקום. ההונגרים לא מאמינים בכרטיסי אשראי, צ'קים ודואר - זה גדול עליהם. האיש שלי הזדמן לת"א וסבר לתומו שמגיעים, לוקחים והולכים. ליתר ביטחון, ומתוך היכרות עם המדינה הזאת, ציידתי אותו בתעודת הזהות שלי. הפקיד טען שהיה עליו לקבוע מראש את ביקורו (זה לא היה כתוב) אבל נוכח הבקשה הפעוטה הוא הסכים "להכניס אותו לתור". אישי היקר המתין שעה וחצי בחוץ, כי בפנים לא היה מקום (השגרירות קטנה) ואח"כ בפנים, שילם כסף, הציג את תעודת הזהות שלו ושלי על פי דרישתם, התאמן בלחתום את שמו בשמאל לימין כי ההונגרים לא יודעים שתושבי ישראל חותמים מימין לשמאל ויצא עם הנייר שגודלו בערך 10 ס"מ על 8 ס"מ. על זה היתה כל הטירחה! אני ממליצה בחום, התקשרי קודם, תבררי אתם אם יש צורך לקבוע תור ואיזה מסמכים עליך להביא. אל תסעי סתם.

טומי*

New member
מרכבת מרכז (ארלוזורוב)....

לוקחים אוטובוס קו 5 עד שד' נורדאו, ומשם זה 3 דקות ברגל.

sabajakov

New member
סתם סיפור על מינהל "קומוניסטי"

בסתיו האחרון נפשנו ב:EGER עיר נחמדה מאוד. החננו את המכונית השכורה קרוב למקום המיועד לכך, אבל במקום האסור לחניה. אחרי טיול ממושך בעיר מצרנו תחת המגב נייר קטן ובו כתוב: חניתם במקום אסור, והחלטתי לקנוס אתכם בסכום כסף. את הקנס יש לשלם בדואר, או במזומן במשרדינו. התברר למחרת שבדאור כמובן אי אפשר לשלם, חיפשנו את המשרד (בית מספר 1 באמצע הרחוב, ועל כן קשה למצוא). ניגשתי למשרד, הנחתי את הדו'ח על הדלפק ולידו את הארנק. הודעתי בניחותא שבאתי לשלם את הקנס. הודיעו לי מיד שכאן הם לא מקבלים מזומן. ויכוח קצר, "הרי כתוב פה במפורש" "אי אפשר לשלם, רק לקבל פה טופס הפניה לדואר ואחריזה ......." ניסית שוב לשכנע את הפקידים המשתוממים שאם כתוב לשלם במזומן פה הרי זאת אפשרות. בכדי לצאת מהמבוך נאלצו לוותר לתייר זר על תשלום הקנס.

עב

New member
הסבר פניך לתייר!

יש מדינות בהן מקלים עם תיירים אבל זה לא הגיע עדיין לארצות שהיו תחת השלטון הקומוניסטי בשתי ערים מתויירות בספרד כיוונו אותנו למגרשי חניה לתיירים וחינם! ביוון תפסנו בטעות מקום של "החברה קדישא" המקומית וכשחזרנו חייכו אלינו בהבנה ותו לא. השילוט הצ'כי נשגב מבינתי עד היום הזה. יש מקומות שמותר לחנות בשעות מסוימות לכלי רכב מסוימים או כניסות מוגבלות בשעות וסוגי רכב והכל בצ'כית. זר לא יבין אך ישלם קנס. למדנו את הלקח וכשביקרנו בסלובקיה שמנו כרטיסי חניה אם צריך או לא צריך כי מחירם מגוחך בלאו הכי (משהו כמו שקל לשעה ולא גובים כסף על חלקי שעות). כשחזרנו מהטיול בארצות הקומוניזם והפשיזם הבנו איזו כברת דרך עשינו כאן בישראל. לילה טוב לכולם

פשוט לא יאומן הכל עולה שם כסף,../images/Emo46.gif

היום צלצלנו לשגרירו ההונגרית, ארפי צריך מסמך שמאשר בהנגרית כמובן של הקונסוליה כאן שהוא גר כאן תשע שנים, והוא תושב חוזר להונגריה איתי כמובן כי אני אישתו ועם ילדיינו, אבל האישור הספציפי בינתיים הוא לו אחרי זה באים האישורים שלי. אז האישור משם של תושב חוזר להונגריה 270 שח לא יאומן זה המון כסף, אתצם לא חושבים?? וחוץ מזה תודה על ההסברים איך להגיע לשם, אגב הקונסוליה לא עובדת רק שני ורביעי בבוקר, היא עובדת גם חמישי ושישי בין 9.00 - 12.00 אתה יכול להוסיף את זה באינפורמציה טוני, כי שם כתוב רק בימים שני ורביעי, אז ארפי נוסע או בשישי או בחמישי לשם. זהו שוב תודות לכולם על האינופרמציה

למעלה